آشپزی

راز خوشمزگی نان گاتا + ترفندهای ویژه در سال ۱۴۰۳

خرید فالوور از سایت اینبو

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم نکات و راز خوشمزگی نان گاتا را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم در ادامه مطلب همراه ما باشید.

راز طعم نان گاتا

راز طعم نان گاتا و هنر نان گاتا خوشمزه و خانگی سایت سرگرمی روزامیدواریم این مقاله برای شما عزیزان جالب باشد.

گاتا نانی با ریشه ارمنی است که اغلب در تعطیلات و به عنوان یک دسر خوشمزه زمستانی استفاده می شود. افزودن کره یا مارگارین به مواد آن نان را به طرز شگفت انگیزی ترد و دلچسب می کند و همچنین باعث می شود تا مدت زیادی از آن لذت ببرید.

گاتا در شهرهای مختلف ارمنستان با دستور پخت های مختلفی تهیه می شود و هیچ دو شهری آن را به یک شکل تهیه نمی کنند. به عنوان مثال، در روستای تسوینار در نزدیکی دریاچه سوان، گاتا به شیوه ای متمایز تولید می شود، در حالی که در روستاهای گارنی و گگرد رسم پنهان کردن سکه در یکی از نان ها وجود دارد که اعتقاد بر این است که این نان ها باعث خوش شانسی می شود. کسی که نان را می خورد، دریافت می کند، حمل می کند. ارمنی‌های مقیم ایران نیز گاتا را جزء ضروری غذای روزانه خود قرار می‌دهند و این مربا به قدری خوشمزه است که مورد علاقه ایرانی‌های غیر ارمنی نیز هست.

گاتا معمولاً در فر پخته می شود که طعم و حس بسیار سنتی به آن می دهد. این نان شیرین بسیار محبوب است و می توان آن را با چای، قهوه یا شیر میل کرد تا یک صبحانه منحصر به فرد و مقوی درست کند.

مواد لازم برای تهیه نان گاتا

آرد سفید

250 گرم

ماست

نصف فنجان

روغن مایع

2 قاشق غذاخوری

کره

50 گرم

یک تخم مرغ

1 قطعه

خمیر فوری

نصف قاشق غذاخوری

وانیل

نصف قاشق غذاخوری

پودر خمیرمایه

نصف قاشق غذاخوری

مواد لازم برای قسمت میانی نان گاتا

قند

نصف فنجان

گردو آسیاب شده

1 فنجان

دارچین

1 قاشق چایخوری

کره

70 گرم

ارد

نصف فنجان

طرز تهیه نان گاتا

اولین قدم این است که اجازه دهید کره در دمای اتاق نرم شود.

سپس تخم مرغ و وانیل را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.

روغن و ماست را به مخلوط کره اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید.

بکینگ پودر، مایه خمیر و آرد را در ظرفی جداگانه بریزید و چند بار الک کنید.

مواد خشک الک شده را به مخلوط کره اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.

خمیر را به مدت 10 دقیقه ورز دهید تا نرم و انعطاف پذیر شود.

یک کاسه بزرگ را با کمی روغن چرب کنید و خمیر را داخل آن بگذارید و روی آن را بپوشانید و به مدت 1 ساعت در جای گرم قرار دهید تا استراحت کند.

برای مواد متوسط، کره را در تابه ای روی حرارت ملایم ذوب کنید.

آرد را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا کمی سرخ شود ولی تغییر رنگ ندهد.

گردو، شکر و دارچین را به مواد تابه اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.

خمیر را به دو قسمت تقسیم کنید و روی سطح صاف قرار دهید.

هر کدام از تکه های خمیر را باز کنید و مواد میانی را روی یکی بمالید و دیگری را روی آن قرار دهید.

لبه های خمیر را فشار دهید و با چنگال طرح های زیبایی درست کنید.

زعفران و تخم مرغ را مخلوط کرده و به عنوان رویه نان استفاده کنید.

فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کنید.

نان را در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 30-40 دقیقه در فر قرار دهید تا بپزد.

راز طعم نان گاتا

برای افزایش ارزش غذایی نان گاتا می توانید انواع دیگر مغزها مانند پسته و بادام را به مخلوط متوسط ​​اضافه کنید. افزودن عسل به مخلوط نیز نان را شیرین تر می کند و حتی می توانید به جای شکر از عسل استفاده کنید. نان گاتا به طور سنتی به شکل دایره درست می شود، اما می توانید آن را در اشکال و طرح های مختلف بپزید. برای تزیین نان، پودر قند یا عسل انتخاب های خوبی هستند. ارائه نان گاتا با شکلات نیز یک گزینه خوشمزه است. فقط مقداری شکلات آب شده به مواد متوسط ​​اضافه کنید. نان گاتا را می توان بدون مواد میانی و به روشی ساده و آسان تهیه کرد. فقط خمیر را بعد از باز کردن آن بپزید. برای نگهداری طولانی مدت نان گاتا توصیه می شود آن را فریز کنید که باعث می شود نان تا 4 هفته بدون افت کیفیت در فریزر نگهداری شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا