راز خوشمزگی نان شیرمال + ترفندهای ویژه در سال ۱۴۰۳
در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم نکات و راز خوشمزگی نان شیرمال را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم در ادامه مطلب همراه ما باشید.
راز طعم نان شیرمال
راز طعم نان شیرمال و نکاتی برای تهیه نان شیرمال شیرین و خوشمزه سایت سرگرمی روزامیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
نان شیرمال یکی از انواع ساده و خوشمزه نان سنتی ایرانی است که معمولا در وعده صبحانه مصرف می شود. بسیاری از خانم ها علاقه مند هستند تا با استفاده از هنر و سلیقه خود انواع نان های با کیفیت را در خانه تهیه کنند. در این مطلب طرز تهیه نان شیرمال را به شما آموزش می دهیم و نکات مهمی را که در فرآیند پخت باید رعایت کنید را توضیح می دهیم. امیدواریم با استفاده از این دو روش پخت معرفی شده بتوانید به راحتی نان شیرمال خوشمزه را در منزل تهیه کنید.
مواد لازم برای تهیه نان شیرمال
شیر گرم: 1 فنجان
آب گرم: 1 فنجان
تخم مرغ: 1 عدد
شکر: 1 قاشق غذاخوری
آرد: حدود 5 پیمانه
کره مایع: یک چهارم پیمانه
نمک: 1 قاشق غذاخوری
خمیر سریع با مخمر: 1 قاشق غذاخوری
کنجد و سیاه دانه: به مقدار لازم
طرز تهیه نان شیرمال
در مرحله اول تهیه نان شیرمال شروع به مخلوط کردن مواد کنید. از جمله موادی که باید داشته باشید عبارتند از: مخمر فوری، شکر، آب گرم، شیر گرم، روغن، نمک و زرده تخم مرغ. ابتدا این مواد را در ظرف مناسبی مخلوط کنید تا مایعی یکدست به دست آید. سپس آرد را کم کم اضافه کرده و با احتیاط مواد را با هم مخلوط کنید تا خمیر نچسبی به دست آید. آرد را کم کم اضافه کنید تا خمیر به دست نچسبد.
در مرحله بعد خمیر را با دقت ورز دهید تا بافت آن ثابت و قابل انعطاف شود. سپس خمیر را در ظرف روغنی ریخته و سطح آن را با سلفون بپوشانید. سپس به مدت یک ساعت بگذارید حجم خمیر دو برابر شود.
بعد از این مرحله خمیر را به آرامی ورز دهید تا هوای اضافی گرفته شود. سپس خمیر را روی سطح آردپاشی شده قرار دهید و به دلخواه فرم دهید. برای فرم دادن به خمیر بهتر است آن را به سه قسمت تقسیم کرده و به شکل لوله در آورده و با هم ببافید. بنابراین نان شما ظاهری زیبا و متفاوت خواهد داشت.
حالا نان شیرمال را در سینی فر بگذارید و اجازه دهید 15 دقیقه بماند. در این مرحله یک کاسه آب در فر قرار دهید و فر را با دمای 200 درجه سانتیگراد گرم کنید. بعد از استراحت خمیر روی آن را با برس زرده تخم مرغ بزنید. سپس مقداری کنجد یا سیاه دانه روی خمیر بپاشید و در فر قرار دهید.
حدود 15 تا 20 دقیقه دیگر نان شیرمال شما آماده و پخته می شود. در پایان می توانید نان شیرمال را با کره، عسل یا مربا سرو کنید و از طعم شگفت انگیز آن لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه نان آجیلی شیرمال
آرد: 3 پیمانه
ماست: نصف فنجان
شیر: نصف فنجان
کره مایع: یک چهارم پیمانه
مخمر: 1 قاشق غذاخوری
بکینگ پودر: 1 قاشق غذاخوری
نمک: 1 پنس
شکر: 5-6 قاشق غذاخوری
کره: 20 گرم
طرز تهیه نان آجیلی شیرمال
در مرحله اول تهیه نان شیرمال، شیر ولرم تهیه کنید. سپس یک قاشق غذاخوری شکر را به همراه مایه به شیر اضافه کنید و به آرامی مخلوط کنید. سپس روی کاسه را کاملا بپوشانید و اجازه دهید خمیر مایه به مدت 10 دقیقه خوب حباب بزند. در این مدت آرد و بکینگ پودر و نمک را با هم مخلوط کرده و سه بار الک کرده و هوا دهید.
در مرحله بعد برای تهیه نان شیرمال، مایه کف کرده را با ماست، روغن مایع، باقیمانده شکر و کره نرم شده مخلوط کرده و مخلوط کنید. سپس آرد الک شده را کم کم به این مواد اضافه کنید تا خمیر یکدستی به دست آید. خمیر را به مدت 15 دقیقه ورز دهید تا دیگر به دست نچسبد و بافت نرمی به دست آورید. این خمیر را در ظرفی بریزید و روی آن را بپوشانید و یک ساعت استراحت دهید.
بعد از گذشت یک ساعت که خمیر ور آمد، روی میز کار را آرد پاشی کرده و خمیر را روی سطح آردپاشی شده قرار دهید. خمیر را به تعداد دلخواه تقسیم کنید سپس هر قسمت را با وردنه باز کنید و مقداری پنیر، گردو و هر غذای دیگری مانند خرما، کشمش یا شکلات کاکائویی بریزید. حالا خمیر را به هر شکلی که دوست دارید گرد کنید یا به شکل جسو و در ظرف یا تابه قرار دهید.
مقداری زعفران و زرده تخم مرغ را روی خمیر مورد نظر بمالید و سپس کنجد بپاشید. 15 دقیقه استراحت دهید تا خمیر دوباره ور بیاید. سپس نان یا قالب را در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید و 35 دقیقه صبر کنید تا سطح آن طلایی شود. بعد از خارج کردن نان از فر روی آن را با عسل رقیق شده بمالید. با گذراندن تمامی این مراحل دستور تهیه نان شیرمال کامل شده و نان شما آماده سرو است.
راز طعم نان شیرمال
نان شیرمال را می توان به اشکال مختلف درست کرد و سپس در فر گذاشت.
استفاده از شیر و ماست در ترکیب مواد، بافت نان را نرم و سبک می کند.
برای ورز دادن خمیر می توانید از همزن استفاده کنید.
استفاده از شیر و ماست باعث بهبود بافت نان می شود.