آشپزی

راز خوشمزگی زبان + ترفندهای ویژه در سال ۱۴۰۳

خرید فالوور از سایت اینبو

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم نکات و راز خوشمزگی زبان را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم در ادامه مطلب همراه ما باشید.

راز یک زبان خوشمزه

راز زبان لذیذ و نکاتی در مورد زبان آشپزی و آشنایی با غذاهای لذیذ زبان در سایت سرگرمی روزامیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.

در دسته غذاهای سنتی ایرانی بدون شک غذای زبان یکی از خوشمزه ترین غذاهایی است که به راحتی می توانید آن را پیدا کنید. تهیه و پختن زبان گاوی یا گوشتی یکی از آداب و رسوم قدیمی ایرانیان است. اگرچه ممکن است مراحل تهیه این غذا به مذاق همه خوش نیاید، اما نتیجه نهایی ارزش امتحان کردن را دارد. پختن زبان گاو یا گوساله ممکن است چالش برانگیز به نظر برسد، اما همیشه به یاد داشته باشید که غذای نهایی بسیار خوشمزه و لذیذ خواهد بود.

راز یک زبان خوشمزه

برای تهیه غذا با زبان ابتدا باید نکات مهم پخت زبان گاو را به خاطر بسپارید. اینها نکات اولیه برای پخت زبان گاو است و بدون رعایت آنها انتظار نداشته باشید که غذای نهایی کیفیت و طعم مورد انتظار را داشته باشد. همانند روش تهیه قلوه، رعایت این نکات بسیار مهم است.

برای تهیه زبان گاو به نکات زیر توجه کنید:

باید زبان خود را با دقت بشویید.
برای تمیز کردن بهتر، تمام سطح زبان را با چاقو یا برس مخصوص تمیز کنید.
پس از پخته شدن کامل پوست آن را از روی زبان جدا کرده و دور بریزید.
برای کاهش بوی درد زبان از موادی مانند زنجبیل، برگ بو، پیاز، سیر و مواد مشابه استفاده کنید.
بهتر است زبان گاو را با کمترین چربی و جوانی انتخاب کنید.
اگر در انتهای زبان چربی وجود دارد، قبل از پختن، چربی آن را کاملا جدا کنید.
با رعایت این نکات، فرآیند پخت زبان گوساله برای شما آسان تر می شود و غذای نهایی بسیار خوشمزه تر می شود. لازم به ذکر است که در بین تمامی نکات فوق، شستن و تمیز کردن زبان از اهمیت بیشتری برخوردار است. همانند روش شربت خانگی، باید مراقب شستن زبان و تمیز بودن آن بود.

مواد لازم برای زبان آشپزی

زبان گوساله 1 عدد

2 عدد پیاز

سیر 5 حبه

5 برگ

1 تکه بزرگ چوب دارچین

رب گوجه فرنگی 1 پیمانه

رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری

زعفران پخته 3 قاشق غذاخوری

50 گرم کره

2 عدد سیب زمینی متوسط

ادویه و روغن به میزان لازم

روش پخت غذای زبان

برای تهیه زبان گوساله قبل از پختن مراحل زیر را دنبال کنید:

زبان را با آب بشویید و با برس مخصوص تمیز کنید. سطح زبان را کاملا مسواک بزنید و اگر چربی روی نوک آن بود آن را بردارید و دور بریزید.

یک قابلمه برای زبان آشپزی آماده کنید. زبان را در یک قابلمه قرار دهید و به اندازه ای آب به آن اضافه کنید تا کاملا روی زبان را بپوشاند.

قابلمه را روی اجاق بگذارید و بگذارید بجوشد. زمانی که به جوش آمد، هر بار کف از آن جدا شده و دور ریخته می شود. این کار را تا جایی تکرار کنید که کفی باقی نماند.

وقتی ته زبان کاملا تمیز شد و دیگر کف نکرد، زبان را آبکش کنید و آب قابلمه را دور بریزید. سپس قابلمه را یک بار آبکش کنید و روی آتش بگذارید.

پیاز را ریز خرد کرده و در تابه با کمی روغن تفت می دهیم تا شفاف شود. سپس سیر را خرد کرده و در قابلمه با برگ بو و دارچین تفت دهید تا عطر مواد آزاد شود.

زبان را به قابلمه برگردانید و کمی تفت دهید. در قابلمه را تا لبه آب پر کنید و حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش آید. سپس حرارت را کم کنید. پختن زبان گاو به زمان نیاز دارد، بنابراین بگذارید 6 تا 8 ساعت بجوشد. البته برای کاهش زمان پخت می توانید این مراحل را در زودپز نیز انجام دهید. در پایان پخت، کمی نمک و فلفل به زبان اضافه کنید.

بعد از این مدت زبانه را از قابلمه خارج کرده و آبکش کنید. سپس پوست زبان را کاملا جدا کنید. برای سهولت در این مرحله می توانید ظرفی پر از آب و یخ را به مدت 30 ثانیه در آب قرار دهید تا به آن شوک داده شود و پوست کندن آن راحت تر شود. پس از برداشتن پوست، زبان را به هر شکل دلخواه دیگر ببرید.

برای سرخ کردن زبان، کره را در تابه آب کنید و زبان را اضافه کنید. هر طرف زبان را به مدت 5 دقیقه سرخ کنید. سپس زبان را از ماهیتابه خارج کرده و کنار بگذارید.

یک پیاز دیگر را خرد کرده و تفت دهید. سپس پوره گوجه فرنگی را اضافه کرده و به آن رب دهید. اجازه دهید آب اضافی تبخیر شود. در آخر زعفران پخته شده و بقیه ادویه ها را اضافه کنید.

زبان ها را به تابه برگردانید و با سس حداکثر 10 دقیقه بپزید.

سیب زمینی ها را در تابه ای دیگر سرخ کنید و با زبان سرو کنید.

راه حل رفع بوی بد زبان

برای جلوگیری از بوی نامطبوع زبان می توانید از زنجبیل، پیاز، سیر یا برگ بو استفاده کنید. این مواد معطر به طبع خود می توانند از ایجاد بوی نامطبوع بر روی زبان جلوگیری کنند.

مدت زمان پخت زبان گوساله

با استفاده از زودپز می توانید زمان پخت را به میزان قابل توجهی کاهش دهید و روند پخت را تسریع کنید. به جای پختن زبان در قابلمه معمولی، از زودپز استفاده کنید تا زمان پخت را تقریباً به 1-2 ساعت کاهش دهید.

نحوه شستن زبان گوساله

برای شروع، زبان گوساله را زیر آب جاری قرار دهید و سپس با استفاده از یک برس یا چاقوی مخصوص موهای روی زبان را کاملا از بین ببرید. حالا زبان را بجوشانید و طبق دستور خود آماده کنید.

نکاتی برای آشپزی با زبان

برای شروع، از زنجبیل استفاده کنید تا از شر بوی بد زبان خلاص شوید و مطمئن باشید که این مواد روی طعم زبان تاثیری ندارند. همچنین به جای نمک زدن مستقیم به زبان، می توانید از سسی که برای زبان درست می کنید برای تنظیم میزان نمک استفاده کنید.

استفاده از زبان گوساله جوان و کم چرب توصیه می شود. عمدتاً در نوک زبان ممکن است مقداری چربی وجود داشته باشد که معمولاً با زبان فروخته می شود. این چربی ها اغلب اشباع هستند و بهتر است آنها را جدا کنید تا به سلامتی آسیب نرسانند.

اگر دوست داشتید می توانید در بافت زبان شکاف هایی ایجاد کنید و سیر را در این سوراخ ها قرار دهید اما چون زبان با آب پخته می شود این کار ضروری نیست.

سطح زبان ممکن است دارای موهای زائد باشد که می توانید آنها را با یک برس تمیز یا حتی سرکه سفید بشویید.

در مورد پوست زبان هم می‌توانید بعد از پختن آن را در آب یخ قرار دهید تا راحت‌تر پوست کنده شود یا برای مدت کوتاهی در یخچال سرد کنید و به راحتی پوست آن را جدا کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا