راز خوشمزگی شیرینی برنجی + ترفندهای ویژه در سال ۱۴۰۳
در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم نکات و راز خوشمزگی شیرینی برنجی را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم در ادامه مطلب همراه ما باشید.
راز طعم کیک برنجی
راز طعم کیک برنجی و هنر کیک برنجی خانگی نکات کیک برنجی در سایت سرگرمی روزامیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
کیک برنجی بی شک یکی از خوشمزه ترین شیرینی های سنتی ایرانی است که بافتی نرم و شیرین دارد و به سرعت در دهان آب می شود. این دسر یک انتخاب عالی برای پذیرایی از مهمانان است.
آش برنج در اصل یکی از اجزای همیشگی سفره های هفت سین در ایران بوده و در مراسم و جشن های بزرگ نیز روی سفره ها دیده می شود. این شیرینی لذیذ نماد شهر کرمانشاه است و اگر سفری به این شهر دارید پیشنهاد می کنم سری به شیرینی فروشی های معروف بزنید و برنج را به صورت شیرین و تازه در فر بخورید. برای من فرقی نمیکند سرد یا گرم باشد، کیک برنجی همیشه از خوشمزهترین کیکهایی هستند که تا به حال در زندگیتان امتحان کردهاید. پس حالا وقت آن است که با دستور اصیل کرمانشاهی آن را برای صبحانه امروز آماده کنید.
عناصر
شکر: 200 گرم
کره یا روغن: 200 گرم
آرد برنج: 500 گرم
آن را کنار بگذارید و 2 عدد تخم مرغ را بیرون از یخچال بگذارید تا به دمای محیط برسد.
تخم مرغ از جوجه تیغی: 1 قاشق غذاخوری
گلاب: 4 قاشق غذاخوری
زعفران آب پز: ۲ قاشق غذاخوری
پودر هل: نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه کیک برنجی
پس از آماده شدن همه مواد، شروع به هم زدن آنها کنید. ابتدا کره و شکر را با سرعت زیاد با همزن بزنید. حداقل 20 دقیقه قبل، اجازه دهید کره در خارج از یخچال به دمای محیط برسد. برای حفظ سلامتی و کاهش میزان کالری بهتر است از کره استفاده کنید و از کره جامد پرهیز کنید.
حالا کره و شکر را با همزن بزنید تا کرم رنگ شود. در این مرحله می توانید از یک کاسه بزرگ یا کاسه همزن برای مخلوط کردن مواد استفاده کنید تا مجبور نباشید کاسه ها را عوض کنید.
سپس زرده و سفیده را جدا کرده و فقط زرده را به مخلوط کره و شکر اضافه کنید تا بافت شیرینی نرمی داشته باشد. برای یک کیلوگرم کیک برنجی، استفاده از 2 زرده کافی است. مواد را به مدت یک دقیقه با سرعت متوسط همزن هم بزنید تا بافت یکنواخت شود سپس پودر هل را اضافه کنید. بعد از پودر هل نوبت به اضافه کردن آرد برنج می رسد.
قبل از تهیه آرد بهتر است آن را الک کنید. آرد الک شده آماده مخلوط شدن با بقیه مواد است و باید به مخلوط اضافه شود.
در این مرحله از همزن جدا کرده و روی لیسک بچرخانید. ابتدا مقداری گلاب به مخلوط اضافه کنید تا قوام شیرینی که با افزودن آرد برنج کمی سفت شد، نرم شود. استفاده زیاد از گلاب باعث تغییر طعم کیک ها و خشک شدن بافت آن ها می شود. کیک برنجی باید بافت نرمی داشته باشد و زیاد بوی گلاب ندهد.
با مخلوط کردن مواد باید خمیر یکدست و نرم شود. همانطور که قبلاً گفتم، کیک برنج در دهان شما آب می شود. این خوشمزگی با نرمی خمیر در این مرحله فراهم می شود. اگر قوام خامه به نرمی دلخواه رسید خمیر را به دو قسمت تقسیم کرده و زعفران پخته شده را فقط به یک قسمت اضافه کنید.
تقسیم خمیر به دو قسمت بستگی به نظر نهایی شما دارد. اگر می خواهید کل خمیر صاف شود، نیازی به تقسیم کردن آن نیست. اگر می خواهید شیرینی معمولی و زعفرانی را همزمان بپزید، در این مرحله خمیر را به دو قسمت تقسیم کنید.
به استفاده از میکسر ادامه دهید و خمیر را با دست ورز ندهید. وقتی مواد یکدست شد، آن را در کیسه فریزر قرار دهید و یک ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند.
در مدت استراحت خمیر فر را با دمای 170 درجه گرم کنید و سینی مخصوص فر را آماده کنید. اگر کاغذ روغنی دارید، آن را روی سینی قرار دهید. اگر کاغذ پخت ندارید، کف تابه را با کمی کره آب شده بمالید.
حالا نوبت چیدن کیک ها در تابه است. خمیر را از یخچال خارج کرده و هر تکه را به شکل یک گلوله به اندازه یک گردو در آورید و در سینی بچینید. وقتی تمام تابه پر شد، روی هر شیرینی با تخم مرغ پاشیده می شود و در فر قرار می گیرد.
زمان پخت کیک برنجی در دمای 170 درجه سانتیگراد بین 15 تا 20 دقیقه است. در این مدت در فر را باز نکنید و بعد از 20 دقیقه که کیک ها طلایی شدند به فر نگاه کنید.
پیشنهاد می کنم ابتدا یک کیک برنجی داغ اضافه کنید تا مزه دار شود و لذت ببرید سپس بگذارید کیک ها خنک شوند و در ظرف مناسبی بچینید.
از برنج مرغوب استفاده کنید
برای تهیه کیک برنجی بهترین گزینه استفاده از برنج مرغوب است. برای این منظور بهترین انتخاب برنج سفید و طبیعی است.
تهیه برنج برای کیک برنجی
برای تهیه کیک برنجی باید برنج را با دقت بشویید تا تمام ناخالصی ها از آن خارج شود. سپس برنج را با شیر و آب مخلوط کنید و بپزید تا برنج کاملا بپزد.
برای طعم دادن به برنج می توانید از مواد مختلفی مانند زردچوبه، کره، بیکینگ پودر، نارگیل و غیره استفاده کنید. با افزودن این مواد می توانید طعم و عطر خاصی به برنج بدهید.
فرمت مناسب
استفاده از فرم مناسب برای تهیه کیک برنجی بسیار مهم است. قالبی که برای تهیه کیک برنجی مناسب است باید ارتفاع مناسبی داشته باشد تا کیک ها به خوبی در آن پخته شوند. با کمک یک فرم مناسب کیک برنجی شما به طور یکنواخت و بهینه پخته می شود.
نحوه سرو شیرینی
توصیه می شود کیک برنجی را بعد از پخت به شکل نگذارید و بعد از سرد شدن با احتیاط آن را با قاشق بردارید تا خراب نشود. کیک برنج را می توان با شیرینی، کیک کشمشی، مربای توت فرنگی و سایر گزینه های مشابه سرو کرد. با این روش می توانید از کیک برنجی خود لذت ببرید و آن را به شکلی متنوع و خوشمزه سرو کنید.
کنسرو کیک برنجی
مراقبت از کیک برنجی برای نگهداری: برای نگهداری کیک برنجی به نکات زیر توجه کنید:
دمای مناسب: کیک برنجی باید در دمای مناسب نگهداری شود. بهترین دمای نگهداری دمای اتاق است. اگر می خواهید کیک برنجی را برای مدت طولانی نگهداری کنید، بهتر است آن را در یخچال نگهداری کنید.
ظروف مناسب: برای نگهداری کیک برنج از ظروف مناسب استفاده کنید. ظرفی با درب محکم و قابلیت حفظ هوا و رطوبت بهترین انتخاب است. با این کار طراوت و کیفیت کیک برنجی حفظ می شود.
با رعایت این نکات می توانید کیک برنجی خود را به خوبی نگه دارید و مدت زمان بیشتری از طعم و لذت آن لذت ببرید.