طرز تهیه آبگوشت +راز خوشمزگی در سال ۱۴۰۳
طرز تهیه آبگوشت
آبگوشت که به دیزی نیز معروف است یکی از غذاهای معروف و سنتی ایرانی است که در بین ایرانیان جایگاه ویژه ای دارد. آبگوشت یکی از ساده ترین غذاهای ایرانی است، برخلاف آنچه که همه فکر می کنند غذای سختی است. با یکی از کامل ترین آموزش های آشپزی استوک همراه با نکات همراه باشید.
محصولات مورد نیاز برای 4 نفر | |
بره روی استخوان | 400 گرم |
دم گوسفندی | 100 گرم |
نخود فرنگی | 1 فنجان |
گوجه فرنگی | 1 قطعه |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
سیب زمینیها | 2 عدد وسط |
پیاز | 1 قطعه بزرگ |
نمک و فلفل | کافی |
زردچوبه و کره | کافی |
دستور پخت آبگوشت
مرحله اول
ابتدا گوشت بره و دمبه را خوب می شوییم سپس در ظرف مناسبی می گذاریم و روی حرارت ملایم می گذاریم. فعلا نیازی به اضافه کردن آب نیست، نیمی از پیاز را هم به صورت نگینی خرد کرده و به قابلمه اضافه می کنیم.
مرحله دوم
مخلوط گوشت و گوسفند و پیاز را چند دقیقه تفت دهید تا آب گوشت شروع شود و رنگ آن تغییر کند، سپس یک قاشق غذاخوری روغن (روغن بهتر است) اضافه کنید و گوشت و پیاز را 5 دقیقه دیگر تفت دهید. .
سطح سوم
باید نخود را از شب قبل خیس کنیم تا کاملاً نفخ آن برطرف شود. نخودهای خیس شده را می شوییم و به قابلمه اضافه می کنیم. سپس مقداری زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنید و چند فنجان آب جوش اضافه کنید.
مرحله چهارم
نمک را هم می توانیم در این مرحله اضافه کنیم، اگرچه نمک زدن باعث می شود که گوشت مدت زمان بیشتری بپزد، اما یک مزیت هم دارد و آن این است که نمک زدن در این مرحله باعث خوش طعم شدن گوشت می شود.
مرحله پنجم
بعد از اضافه کردن آب جوش، حرارت زیر قابلمه را کم کنید و اجازه دهید گوشت و نخود به مدت دو ساعت با حرارت ملایم بپزند. یک ساعت بعد از پختن بقیه گوشت، پیاز را خلالی کرده و با نمک، زردچوبه و فلفل سیاه در تابه تفت دهید.
مرحله ششم
بعد از روشن شدن پیاز، پوره گوجه فرنگی را اضافه کنید و خوب تفت دهید تا طعم خام پوره گوجه فرنگی را به خود بگیرد و خوب سرخ شود، زیرا با تفت دادن پوره گوجه، آبگوشت رنگارنگ تر می شود.
مرحله هفتم
در مرحله بعد گوجه ها را رنده کرده و به تابه اضافه می کنیم و چند دقیقه تفت می دهیم سپس مواد داخل تابه را به قابلمه استاک اضافه می کنیم. بعد از پختن گوشت و نخود، سیب زمینی ها را شسته و به قابلمه اضافه کنید.
مرحله هشتم
بعد از اضافه کردن سیب زمینی، اجازه دهید آب گوشت حدود 45 دقیقه با حرارت ملایم بجوشد و کاملا جا بیفتد. بعد از آماده شدن آبگوشت با نان بربر تازه و سبز یا نان سنگک سرو کنید.
نکاتی برای تهیه آبگوشت
موجودی فوری با زودپز
برای اینکه آبگوشت شما خیلی سریع آماده شود می توانید آن را با زودپز تهیه کنید و برای این منظور بعد از اینکه تمام مواد آبگوشت را آماده کردیم در زودپز ریخته و روی آتش می گذاریم. با این روش می توانید آبگوشت را حداکثر در یک ساعت و نیم آماده کنید.
آب گوشت گاو
بهترین گوشت برای استاک گوشت گوسفند است زیرا چربی زیادی دارد. اگر می خواهید از گوشت گاو استفاده کنید، حتما به اندازه کافی دم بره اضافه کنید تا آبگوشت شما خوش طعم تر شود.