طرز تهیه ساطری پلو +راز خوشمزگی در سال ۱۴۰۳
طرز تهیه برنج ساتری
ستاری پلو یکی از لذیذترین و سنتی ترین غذاهای ایرانی است که خاستگاه آن را استان خراسان می دانند. سرگرمی روز همراه باشید
محصولات مورد نیاز برای 4 نفر | |
برنج | 3 لیوان |
گوشت چرخکرده | 250 گرم |
هویج | 4 عدد وسط |
پیاز | 1 قطعه بزرگ |
کشمش پیلویی | 3 قاشق غذاخوری |
جعفری | 1 قاشق غذاخوری |
زعفران آب پز | 2 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل | کافی |
کره و زردچوبه | کافی |
طرز تهیه برنج ساتری
مرحله اول
ابتدا پیاز را پوست گرفته و شسته و رنده می کنیم و کاملاً از آب خارج می کنیم و دور می ریزیم و پیاز را در ظرفی می ریزیم و گوشت چرخ کرده (می تواند مرغ و خورش باشد) را به آن اضافه می کنیم.
مرحله دوم
سپس مقداری زردچوبه، فلفل سیاه و نمک روی گوشت بپاشید و خوب مخلوط کنید و ورز دهید، جعفری خرد شده را اضافه کنید و دوباره ورز دهید، روی کاسه را سلفون بپوشانید و در یخچال بگذارید تا گوشت به مدت 1 ساعت استراحت کند.
سطح سوم
کشمش ها را در ظرفی بریزید و روی آن ها را با آب داغ بپوشانید و بگذارید 1 ساعت نرم شوند. بعد از 1 ساعت کاسه گوشت را از یخچال خارج می کنیم و یک تکه گوشت به اندازه یک گردو برداشته و با کف دو دست به شکل دایره در می آوریم.
مرحله چهارم
به همین ترتیب گوشت را آماده می کنیم و در سینی می چینیم و داخل آن روغن می ریزیم و صبر می کنیم تا گوشت چرخ کرده داغ شود و رنگ آن تغییر کند.
مرحله پنجم
سپس با قاشق کوفته ها را به آرامی داخل تابه می بریم تا تمام قسمت های آن سرخ شود. سپس نصف آب را داخل قابلمه می ریزیم و کمی نمک می زنیم.
مرحله ششم
حالا درب اجاق را می گذاریم تا زودتر بجوشد، هویج ها را شسته و با چاقو پوست می گیریم و در تابه ای داخل تابه روغن می ریزیم و سرخ می کنیم.
مرحله هفتم
سپس کمی نمک و 1/5 قاشق غذاخوری زعفران پخته شده اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا کمی نرم شوند سپس برنج را می شوییم و وقتی آب به جوش آمد آب برنج را آبکش می کنیم و آب جوش را داخل قابلمه می ریزیم و می گذاریم برنج بجوشد. به مدت 6-7 دقیقه
مرحله هشتم
سپس یک دانه برنج را بین دندان هایمان امتحان می کنیم، اگر دور برنج نرم و هسته آن کمی سفت بود، برنج را آبکش کرده و کنار می گذاریم. کشمش ها را در آبکش ریخته و بشویید و در تابه ای کمی روغن بریزید و روی اجاق بگذارید.
مرحله نهم
سپس کشمش ها را همراه با بقیه زعفران در تابه ریخته و تفت می دهیم و سریع از روی حرارت برمی داریم تا کشمش ها پف نکند در قابلمه ای که برای تهیه ستاری پلو آماده کرده ایم، روغن می ریزیم و اگر میخواهید، یک قابلمه با نان یا سیبزمینی کف تابه بگذارید.
مرحله دهم
ابتدا یک قاشق غذاخوری برنج را کف قابلمه بریزید و روی برنج را با قاشق صاف کنید سپس مقداری کشمش و گوشت سرخ شده و هویج تفت داده شده را اضافه کنید سپس لایه بعدی برنج را بریزید و دوباره مواد را بریزید.
مرحله یازدهم
این کار را تا زمانی که مواد و برنج تمام شود ادامه می دهیم و درب قابلمه را می گذاریم و روی حرارت زیاد می گذاریم تا بخار داخل قابلمه حدود 5 دقیقه بماند و سپس حرارت را با احتیاط کم می کنیم تا بجوشد. زمان.
مرحله دوازدهم
در آخر برنج ستاری پخته شده در قابلمه را با کفگیر به آرامی هم می زنیم تا مواد کاملا با برنج مخلوط شود سپس در بشقاب می گذاریم و با گوشت قلکلی تزیین می کنیم.
نکاتی برای تهیه ستاری پلو
برنج ساتاری مرغ
اگر دوست دارید این غذای خوشمزه و زیبا را با مرغ تهیه کنید، فقط گوشت چرخ کرده را از مواد لازم جدا کنید و به جای آن از گوشت سینه مرغ استفاده کنید. گوشت مرغ را به صورت گوشت چرخ کرده در می آورند و به عنوان گوشت چرخ کرده برای کوفته کلکال استفاده می کنند.