آشپزی

راز خوشمزگی مرغ شکم پر مجلسی + ترفندهای ویژه در سال ۱۴۰۳

خرید فالوور از سایت اینبو

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم نکات و راز خوشمزگی مرغ شکم پر مجلسی را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم در ادامه مطلب همراه ما باشید.

راز مرغ شکم پر خوشمزه

راز مرغ شکم پر خوشمزه مجلسی و لحظات مهم در تهیه مرغ شکم پر در فر سایت سرگرمی روزامیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.

مرغ شکم پر یکی از غذاهای معروف و مورد علاقه در مجالس بزرگ، جشن ها و شب یلدا است. این غذا مورد علاقه بسیاری از طرفداران در سراسر جهان است. مرغ شکم پر غذای خاصی است که هر بانوی ایرانی می تواند برای مهمانانش استفاده کند و در مجالس و خانه های خود سفره خود را تزئین کند.

مرغ شکم پر از مرغ تهیه می شود و معده آن پر از سبزیجات معطر و مخلفات است، بنابراین این غذا ارزش غذایی بالایی دارد. طرز تهیه مرغ شکم پر ممکن است در شهرهای مختلف ایران متفاوت باشد، اما عموماً از دو روش اصلی استفاده می شود. پختن در فر و پختن در قابلمه. افرادی که در مورد تهیه مرغ شکم پر سوالی دارند و نیاز به اطلاعات بیشتر دارند می توانند با تستر اطلاعات تماس بگیرند.

عناصر

مرغ متوسط
200 گرم سبزیجات معطر (مانند شبدر، ترخون، نعناع و گشنیز)
سه عدد پیاز متوسط
پنج حبه سیر
100 گرم گردو
زرشک نصف پیمانه
چهار قاشق غذاخوری رب انار
یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
نصف فنجان کشمش
شش آلو وحشی
یک قاشق چای خوری دارچین
سیب زمینی
هویج
نمک، زردچوبه و فلفل به میزان لازم
شش عدد آلو خورش
آب لیموی تازه به میزان لازم
روغن مایع به میزان لازم
روغن به میزان لازم
زعفران پخته شده به میزان لازم

طرز پخت مرغ شکم پر

اولین قدم در تهیه مرغ شکم پر، تمیز کردن مرغ است. برای انجام این کار، توصیه های زیر را دنبال کنید:

مرغ را کاملا بشویید و به داخل و سینه بیشتر دقت کنید تا در هنگام پختن مرغ بوی نامطبوعی ایجاد نکند.

اگر قصد دارید این غذا را برای ناهار درست کنید، بهتر است این مراحل را از شب قبل انجام دهید تا مرغ کاملا خیس بخورد و طعم دلخواه را داشته باشد.

نکته مهم در انتخاب مرغ برای تهیه مرغ شکم پر، انتخاب مرغ با سایز متوسط ​​است. این مهم است زیرا آماده سازی صحیح مغز مرغ بسیار مهم است. اگر مرغ بیش از حد بزرگ باشد، طعم مواد ممکن است فقط به قسمت هایی برسد. وزن مرغ را هم بررسی کنید و باید حدود 1.5 تا 2 کیلوگرم باشد. اگر وزن مرغ بیشتر از این باشد، ممکن است مرغ کاملا پخته نشود و مغز آن به درستی پخته نشود. پس در انتخاب مرغ دقت کنید تا به نتیجه دلخواه برسید.

زعفران پخته شده، دارچین، آبلیمو، نمک و فلفل سیاه را در ظرفی بریزید و با کمی روغن مخلوط کنید تا مخلوط یکدستی به دست آید. مرغ را با این مایع مزه دار می کنید.

مایع آماده شده را روی پوست و داخل مرغ بریزید و مرغ را کاملا در آن فرو کنید تا مواد آغشته شوند. سپس دو حبه سیر را به همراه پیاز پوست گرفته و بشویید و خرد کنید. این مخلوط را داخل پوست و شکم مرغ بریزید.

روی کاسه مرغ سلفون گذاشته و به مدت نصف روز تا یک روز در یخچال قرار دهید. این مدت برای از بین بردن بوی نامطبوع مرغ و در عین حال افزایش طعم مرغ کافی است. پس از این مدت مرغ را از یخچال خارج کرده و سیر و پیاز را از داخل مرغ خارج کنید. از این مواد برای تهیه سس مرغ شکم پر استفاده کنید. با این مراحل یک مرغ شکم پر خوشمزه و خوش طعم درست می شود.

پیازهای باقی مانده را پوست بگیرید و بشویید. سپس آنها را به صورت نگینی خرد کنید. تابه ای آماده کنید و مقداری روغن مایع به همراه مقداری کره داخل آن بریزید. تابه را روی اجاق قرار دهید تا روغن داغ شود. پیاز را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی شود. گردوهای آسیاب شده را به تابه اضافه کرده و همراه با پیاز تفت دهید. سپس زرشک، کشمش، آلو و آلو را به تابه اضافه کنید و مواد را با هم مخلوط کنید. سپس مواد را تفت دهید تا مزه دار شوند. آسیاب کردن گردو و افزودن آلو و آلو وحشی در این مرحله اختیاری است، اما تجربه نشان می دهد که طعم بیشتری به غذا می دهند. با انجام این مراحل مواد داخل شکم مرغ پخته می شود و می توانید مراحل تهیه مرغ شکم پر را ادامه دهید.

سبزیجات معطر، از جمله گشنیز، شنبلیله، پونه کوهی و جعفری را تمیز و بشویید. سپس آنها را در آبکش بریزید تا آب آنها گرفته شود. سبزیجات را ریز خرد کنید. در تابه ای دیگر پر از روغن و روی اجاق گاز با حرارت متوسط، سبزی ها را تفت می دهیم تا آب آن ها گرفته شود و سبزی ها پخته شوند.

مواد را به خوبی با سبزیجات مخلوط کنید. سپس نمک و فلفل را به تابه اضافه کنید و دوباره مواد را خوب هم بزنید تا کاملا یکدست شوند.

دو قاشق غذاخوری رب انار را به مواد اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید تا کاملا یکدست شوند.

برای تهیه سس مرغ شکم پر از تابه ای که سبزی ها در آن تفت داده شده اند استفاده کنید. کمی روغن به تابه اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود.

یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی و دو قاشق غذاخوری رب انار را به تابه اضافه کنید و آنها را تفت دهید تا طعم سس بهتر شود.

با انجام این مراحل سس مرغ شکم پر آماده است و می توانید از آن برای سرو مرغ استفاده کنید.

در مرحله بعد زعفران پخته شده را به همراه دو پیمانه آب و نمک و فلفل به مواد اضافه کنید. در صورت تمایل از سیر و پیاز باقی مانده از مرحله چاشنی مرغ برای تهیه سس استفاده کنید.

تابه را روی اجاق بگذارید و مواد را به مدت 5 دقیقه بپزید تا غلیظ شوند.

در مرحله بعد دوباره مواد را خوب با هم مخلوط کرده و به کمک قاشق داخل شکم مرغ بریزید.

سپس دهانه شکم مرغ را با نخ پخت ببندید تا مواد داخل شکم مرغ نچسبد و نریزد.

از هویج و سیب زمینی رنده شده برای پر کردن سوراخ ها و درزهای باقی مانده مرغ استفاده کنید. آنها را با قاشق داخل سوراخ ها و درزهای مرغ بریزید.

پاهای مرغ را با نخ محکم ببندید تا شکل مرغ حفظ شود.

با انجام این مراحل مرغ آماده طبخ و سرو می شود و طعم فوق العاده ای پیدا می کند.

طرز پخت مرغ شکم پر در فر

بهتر است ظرف مناسبی برای پخت مرغ در فر انتخاب کنید. یک پیرکس یا سایر ظرف های مقاوم در برابر حرارت مناسب است.

کف تابه را با روغن چرب کنید تا مواد به تابه نچسبند.

سیب زمینی ها و هویج های پوست کنده و شسته شده را خرد کنید. این قطعات را کف ظرف قرار دهید.

مرغ را روی سیب زمینی و هویج قرار دهید.

سس مخصوص را روی مرغ و اطراف آن بریزید. می توانید از سس های مورد علاقه خود، به عنوان مثال سس ترکی یا سس فلفل دلمه ای شیرین استفاده کنید.

در ظرف را ببندید تا بخار داخل ظرف محبوس شود. می توانید از روش های مختلفی مانند پوشاندن ظرف با فویل آلومینیومی یا استفاده از درب استفاده کنید.

ظرف را در فر گذاشته و با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کنید. زمان پخت مرغ بستگی به وزن مرغ و نوع فر دارد. معمولا برای جوجه های سایز متوسط ​​حدود 3 تا 4 ساعت طول می کشد.

اول از همه مطمئن شوید که مرغ شکم پر تمیز و شسته شده است.

ظرف پخت خود را آماده کنید. اگر ظرف پیرکس مناسب برای پخت مرغ شکم پر ندارید، می توانید از ظرف روی خود فر استفاده کنید.

مرغ شکم پر را روی یک لایه فویل قرار دهید. این کار از خشک شدن مرغ جلوگیری می کند و آن را مرطوب نگه می دارد. فویل را کاملا ببندید تا بخار داخل فویل محبوس شود.

فر را با دمای 180 درجه گرم کنید و فویل را با مرغ شکم پر در ظرف بچینید.

بعد از حدود یک ساعت از پختن مرغ، فویل را با دقت بردارید. مرغ ممکن است در این مرحله خشک شده باشد، بنابراین برای جلوگیری از این اتفاق، مرغ شکم پر را هر 5 دقیقه یکبار با سس بمالید. می توانید از سس های مورد علاقه خود استفاده کنید و در صورت لزوم کمی روغن اضافه کنید تا مرغ مرطوب بماند.

مرغ را حدود 3-4 ساعت در فر بگذارید تا کاملا بپزد. در این مدت می توانید هر 30 دقیقه مرغ را با سس بمالید تا طعم بهتری پیدا کند.

بعد از تمام شدن زمان پخت مرغ شکم پر را از فر خارج کرده و با دقت بررسی کنید که کاملا پخته شده باشد. برای بررسی دمای داخلی مرغ می توانید از چاقو یا سوزن دماسنج استفاده کنید. در صورت نیاز می توانید روی مرغ کمی سس یا روغن اضافه کنید تا طعم و رطوبت بیشتری به آن ببخشد.

هر نیم ساعت قبل از باز کردن در فر، تمام سطوح مرغ را با کره آب شده و زعفران بمالید. این به مرغ شکم پر شما طعمی منحصر به فرد می دهد.

هر بار که در فر را باز می کنید، با احتیاط مقداری سس روی مرغ بریزید تا مرغ خشک نشود. این کار مرغ را مرطوب نگه می دارد و به آن طعم و طراوت بیشتری می بخشد.

زمان پخت مرغ شکم پر به اندازه مرغ شما بستگی دارد. برای تشخیص زمان پخت مرغ می توانید از چاقو یا سوزن دماسنج استفاده کنید و دمای داخلی مرغ را اندازه بگیرید. در صورت نیاز مرغ را مدت بیشتری در فر بگذارید تا کاملا بپزد.

با انجام این مراحل مرغ شکم پر شما با طعم و عطری بی نظیر طبخ می شود.

طرز تهیه مرغ شکم پر در قابلمه

اگر فر ندارید می توانید مرغ شکم پر را در قابلمه بپزید. برای این کار مراحل زیر را دنبال کنید:

یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و مرغ شکم پر را در آن قرار دهید.

نصف مقدار آب را به قابلمه اضافه کنید. این آب به مرغ کمک می کند تا طراوت و رطوبت خود را در طول پخت حفظ کند.

قابلمه را روی اجاق بگذارید و مرغ را به مدت 1 تا 5 ساعت بپزید. زمان پخت مرغ به اندازه و ضخامت آن بستگی دارد. در این مدت می توانید هر نیم ساعت مرغ را با احتیاط بچرخانید تا هر دو طرف به طور یکنواخت بپزد.

بعد از اینکه آب قابلمه تبخیر شد و مرغ کاملا پخت، کار تمام است.

در هر مرحله می توانید مواد مورد علاقه خود را به مرغ اضافه کنید. به عنوان مثال، می توانید از سبزیجات معطر مانند فلفل برای طعم دادن به مرغ استفاده کنید.

همچنین می توانید مرغ شکم پر را در قابلمه پر نمک بپزید. برای این کار می توانید پس از پر کردن شکم مرغ با محصولات دلخواه و دوخت آن، نمک فراوان داخل قابلمه بریزید و مرغ را داخل آن بریزید. این روش طعم و عطر خاصی به مرغ می دهد.

کف ظرف را فویل بگذارید تا نمک به کف ظرف نچسبد. می توانید فویل را نمک بزنید.

در قابلمه را ببندید و روی حرارت متوسط ​​قرار دهید. برای پخت یکنواخت مرغ می توانید از حرارت متوسط ​​تا کم استفاده کنید.

مرغ را در قابلمه بریزید و حدود یک ساعت بپزید. مرغ در این مدت کاملا پخته نمی شود اما زمان کافی است تا شروع به پخت کند و تازگی خود را حفظ کند.

ویدیو طرز تهیه مرغ شکم پر در قابلمه طرز تهیه مرغ شکم پر برای مهمانی طرز تهیه مرغ شکم پر ساده و مرغ شکم پر مجلسی در قابلمه طرز تهیه مرغ شکم پر در قابلمه ساده مرغ شکم پر در فر قابلمه، مرغ شکم پر رستورانی، مرغ شکم پر کشمش و گردو

با این روش فویل ته قابلمه از چسبیدن نمک جلوگیری می کند و مرغ شکم پر شما به آرامی و طبیعی پخته می شود. در نهایت می توانید مرغ شکم پر را به تنهایی یا با برنج زعفرانی سرو کنید و به دلخواه برای تزیین از سس استفاده کنید.

راز مرغ شکم پر خوشمزه

اگر طعم ترش را دوست دارید، می توانید در حین چاشنی مرغ شکم پر، 2 قاشق غذاخوری رب آلو اضافه کنید. در صورت تمایل می توانید در تهیه مرغ شکم پر از فلفل سیاه و فلفل سبز نیز استفاده کنید تا طعم خاصی به آن ببخشد.

برای جلوگیری از چسبیدن مرغ به ته ظرف می توانید تکه های هویج و سیب زمینی را کف ظرف قرار دهید و مرغ را روی آن ها قرار دهید.

نکته مهم در تهیه مرغ شکم پر این است که مرغ روی پوست باشد. هنگام پخت، پوست مرغ روغن را از ترشی جدا می کند و از خشک شدن مرغ جلوگیری می کند. پس برای طراوت و طعم بهتر حتما از مرغ با پوست مراقبت کنید.

موادی که برای پر کردن شکم مرغ استفاده می شود به ذائقه شما بستگی دارد. می توانید از سبزیجات معطر محلی شهر خود استفاده کنید و در شکم مرغ قرار دهید.

در برخی مناطق مرغ شکم پر به صورت مربا تهیه می شود. برای این کار کمی شکر را در یک لیوان آب جوش حل کرده و به سس مرغ شکم پر اضافه می کنیم. این روش طعم و عطر شیرین تری به مرغ می دهد.

دستور تهیه مرغ شکم پر که دادیم برای 6 نفر مناسب است. اما می توانید مواد را با توجه به تعداد افراد تغییر دهید و مقدار آنها را تنظیم کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا