آشپزی

طرز تهیه خورش قورمه سبزی بسیار خوشمزه با رسپی ساده در سال ۱۴۰۳

خرید فالوور از سایت اینبو

طرز تهیه سوپ سبزیجات

خورش قورمه سبزی یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی است که نه تنها در بین ایرانیان طرفداران زیادی دارد، بلکه در خارج از ایران نیز طرفداران زیادی دارد. از پرطرفدارترین انواع خورش سبزی در مناطق مختلف ایران می توان به خورش سبزی تهرانی، خورش سبزی گیلانی، خورش سبزی جنوبی و خورش سبزی ترکی یا تبریزی اشاره کرد که از نظر مواد اولیه کمی متفاوت هستند. دیدن آموزش آشپزی جامع و گام به گام طرز تهیه سوپ سبزیجات برای تو چی هستی همراه باشید

برای تهیه سوپ سبزیجات خوشمزه ابتدا لوبیا قرمز را از شب قبل خیس کنید تا تورم آن برطرف شود. سپس پیاز را ریز خرد کرده و با کمی روغن و ادویه تفت می دهیم. گوشت را به قطعات مناسب برش می دهیم و به پیاز اضافه می کنیم تا سرخ شود. بعد از آبکش کردن حبوبات، آنها را به همراه آب به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید و بگذارید بجوشد. سبزیجات بخارپز سرخ شده و به خورش اضافه می شوند. در آخر ادویه ها را به همراه لیمو عمانی اضافه کنید و در چند دقیقه آخر طعم خورش را با نمک و فلفل تنظیم کنید.

عناصر مقدار مواد
گوشت خورشتی 300 گرم
سبزیجات بخار پز شده 500 گرم
لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی 150 گرم
پیاز 1 قطعه بزرگ
لیمو عمانی 4 عدد
روغن مایع به اندازه ای که لازم است
نمک و فلفل به اندازه ای که لازم است
آب پرتقال، آب و زردچوبه به اندازه ای که لازم است

طرز تهیه سوپ سبزیجات

مرحله 1: آماده کردن لوبیا

اولین مرحله آماده سازی است سوپ سبزیجات خیساندن لوبیا قرمز. لوبیا قرمز را در ظرفی پر از آب بریزید تا تورم آن برطرف شود. توصیه ما این است که هر زمان تصمیم به تهیه سوپ سبزیجات گرفتید، لوبیا قرمز را از شب قبل خیس کنید.

مرحله 2: آب روی نوک سینه ها را عوض کنید

این کار علاوه بر کاهش تورم لوبیا قرمز باعث نرم شدن آن ها و در نتیجه کاهش زمان پخت می شود. اگر بتوانید دو یا سه بار آب ظرف را عوض کنید، تورم حبوبات کاملا برطرف می شود.

مرحله 3: پیاز و ادویه ها را سرخ کنید

پیاز را نگینی خرد کرده و به همراه کمی روغن مایع در ظرفی که برای پخت در نظر گرفته اید بریزید. پیاز را کمی تفت می دهیم تا شفاف شود سپس در صورت تمایل کمی زردچوبه و فلفل سیاه اضافه می کنیم و تفت دادن را ادامه می دهیم تا ادویه جات کاملا جذب شود.

مرحله چهارم: گوشت را اضافه کرده و تفت دهید

در این مرحله پس از شستن، گوشت را تکه تکه کرده و به قابلمه اضافه کنید. بهتر است تکه های گوشت زیاد بزرگ نباشند، زیرا علاوه بر اینکه دیرتر پخته می شوند، روی ظاهر خورش تاثیر منفی می گذارند.

مرحله 5: لوبیا قرمز و آب را اضافه کنید

بعد از افزودن گوشت به پیاز خوب تفت داده می شود تا رنگ آن تغییر کند و کمی تفت داده شود. بعد از اینکه گوشت سرخ شد، لوبیا قرمز را آبکشی کرده و به قابلمه اضافه کنید. لوبیا قرمز را یکی دو دقیقه تفت دهید سپس سه فنجان آب به قابلمه اضافه کنید.

مرحله 6: پختن گوشت و لوبیا

حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید، سپس آن را کم کنید تا گوشت و لوبیا قرمز آرام آرام بپزند. پخت گوشت و لوبیا قرمز حدود 2 ساعت طول می کشد. سپس سبزی های خورشتی را بعد از تمیز کردن و شستن آن ها ریز خرد کنید.

مرحله هفتم: سبزیجات خورشتی را سرخ کنید

سبزیجات خورشتی را با کمی روغن مایع در تابه ای جداگانه سرخ می کنند. هرچه سبزیجات را بیشتر سرخ کنید رنگ آنها تیره تر می شود. بعد از یک ساعت جوشاندن حبوبات و گوشت، سبزی ها را بعد از سرخ شدن به قابلمه اضافه می کنند.

مرحله 8: ادویه جات ترشی جات را اضافه کنید

در این مرحله می توانید لیمو عمانی را به همراه فلفل سیاه، شاهی و کمی آب پرتقال به قابلمه اضافه کنید. یکی از نکات مهم در این مرحله این است که لیمو عمانی را از وسط نصف کنید و دانه ها را بردارید.

مرحله نهم: نمک و آب خورش را تنظیم کنید

دانه لیمو عمانی می تواند خورش ما را تلخ کند. توصیه می کنیم بعد از آماده شدن کامل گوشت، خورش را نمک بزنید زیرا به این ترتیب گوشت مدت زمان بیشتری می پزد. اگر آب داخل خورش کم بود می توانید کمی آب جوش اضافه کنید.

مرحله 10: طعم را تنظیم کرده و سرو کنید

در 15 دقیقه آخر خورش را بچشید و در صورت نیاز مقداری نمک، فلفل و هر ادویه دلخواه به آن اضافه کنید. بعد از اینکه خورش خوب روغن انداخت، آن را در قابلمه خورش بریزید و با برنج سرو کنید.

نکاتی در مورد طرز تهیه کورمه سبزی

ریختن روغن نباتی

یکی از مهم ترین نکات و ترفندها در تهیه خورش سبزی لذیذ این است که خورش خود را به خوبی با روغن آغشته کنید. علاوه بر اینکه خورش را زیباتر نشان می دهد، افزودن روغن به سوپ سبزیجات طعم آن را نیز بهتر می کند. اولین نکته برای افزودن روغن به سوپ سبزیجات همانطور که در بالا ذکر شد، سرخ کردن سبزیجات بخارپز است.

اگر سبزیجات بخارپز شده خوب سرخ شوند، خورش شما روغن بیشتری اضافه می کند. نکته دوم این است که بعد از پخته شدن گوشت و لوبیا قرمز، یک تکه یخ به خورش اضافه کنید که به مواد خورش ضربه وارد می کند و به روغن انداختن خورش کمک می کند.

سبزیجات برای سوپ سبزیجات

سبزی قورمه سبزیمعمولا از تره فرنگی، جعفری، شنبلیله، گشنیز و اسفناج تشکیل شده است، اما این ترکیب در شهرهای مختلف متفاوت است. به عنوان مثال در شهرهای جنوبی کشور سبزیجات معطر دیگری مانند سیر سبز و شوید به ترکیب اصلی سبزی قورمه سبزی اضافه می شود.

در استان آذربایجان سبزی هایی مانند ترخون به سبزی گورما اضافه می کنند که طعم خورش را تندتر می کند. یکی از نکات مهم در مورد سبزی گورما سبزی این است که استفاده از شنبلیله به مقدار کم در این خورش توصیه می شود، زیرا مقدار زیاد شنبلیله می تواند تاثیر منفی بر طعم و عطر خورش بگذارد.

رنده کردن سبزیجات سبز

بر خلاف سبزیجات سایر غذاها مانند خاکستر و نارگیل، سبزی باید کاملاً به قطعات کوچک خرد شود. دلیل این امر این است که اگر سبزی درشت خرد شود، خورش جا نمی افتد.

اگر می خواهید لذیذ سبزی به خوبی روغن زده شود، باید آن را خیلی ریز برش دهید. اگر از چاقو برای خرد کردن سبزیجات استفاده می‌کنید، حتماً از چاقوی تیز استفاده کنید تا سبزیجات له نشوند.

سبزی گیر کرده نشانه چیست؟

نشانه اصلی یک سوپ سبزی جا افتاده این است که آب و دانه سوپ سبزی از هم جدا نیستند. (یعنی وقتی آش سبزی را در خورش می‌پزید، سبزیجات، حبوبات و گوشت آش از آب جدا نشوند.)

نکته دیگر این است که وقتی برنج را با خورش می ریزید، آب قورمه سبزی در ته بشقاب جمع نشود. برای جلوگیری از این مشکل، در پایان پخت اجازه دهید آب اضافی آب سبزیجات تبخیر شود و شروع به اضافه کردن روغن کنید، سپس از روی حرارت بردارید و آبکش کنید.

خورش سبزی جنوب

اگر می خواهید آش سبزی تان مثل سوپ های جنوبی سیاه و تند باشد، باید از خورش سبزی استفاده کنید که کمی با خورش سبزی معمولی تفاوت دارد. جنوبي ها در سبزيجات خورشي خود از سير سبز و شويد نيز استفاده مي كنند.

نکته دیگر اینکه سبزی ها را باید بیشتر از حد معمول سرخ کنید تا کاملا سیاه شوند و در آخر یادتان باشد برای تند شدن خورش باید از فلفل سیاه و فلفل قرمز زیاد استفاده کنید چون خورش قورمه سبزی جنوب سرو می شود. تند..

درس های بیشتر!

پس از اینکه طرز پخت خورش قورمه سبزی را تجربه کردید، پیشنهاد می کنیم دستور پخت غذاهای سنتی ایرانی را نیز امتحان کنید. “جیمی“، با طعم متمایز لیمو عمانی و بلال،”خورش قرقاول“با طعم فوق العاده گردو و رب انار و همچنین”خورش کرفسبا رایحه کرفس و گوشت، شما را به سفری دلپذیر به دنیای غنی غذاهای ایرانی دعوت می کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا