راز خوشمزگی کیک + ترفندهای ویژه در سال ۱۴۰۳
در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم نکات و راز خوشمزگی کیک را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم در ادامه مطلب همراه ما باشید.
راز یک کیک خوشمزه
راز طعم کیک اسفنجی و طرفدار کیک اسفنجی و شیرینی پزی سایت سرگرمی روزامیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
از آنجایی که پخت کیک تکنیک های ساده ای دارد و دانستن این تکنیک ها می تواند کمک زیادی به شما کند، تصمیم گرفتیم تا چند اصل و راز مهم برای داشتن یک کیک با طعم و بافت عالی را برایتان شرح دهیم.
این 10 راز برای پخت یک کیک عالی، خوشمزه و بی نقص، باید قوانین کلی را بدانیم و دانستن مباحث شیمی نیز به تکرار و تمرین پخت کیک کمک می کند. اگرچه این 10 اصل پیچیده و دشوار به نظر می رسند، اما به راحتی قابل اجرا هستند.
پس ببینیم چه نکاتی را باید رعایت کنیم تا کیک خانگی مان شبیه کیک های حرفه ای شود و از پخت کیک لذت بیشتری ببریم.
راز ترکیب مواد
پخت کیک در واقع بیش از هر چیز مستلزم دانستن ترکیبات شیمیایی و ترکیبات آن است. مواد باید به ترتیب و مقدار مشخصی مخلوط شده و در شرایط و دمای خاصی آماده شوند.
هر نوع کیک بسته به مواد تشکیل دهنده، قوانین و روش های منحصر به فرد خود را دارد.
کیک های کره ای مانند کیک اسفنجی که بافت نرم و فشرده ای دارند، طرز تهیه کاملا متفاوتی با کیک اسفنجی یا براونی دارند.
برای مارشمالو کره ای ابتدا کره و شکر را با همزن بزنید تا کرم نرمی به دست آید سپس تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا حجم پیدا کند و خوب ور بیاید. سپس کم کم آرد و شیر را به مخلوط اضافه می کنیم تا هوای مایع از بین نرود.
کیک اسفنجی، غذای فرشته یا کیک نوعی پارچه ابریشمی بافت بسیار نرم و سبکی دارند و نسبت به کیک های کره ای که بافتی شبیه کف دارند، چگالی کمتری دارند.
دو روش اصلی برای این نوع کیک ها وجود دارد. یا تخم مرغ ها را با شکر چند دقیقه با دور تند مخلوط می کنیم تا سوراخ هایی روی مخلوط ایجاد شود و کاملا پف کند یا سفیده و زرده را جداگانه جدا کرده و هر کدام را جداگانه هم می زنیم تا هوا کاملا وارد مخلوط شود. . روش بستگی به دستور کیک دارد.
آشنایی با عملکرد فر
اکثر اجاقهای خانگی، از جمله اجاقهای من، دقت دمایی کاملی را نشان نمیدهند، که میتواند گیجکننده باشد.
اگر فر شما دمای مناسبی را نشان نمی دهد، راه حلی برای این مشکل وجود دارد. می توانید یک دماسنج فر تهیه کنید و از آن استفاده کنید.
دماسنج های فر معمولاً در فر آسیب نمی بینند. بنابراین، آن را در فر قرار دهید و قبل از اینکه کیک را در فر قرار دهید، دما را بررسی و تنظیم کنید. این طرز کار به شما آرامش می دهد و دیگر مشکلی در پخت کیک نخواهید داشت.
رازهای پخت کیک عالی:
کیک را در طبقه وسط فر قرار دهید. همچنین درب را با احتیاط ببندید، زیرا بستن بیش از حد درها می تواند مایع کیک را به هم بزند و هوا را خارج کند.
دو راه برای تشخیص پخت کامل کیک وجود دارد. یکی اینکه میتونید خلال دندون رو داخل کیک فرو کنید و اگه تمیز بیرون اومد کاملا پخته شده. روش دیگر این است که وسط کیک را با دست کمی فشار دهید و اگر سریع به حالت اولیه برگردد به این معنی است که کیک پخته شده است.
آشنایی با قالب
یک نکته بسیار مهم در دستور پخت همیشه این است که اندازه قالب یا قالب ها چند سانتی متر باشد. این جزئیات بسیار مهم است. به عنوان مثال، اگر در دستور پخت کیک آمده است که از دو قالب 20 سانتی متری استفاده کنید، نمی توانید به جای آن از دو قالب 18 سانتی متری یا یک قالب 22 سانتی متری استفاده کنید.
این اتفاق می افتد که اگر قالب ها کوچک باشند، کیک فضای کافی برای بالا آمدن نخواهد داشت و نتیجه این می شود که کیک خوب پخته نمی شود یا از قالب خارج می شود و فر و اطراف آن کثیف می شود و وجود دارد. بوی سوختگی به دلیل تماس مواد کیک با سطح فر
اگر قالب خیلی بزرگ باشد کیک به خوبی بلند نمی شود و برخی از خصوصیات کیک از جمله ارتفاع و زمان پخت نیز کاهش می یابد. این مشکل ممکن است باعث شود زمان ذکر شده در دستور کیک را بررسی کنید و ببینید کیک شما زود پخته و سوخته است.
معرفی آرد کیک
برای داشتن یک کیک کامل، میزان پروتئین و گلوتن موجود در انواع آرد متفاوت است. بنابراین، اگر قصد دارید یک کیک کامل بپزید، هرگز نباید به جای آرد مورد نیاز از آرد دیگری استفاده کنید.
آرد کیک حاوی کمترین پروتئین است و کیک را بسیار نرم و لطیف می کند. بنابراین برای کیک هایی مانند غذای فرشته استفاده از آرد مخصوص کیک بسیار مناسب است.
آرد نان دارای بالاترین میزان پروتئین است و برای کیک هایی با بافت متراکم تر استفاده می شود.
آرد همه منظوره حاوی مقدار متوسطی پروتئین است و برای اکثر شیرینی ها استفاده می شود.
اگر ترازو مناسبی در آشپزخانه خود ندارید، بهتر است ترازو دیجیتال تهیه کنید. لزومی ندارد که یک مدل فانتزی باشد، اما ترازوهایی که وزن را به طور دقیق نشان می دهند در فروشگاه های نانوایی موجود هستند و گران نیستند.
تنها راه اندازه گیری آرد وزنی است، زیرا حجم آرد در یک فنجان فشرده دو برابر می شود و در برخی از دستور العمل های کیک، حتی ۵ گرم آرد اضافی می تواند بافت کیک را خراب کند. بنابراین بهتر است همیشه آرد را بر حسب وزن اندازه گیری کنید.
هنگام پخت کیک از اصول شیمی پیروی کنید
با توجه به اصول مختلف مخلوط کردن مواد و زمان مناسب می توانید یک کیک عالی و خوشمزه تهیه کنید.
مایع شدن آرد در کیک بر روی بافت نهایی تاثیر می گذارد. برای مخلوط کردن آرد با مایع، باید مراقب باشید که بیش از حد مخلوط نشود. به عبارت دیگر وقتی دیدید آرد کاملا در مایع حل شده است، باید آن را متوقف کنید تا بافت کیک سفت نشود.
بیکینگ پودر و جوش شیرین موجود در مایع کیک حباب های دی اکسید کربن تولید می کنند که باعث بالا آمدن کیک می شود.
برای ایجاد یک کیک عالی، چربی هایی مانند کره، مارگارین یا روغن به کیک رطوبت بیشتری می دهند و بافت آن را نرم تر می کنند.
شکر گلوتن را آزاد می کند و بافت را ترد می کند. علاوه بر این شکر رطوبت را جذب کرده و بافت کیک را نرم نگه می دارد، طعم آن را قوی تر می کند و در طی مراحل پخت باعث ایجاد رنگ کاراملی و قهوه ای در کیک های وانیلی می شود.
تخم مرغ در حین پخت سفت می شود و به کیک شکل می دهد. چربی موجود در زرده تخم مرغ با آب موجود در کیک ترکیب می شود و کیک را به طور یکنواخت پف کرده و صاف می کند.
خنک شدن کیک
برای بهترین نتیجه، پس از پخت کیک، اجازه دهید حدود 20 دقیقه در قالب خنک شود و سپس آن را از قالب خارج کنید. برای این کار می توانید ظرف یا توری را روی قالب قرار دهید و سپس قالب را زیر و رو کنید تا کیک از قالب خارج شود. این کار باعث می شود کیک به خوبی جدا شود و از جدا شدن و یا تماس غیرضروری آن با سطح کیک جلوگیری کند.
رازهای خامه در پخت کیک
برای خامه زدن کیک می توانید از روش زیر استفاده کنید:
یک لایه از خامه را کف کیک بمالید. این لایه خامه باید به ته کیک بچسبد و محکم بماند.
با کفگیر خامه را روی لایه اول کیک بمالید و سعی کنید به طور یکنواخت پخش شود.
اسفنج بعدی را به کیک اضافه کنید و طبق مرحله قبل خامه را صاف کنید. این روند را برای همه لایه ها به جز لایه آخر تکرار کنید.
برای دیواره کیک، یک لایه خامه نازک روی سطح کیک بمالید و بگذارید حداقل نیم ساعت در یخچال بماند. می توانید از فریزر هم استفاده کنید.
بعد از سرد شدن کیک آن را از یخچال خارج کرده و روی کیک و سطح آن را با خامه بپوشانید. می توانید از خامه معمولی استفاده کنید و از دورترین نقطه کیک شروع به کشیدن خامه کنید. سپس با کاردک مخصوص سطح کیک و دیواره ها را صاف کنید.
با این روش می توانید خامه را نرم و زیبا روی کیک بمالید و نتیجه ای جذاب و خوش طعم بگیرید.
همه چیز درباره خمیر فوندانت
درست است که کیک های فانتزی که با فوندانت تزیین می شوند اغلب بافت خوبی ندارند زیرا فوندانت می تواند رطوبت کیک را جذب کند و طعم آن را تغییر دهد، درست است که کیک های عروسی و مناسبت های خاص اغلب با فوندانت تزیین می شوند، اما از نظر طعم کیک خامه ای همیشه برتر است. همچنین می توانید از خمیر فوندانت برای تزیین کیک مانند عروسک های خمیری استفاده کنید و کیک خود را زیباتر نشان دهید. به این ترتیب می توانید ظاهر دلخواه کیک خود را ایجاد کنید و در عین حال از طعم خوب و لطیف کیک خامه ای لذت ببرید.
دمای فر
تنظیم دمای فر کیک به عوامل مختلفی از جمله محل زندگی و ارتفاع آن نسبت به سطح دریا، هوا و رطوبت بستگی دارد. در واقع هر منطقه ممکن است شرایط متفاوتی در این زمینه داشته باشد. بنابراین، بهتر است به تجربه شخصی خود و نتایجی که از پخت شیرینی های اولیه در هر منطقه خاصی که زندگی می کنید، توجه کنید.
از طریق آزمایش های مکرر و تنظیمات مختلف دما، می توانید به تدریج متوجه شوید که دمای فر برای محیط زندگی شما بهترین نتایج را برای پخت کیک دارد. ممکن است لازم باشد دمای فر را بالاتر یا کمتر از دمای مشخص شده در دستور غذا تنظیم کنید تا به نتیجه بهتری برسید.
پس از چندین بار آزمایش و آزمایش، می توانید دمای فر مناسب را برای محیط زندگی خود تعیین کنید تا پخت کیک خود را بهبود ببخشید.