آشپزی

راز خوشمزگی گز آردی + ترفندهای ویژه در سال ۱۴۰۳

خرید فالوور از سایت اینبو

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم نکات و راز خوشمزگی گز آردی را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم در ادامه مطلب همراه ما باشید.

راز طعم گز آردی

راز طعم گز آردی و نکاتی برای تهیه گز آردی خوشمزه و خانگی سایت سرگرمی روزامیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.

تولید گاز و انواع تنقلات اصیل اصفهانی در شهرهای دیگر و یا در کارخانه نیز انجام می شود، اما روش سنتی و محلی تهیه این غذای شیرین به ندرت در تولیدات صنعتی یافت می شود. این ممکن است به دلیل خواص و طعم خاص گزنه باشد.

احتمالا راز مزه و خالص ترین طعم گاز نیز به همین موضوع مربوط می شود. گاز یکی از قدیمی ترین و پرطرفدارترین غذاهای اصفهان است و در سراسر جهان نیز شهرت دارد.

این غذای کوچک و خوش طعم سرشار از مغزها مانند بادام و پسته و همچنین حاوی مواد طبیعی دیگری مانند انگبین (نوعی آب سبزیجات شیرین و خوش طعم) و گاهی اوقات جایگزین هایی مانند ترنجبین است. این ترکیبات خواص درمانی و لذت بخشی به این غذا می بخشد.

ساخت گاز به روش سنتی در کارگاه های اصفهان زمان بر و چالش برانگیز است. به عبارت دیگر، اگر تجربه ای در ساخت آن نداشته باشید و تجربه ای در زمینه سفال نداشته باشید، ممکن است موفق نشوید.

اما در این مطلب شما را با روشی برای تهیه پنیر خانگی آشنا می کنیم. با تمرین و تکرار، این راهنما به شما این امکان را می دهد که گاز خانگی خود را بپزید و این خوراکی خوشمزه را برای خود و خانواده تان تهیه کنید.

عناصر

سفیده تخم مرغ: 2 عدد

بادکا یا گلوکز مایع: نصف لیوان دسته دار

شکر: 1 پیمانه

گلاب اصل و معطر: نصف لیوان دسته دار

پسته خرد شده یا مخلوط بادام و پسته: ۲ پیمانه

آرد: به مقدار لازم

نحوه تهیه آن

طرز تهیه گز خانگی به این صورت است که ابتدا شکر و گلاب را در ظرفی ریخته و با حرارت ملایم به آرامی حل کنید. در همین حین به آرامی و مدام سفیده ها را هم بزنید.

مرحله بعدی در تهیه شربت گل رز اضافه کردن گلوکز مایع است. اجازه دهید شربت حدود 10 دقیقه بجوشد و غلیظ شود تا بین انگشتانتان حالت کشسانی پیدا کند.

سپس در مرحله بعدی که شربت چسبناک شد، سفیده تخم مرغ را که قبلا زده بودید اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. این اضافه کردن سفیده تخم مرغ را به تدریج و با همزن و با دور تند همزن انجام دهید. در این مرحله می توانید آجیل را نیز به مخلوط اضافه کنید.

در مرحله بعد بعد از اینکه هم زدن تمام شد خمیر تمام شده را با قاشق گرفته و در آرد بغلتانید تا حالت گرد به خود بگیرد. پارچه پنیر را حدود دو ساعت در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد. برای نگهداری طولانی مدت گاز، بهتر است ظرف آنها را آرد بپاشید.

تهیه گازیای خانگی نیز با شبیه سازی گاز آرد انجام می شود، با این تفاوت که در اینجا شکر را می جوشانند و با آب گرم می کنند و شربت تهیه می کنند. گلاب را به سفیده ها اضافه کنید و با همزن خوب بزنید. مراحل بعدی تهیه مانند طرز تهیه گز آردی است.

حتما به یاد داشته باشید که حرارت در حین حل شدن شکر و درست کردن شربت نباید زیاد باشد تا سفیده ها نسوزند و سفت نشوند. همچنین بعد از درست کردن، مدت زیادی در یخچال نگهداری کنید تا فرم مناسبی پیدا کنند. همچنین لایه بیرونی آنها را آرد بپاشید تا از هم جدا نشوند.

راز طعم گز آردی

گز، شیرینی محبوب در ایران و دستور پخت معروف گز به سبک اصفهانی. وزن هر قطعه می تواند بین 25 تا 50 گرم باشد. 100 گرم پسته حاوی 293 کالری است.

دمای شربت شکر تاثیر بسزایی در قوام شربت دارد. گرمای بیشتر گاز سفت‌تری تولید می‌کند، اگرچه با سرد شدن نرم می‌شود.

استفاده از آرد سفید برای نگهداری قیچی بسیار توصیه می شود. یک لایه آرد سفید را در ظرفی بریزید و تکه های آن را جدا کنید سپس آرد بیشتری بریزید و در ظرف را ببندید. اگر قصد دارید گز را بیش از یک هفته نگهداری کنید، آن را در یخچال بگذارید.

زمان تهیه گاز نسبتا طولانی است و حدود 8 ساعت زمان می برد. پس از انگبین، بادکا دومین شیرین کننده مورد استفاده در ساخت گاز است. این ماده در واقع نوعی گلوکز مایع است که برخی از تولیدکنندگان گاز از آن استفاده می کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا