آشپزی

راز خوشمزگی قیمه بوشهری + ترفندهای ویژه در سال ۱۴۰۳

خرید فالوور از سایت اینبو

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم نکات و راز خوشمزگی قیمه بوشهری را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم در ادامه مطلب همراه ما باشید.

راز طعم قیمه بوشهری

راز طعم قیمه بوشهری و فوت و فان قیمه بوشهری خوشمزه و خانگی سایت سرگرمی روزامیدواریم این مقاله برای شما عزیزان جالب باشد.

خورش قیمه بوشهری یکی از خوش طعم ترین و خوشمزه ترین خورش های ایرانی است که ریشه در دل شهر بوشهر دارد. این نوع قیمه که به طعم فوق العاده اش معروف است، با قیسی معمولی که معمولا با سیب زمینی سرو می شود قابل مقایسه است و حتی می تواند رقابت تنگاتنگی با آن داشته باشد. جالب اینجاست که قیمه بوشهری بعد از پخت کمی کوبیده می شود و طعم استثنایی پیدا می کند. در هر استان ایران روش های پخت قیمه با تفاوت هایی انجام می شود، اما در بوشهر این قیمه را معمولا با شکر پلو سرو می کنند. البته می توان آن را با برنج ساده یا زعفرانی نیز میل کرد.

مواد لازم برای تهیه قیمه بوشهری

200 گرم نخود

450 گرم گوشت

2 عدد پیاز متوسط

فلفل قرمز 2 قاشق غذاخوری

1 عدد سیب زمینی

رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذاخوری

هل 1 قاشق غذاخوری

زیره 1 قاشق غذاخوری

دارچین 1 قاشق چایخوری

گلاب 1.3 فنجان

زعفران آبیاری شده به میزان لازم

نمک، فلفل، پودر لیمو عمانی در صورت نیاز

طرز تهیه قیمه بوشهری

مرحله اول: نخودها را از شب قبل در آب خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا علاوه بر رفع نفخ، راحتتر پخته شود. سیب زمینی ها را در قابلمه آب روی آتش بجوشانید و بعد از اینکه آب پز شد پوست آن را بگیرید و رنده کنید.

مرحله دوم: پیاز را نگینی خرد کرده و در تابه با کمی روغن و زردچوبه تفت دهید تا نرم شود. سپس گوشت را اضافه کرده و پس از سرخ شدن دو پیمانه آب بریزید و در قابلمه را ببندید تا خورش بجوشد.

مرحله سوم: به محض اینکه خورش به جوش آمد، حرارت را کم کنید تا گوشت کاملا بپزد و نرم شود. برای تسریع در پخت خورش قیمه بوشهری زودپز را پیشنهاد می کنیم. بعد از اینکه گوشت کاملاً پخت، آن را از ماهیتابه خارج کرده و رشته کنید.

مرحله چهارم: نخودها را با کمی آب، پیاز رنده شده و زردچوبه در قابلمه بریزید و روی آتش بگذارید تا بجوشد. بعد از نرم شدن نخودها خوب بزنید تا له شوند، می توانید از گوشت کوب برقی هم استفاده کنید.

مرحله پنجم: نخود پخته شده را به همراه گوشت رنده شده، ادویه جات، گلاب، زعفران، سیب زمینی رنده شده و پیازچه به قابلمه اضافه کنید. در تابه ای جداگانه پاستا را با کمی روغن تفت دهید تا رنگ شود و به خورش اضافه کنید و هم بزنید تا خورش غلیظ شود.

مرحله ششم: وقتی خورش به غلظت دلخواه رسید، آن را از روی حرارت بردارید. برای درست کردن شکر پلو، برنج را بجوشانید و کمی قبل از اینکه کاملا پخته شود، آن را بردارید، سپس روی آن را با لایه‌هایی از شکر و زعفران بپوشانید. در آخر قیمه بوشهری را با این پلو معطر سرو کنید و از طعم فوق العاده آن لذت ببرید.

راز طعم قیمه بوشهری

از آنجایی که نخود می تواند مقداری آب جذب کند، توصیه می شود در مراحل پایانی پخت از آبگوشت صاف شده استفاده کنید.

برای اینکه قیمه بوشهری به قوام کشسانی مطلوب برسد باید حدود 50-40 دقیقه روی آتش بماند تا آب اضافی آن کاملا تبخیر شود.

در پایان پخت به جای استفاده از پودر لیمو عمانی می توانید از آبلیموی تازه استفاده کنید.

افزودن سیب زمینی به چاشنی بوشهری اختیاری است و در صورت عدم تمایل می توانید از آن صرف نظر کنید.

در صورت تمایل می توانید به جای نخود از نخود نیز استفاده کنید.

یکی از نکات کلیدی در تهیه خورش قیمه بوشهری فنری بودن قوام آن در پایان پخت است. برای این منظور توصیه می شود گوشت و کاد را با همزن برقی یا همزن کاملا پوره کنید.

در دقایق پایانی پخت حدود 10-15 دقیقه قبل از اینکه حرارت را خاموش کنید گلاب را اضافه کرده و خوب هم بزنید تا خورش تلخ نشود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا