راز خوشمزگی دلمه بادمجان + ترفندهای ویژه در سال ۱۴۰۳
در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم نکات و راز خوشمزگی دلمه بادمجان را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم در ادامه مطلب همراه ما باشید.
راز طعم پوست بادمجان
راز طعم قاچ بادمجان و سبزیجات و سس مناسب برای خلال بادمجان سایت سرگرمی روزامیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
دلمه بادمجان یکی از انواع دلمه است که طعم بی نظیر بادمجان باعث شده تا به عنوان یک دلمه محبوب شناخته شود. این غذای لذیذ یکی از بهترین غذاهای سنتی ایرانی به شمار می رود و با ظاهر شیک و وسوسه انگیزی که دارد برای سرو در مهمانی ها بسیار مناسب است. معمولا از بادمجان برای تهیه کوفته بادمجان استفاده می شود. اما اگر می خواهید گوشت را جدا کنید، می توانید از جایگزین هایی مانند سویا، قارچ یا سبزیجات استفاده کنید. این نوع خورش بدون گوشت با بادمجان برای افرادی که بنا به دلایلی نمی توانند گوشت بخورند یا گیاهخوار هستند گزینه خوبی است.
مواد مورد نیاز پوسته بادمجان
مکعب های بزرگ بادمجان؛ عدد
کره؛ 2 قاشق غذاخوری
سیر؛ قطعه (خرد کردن)
پیاز کوچک؛ یک (برش)
سیب زمینی کوچک؛ یک (برش)
هویج؛ یک (برش)
نخود کنسرو شده؛ یک چهارم پیمانه
آرد گندم؛ قاشق چایخوری
کشمش پیلویی; یک چهارم پیمانه
بادام زمینی؛ یک چهارم پیمانه
گشنیز یا جعفری خرد شده؛ قاشق سوپخوری
پودر گشنیز، زیره، زردچوبه، زنجبیل؛ هر کدام یک قاشق چایخوری
رب گوجه فرنگی؛ قاشق سوپخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه پوست بادمجان
ابتدا بادمجان ها را شسته و بدون پوست کندن از طول نصف کرده و به مدت 20 دقیقه در محلول آب و نمک قرار دهید تا تلخی آن از بین برود. سپس آن را خوب بشویید و در یک سبد قرار دهید.
کره را در ظرف پیرکس یا سرامیکی مخصوص مایکروویو بریزید و به مدت 30 ثانیه در مایکروویو حرارت دهید تا ذوب شود. سپس پیاز، سیر، هویج و سیب زمینی را به آن اضافه کنید. تابه را بگذارید و به مدت 3 دقیقه حرارت دهید.
نکته: در این مدت یک یا دو بار در مایکروفر را باز کرده و پس از مخلوط شدن مواد به حرارت دادن ادامه دهید.
آرد، گوجه فرنگی و گشنیز یا جعفری خرد شده را به همراه نصف فنجان آب جوش به مواد اضافه کنید. تابه را بگذارید و به مدت 5 دقیقه یا تا زمانی که سبزیجات کاملا پخته شوند روی حرارت قرار دهید. کشمش، بادام، نخود فرنگی و پوره گوجه فرنگی را به این مخلوط اضافه کنید.
دو نیمه بادمجان را در ظرف دیگری قرار دهید و پس از قرار دادن آنها در ظرف، به مدت 5 دقیقه در مایکروویو با حداکثر قدرت حرارت دهید تا بادمجان پخته شود.
با قاشق گوشت را از داخل بادمجان جدا کنید و پوست آن را کنار بگذارید. سپس گوشت را با چاقو برش دهید و به همراه ادویه هایی مانند تخم گشنیز، زیره، زردچوبه، زنجبیل، نمک و فلفل به مخلوط مواد اضافه کنید. سپس داخل هر نصف بادمجان را با این مواد پر کنید و به مدت 3 دقیقه در مایکروویو با حداکثر قدرت حرارت دهید تا پخته شود. در آخر مقداری ماست را روی مواد داخل بادمجان بریزید و با مقداری برگ گشنیز سرو کنید.
راز طعم پوست بادمجان
هنگام تهیه خلال بادمجان می توان بادمجان های پر شده را جایگزین بادمجان های خلال شده کرد. تفاوت خلال بادمجان با خلال بادمجان عمدتا در برش های افقی بادمجان است و میزان مواد در هر قسمت کمتر است.
می توانید پوسته بادمجان را با موادی که می خواهید، گوشتی یا غیر گوشتی، پر کنید، سپس روی آن را با پنیر پیتزا بریزید. پوسته پیتزا پنیر بادمجان باید در فر پخته شود. استفاده از فر روش دیگری برای تهیه این غذا است.
اگر می خواهید طعم مواد متوسط Doleme کمی ترش و شیرین باشد، می توانید به جای پوره گوجه فرنگی از رب انار به عنوان چاشنی استفاده کنید. کتلت بادمجان با رب انار طعم بسیار مطبوعی خواهد داشت که پیشنهاد می کنیم آن را امتحان کنید.
از سیر خام خرد شده نیز می توانید در تهیه مواد میانی دم و سس دلمه استفاده کنید.
هنر و تکنیک برش بادمجان
می توانید مقداری سبزی خرد شده (مثلاً جعفری یا گشنیز) و همچنین پیازچه (خرد شده) را به خورش بادمجان اضافه کنید تا طعم بهتری به آن بدهد.
دقت کنید که مواد را بیش از حد پر نکنید تا پوسته در حین پخت نشکند و فضای کافی برای پختن مواد داخلی وجود داشته باشد.
برای بهتر شدن طعم بادمجان می توانید آن را با ادویه و کمی نمک و شکر طعم دار کنید.
افزودن ادویه به گوشت چرخ کرده طعم و عطر متفاوتی به این دستور می دهد.
زردچوبه را حتما در روغن سرخ کنید زیرا این کار باعث آزاد شدن آنتی اکسیدان ها و در نتیجه افزایش طعم آن می شود.
استفاده از آبگوشت به جای آب نه تنها طعم بی نظیری در غذا ایجاد می کند، بلکه ارزش غذایی آن را نیز افزایش می دهد.
بهتر است هنگام تهیه خورش بادمجان از افزودن فلفل سیاه خودداری شود، زیرا فلفل طعم نامطبوعی ایجاد می کند و تندی بادمجان را بیشتر می کند.
برای تهیه خلال بادمجان با پنیر به روش تهیه خلال بادمجان عمل کنید با این تفاوت که بادمجان را کمی در روغن سرخ کرده و در ظرف فر می گذاریم. سپس فر را روی 175 درجه تنظیم کنید و 400 گرم پنیر گودا (رنده شده) را روی بادمجان ها ریخته و در فر قرار دهید.
سبزی بادمجان چیست؟
برای بهبود طعم و ارزش غذایی بادمجان می توانید تعدادی سبزیجات از جمله تره فرنگی، جعفری، پیازچه، رازیانه، ریحان، پیازچه، نعناع، ترخون و مرزه را به بادمجان اضافه کنید.
مواد لازم برای تهیه سس بادمجان
1 عدد پیاز
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
2 عدد گوجه فرنگی رسیده
سیر 1 حبه
نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
روغن مایع و آب به میزان لازم
طرز تهیه سس دلمه بادمجان
ابتدا پیاز را رنده کرده و با کمی روغن مایع در ظرف مناسبی بریزید. سپس آن را سرخ کنید تا قهوه ای شود. پوره گوجه فرنگی و گوجه فرنگی رنده شده را به پیازهای سرخ شده اضافه کنید و ادویه های لازم را اضافه کنید. سپس دو لیوان آب به مواد اضافه کنید و اجازه دهید سس جا بیفتد.