طرز تهیه مربای خیار +راز خوشمزگی در سال ۱۴۰۳
طرز تهیه مربای خیار
مربای خیار یکی از مرباهای قدیمی و خوشمزه ایرانی است که برای دیدن آموزش کامل و مرحله به مرحله می توانید آن را به دو صورت با لیمو و بدون لیمو درست کنید. طرز تهیه مربای خیار برای سرگرمی روز همراه باشید
مواد لازم برای مربای خیار | |
خیار قلمی | 1 کیلوگرم |
قند | 1 کیلوگرم |
اب | 4 لیوان |
آهک بهداشتی | 3 قاشق غذاخوری |
جوهر لیمو | 1 قاشق چایخوری |
گل سرخ | ½ فنجان |
دانه هل (اختیاری) | کافی |
طرز تهیه مربای خیار
مرحله اول
برای تهیه مربای خوشمزه خیار ابتدا خیار را بشویید سپس با حوله خشک کنید. سپس خیار را به کمک پوست کن به صورت نوارهای نازک برش می دهیم سپس برش ها را به شکل گل رز می پیچیم.
مرحله دوم
حالا گل رزها را با خلال دندان فیکس می کنیم. بعد در ظرف مناسبی 2 لیتر آب می ریزیم سپس آهک را داخل آب برای چرب کردن می ریزیم و بدون هم زدن می گذاریم آهک کاملا در آب جا بیفتد.
سطح سوم
در این مرحله که آهک به طور کامل در آب رسوب کرد، آب خالص را از آهک رسوب داده شده جدا کرده، سپس سنگ آهک را دور می اندازیم. سپس گلاب ها را داخل آب آهک می ریزیم و اجازه می دهیم 12 ساعت بماند.
مرحله چهارم
حالا بعد از گذشت این مدت گل رزها را در آبکش ریخته سپس آبکشی می کنیم. سپس یک کاسه مناسب را پر از آب می کنیم سپس گل رزها را در آب قرار می دهیم و اجازه می دهیم 20 دقیقه بماند.
مرحله پنجم
در این مرحله بعد از این مدت گلاب ها را داخل آبکش می ریزیم سپس این کار را 3 تا 4 بار تکرار می کنیم تا آهک کاملا از خیارها جدا شود. سپس آب و شکر را در ظرف مناسبی می ریزند.
مرحله ششم
حالا قابلمه را روی حرارت ملایم می گذاریم تا شربت بجوشد و شکر در آب حل شود. سپس بعد از 15 دقیقه گلاب ها را داخل شربت بریزید سپس به مدت 1 ساعت بگذارید بجوشد تا کاملا شفاف شود.
مرحله هفتم
در این مرحله بعد از گذشت 30 دقیقه گلاب و هل را داخل مربا می ریزیم سپس در 10 دقیقه آخر پخت آبلیمو اضافه می کنیم تا مربا شیرین نشود. سپس وقتی شربت مربا غلیظ شد حرارت را خاموش می کنیم.
مرحله هشتم
حالا درب قابلمه را با درب بپوشانید، سپس آن را روی قابلمه قرار دهید و اجازه دهید مربا به مدت 24 ساعت در دمای اتاق بماند. سپس بعد از این مدت ظرف شیشه ای درب دار را انتخاب می کنیم.
مرحله نهم
در آخر خلال دندان را از گل رز جدا می کنیم و مربا را داخل شیشه می ریزیم سپس درب آن را محکم می بندیم و در یخچال نگهداری می کنیم. در آخر مربای خیار را برای صبحانه با کره و نان تازه سرو می کنیم. نوش جان.