راز خوشمزگی موساکا + ترفندهای ویژه در سال ۱۴۰۳
در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم نکات و راز خوشمزگی موساکا را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم در ادامه مطلب همراه ما باشید.
راز موساکای خوشمزه
راز موساکای خوشمزه و نکاتی برای تهیه موساکای خوشمزه و خانگی سایت سرگرمی روزامیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
موساکا یکی از غذاهای محبوب است که معمولا از بادمجان یا سیب زمینی درست می شود. این غذا که اغلب حاوی گوشت چرخ کرده است، در کشورهای امپراتوری عثمانی سابق رایج است و از منطقه ای به منطقه دیگر تنوع زیادی دارد.
در ترکیه موساکا را معمولاً به صورت کاسرول سرو می کنند و گرم یا در دمای اتاق می خورند. در کشورهای عربی نسخه ای از این غذا را سرد می خورند. در بالکان، موساکا به صورت لایه لایه تهیه می شود و به صورت گرم سرو می شود. در بیشتر انواع این غذا یک لایه سس ضخیم شامل شیر و تخم مرغ (خامه) یا آرد (سس بشامل) روی آن می ریزند.
عناصر
بادمجان 750 گرم
300 گرم گوشت چرخ کرده
1 عدد پیاز متوسط
2 عدد گوجه فرنگی
1 عدد سیب زمینی بزرگ
پنیر برای پیتزا 200 گرم
سس شامل ½ فنجان است
نمک و فلفل به اندازه کافی
زردچوبه و روغن کافی
نحوه تهیه آن
ابتدا پوست بادمجان ها را جدا می کنیم و حلقه حلقه می کنیم. سپس با کمی روغن بادمجان ها را در تابه ای مناسب تفت دهید تا طلایی شوند. پس از سرخ شدن، بادمجان ها را از ماهیتابه خارج کرده و کنار بگذارید.
سپس پیاز را نگینی خرد کرده و در همان ماهیتابه با روغن بسیار کمی تفت دهید تا نرم شود. سپس گوشت چرخ کرده و گوجه فرنگی خرد شده را اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا رنگ گوشت و کمی سرخ شود.
سپس مقداری نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه های مورد علاقه خود را اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم تا گوشت رنگ شود و تفت می دهیم. در این مرحله پوره گوجه فرنگی را اضافه کرده و تفت دهید تا طعم خامی آن از بین برود.
سپس یک فنجان آب اضافه کنید و در قابلمه را ببندید تا گوشت آرام آرام بپزد. حالا سیب زمینی ها را قاچ کنید و از وسط نصف کنید که می توانید آن را در فر یا در آب جوش انجام دهید.
در این مرحله ته ظرف مناسبی مانند پیرکس را با روغن چرب می کنیم و کف ظرف را مقداری بشامل می ریزیم و سیب زمینی های نیم پز را کف آن می چینیم. سپس دایره های بادمجان را روی سیب زمینی ها بچینید.
سپس مقداری از گوشت چرخ کرده را روی بادمجان ها بریزید و صاف کنید. سس بشامل را روی گوشت و در آخر پنیر پیتزا بریزید. به همین ترتیب لایه ها را ادامه می دهیم تا ظرف پر شود.
در آخر بقیه سس بشامل را روی مواد بریزید و سطح آن را با پنیر پیتزا بپوشانید. فر را با دمای 190 درجه گرم کنید و موساکا را به مدت 30-40 دقیقه بپزید.
بعد از پختن موساکا، گریل را به مدت 5 دقیقه روشن می کنیم تا پنیر روی پیتزا طلایی شود. سپس ظرف را از فر خارج می کنیم و می گذاریم کمی خنک شود چون وقتی ظرف خیلی داغ شد بریده نمی شود و له می شود. در آخر موساکا را با سس کچاپ سرو می کنیم.
طرز تهیه سس پنیر
ابتدا کره و آرد را به مدت دو دقیقه در ظرف مناسبی تفت دهید. سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و شیر تازه سرد را به آرامی اضافه کنید و مواد را مدام هم بزنید. سپس دوباره قابلمه را روی آتش بگذارید تا مخلوط به غلظت ماست برسد. در این مرحله پارمزان را به مخلوط اضافه کنید و مخلوط را خوب هم بزنید.
بعد از اینکه مخلوط کمی خنک شد، تخم مرغ را اضافه کنید. این کار را بدون قرار دادن مجدد مواد روی حرارت انجام دهید و مخلوط را خوب هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند. پس از انجام این مراحل، سس پنیر شما آماده است.
راز موساکای خوشمزه
در صورت تمایل می توانید لایه های موساکا را با گردهای گوجه فرنگی خام تزیین کنید.
در تهیه سس بشامل استفاده از فلفل سفید به عنوان یک گزینه در نظر گرفته می شود.
بین لایههای موساکا میتوانید پنیر پیتزا یا سس بشامل اضافه کنید تا طعمی غنیتر داشته باشید.
برای حفظ شکل و زیبایی پوست موساکا، پس از کم شدن حرارت، آن را برش داده و سرو کنید تا پوست موساکا حفظ شود و از ریزش آن جلوگیری شود.