طرز تهیه مربا بالنگ +راز خوشمزگی در سال ۱۴۰۳
طرز تهیه مربای بالنگی
مربای بالانگ یکی از مرباهای بین المللی خاص و خوشمزه است که از میوه بالانگ با دستورات بسیار متفاوت تهیه می شود تا آموزش کامل و مرحله به مرحله را مشاهده کنید. طرز تهیه مربای بالانگ برای سرگرمی روز همراه باشید
مواد لازم مربای بالانگ | |
بالانگ | 500 گرم |
قند | 500-600 گرم |
آب میوه بالانگ | 4 قاشق غذاخوری |
اب | 2 فنجان |
طرز تهیه مربای بالانگ
مرحله اول
من آماده می کنم یک مربای ساده بالانگ ابتدا بالانگا را شسته سپس از وسط نصف کرده و میوه بالانگا را جدا می کنیم. طعم اصلی میگوها در پوست آنهاست و به دلیل تلخی پوست زرد میگو باید آن را تلخ کنیم.
مرحله دوم
می توانیم با پوست زرد بلنگ مربای بلنگ درست کنیم یا اینکه پوست بلنگ را کاملا جدا نکنیم و مقداری از پوست آن را برداریم. در این 2 روش باید میوه بالنگی را تلخ کنیم. سپس میوه بالنگ را شکل می دهیم یا به صورت مربع برش می دهیم.
سطح سوم
در این مرحله برای تلخ شدن بال ها ابتدا بال های برش خورده را در ظرف مناسبی ریخته و آب سرد اضافه می کنیم تا روی آن ها را بگیرد سپس بال ها را به مدت 1 ساعت می گذاریم بماند.
مرحله چهارم
حالا بعد از 1 ساعت بال ها را در آبکش می گذاریم تا آب اضافی آن گرفته شود. سپس گلوله ها را در قابلمه مناسبی می ریزیم سپس به اندازه ای آب می ریزیم که روی گلوله ها را بپوشاند و روی حرارت می گذاریم.
مرحله پنجم
در این مرحله اجازه دهید آب بجوشد سپس بعد از 3 تا 5 دقیقه میگوها را از قابلمه خارج کرده و در آبکش قرار دهید تا آب اضافی آنها گرفته شود. در ادامه این کار را برای 3 تا 4 مرحله دیگر تکرار می کنیم تا تلخی بال ها از بین برود.
مرحله ششم
حالا که 3 درجه تلخی بالانگا را گرفتیم، بالانگه را تست می کنیم، اگر کمی تلخ بود دوباره تلخی آن را به همین ترتیب می سنجیم. در مرحله آخر پخت، بالها را به مدت 10-15 دقیقه در آب جوش بگذارید تا پخته و نرم شوند.
مرحله هفتم
در این مرحله بعد از 15 دقیقه بال ها را داخل آبکش بریزید سپس اجازه دهید آب اضافی آن کاملا خارج شود. سپس گلوله ها را در ظرف مناسبی بریزید و به اندازه ای آب اضافه کنید که روی توپ ها را بپوشاند.
مرحله هشتم
حالا بسته به تلخی بال ها، 4 تا 12 ساعت در آب سرد بگذارید تا تلخی آن کاملا از بین برود. در این مدت در چند مرحله آب را عوض کرده و دوباره آب سرد اضافه می کنیم.
مرحله نهم
در این مرحله بعد از سپری شدن این زمان بال ها را داخل آبکش می ریزیم تا آب اضافی آن گرفته شود سپس با دست یا کاردک بال ها را فشار می دهیم تا آب اضافی کاملا گرفته شود. پس از انجام تمامی این مراحل تلخی بال ها کاملا برطرف می شود.
مرحله دهم
حالا شربت مربای بالانگ را درست می کنیم. ابتدا در قابلمه مناسبی آب می ریزیم و روی اجاق می گذاریم تا آب بجوشد. سپس شکر را به آب اضافه می کنیم و آرام آرام هم می زنیم تا شکر لابه لای قابلمه پاشیده نشود.
مرحله یازدهم
در این مرحله که ذرات شکر کاملا حل شد بلنگ ها را به آرامی به قابلمه اضافه می کنیم و به مدت 30 تا 45 دقیقه با حرارت ملایم می گذاریم داخل شربت بجوشد تا شیشه ای شود و شربت غلیظ شود.
مرحله دوازدهم
حالا برای بررسی قوام شربت، یک قاشق از شربت را از مربا در می آوریم، سپس شربت را دوباره داخل قابلمه می ریزیم، آخرین قطره ای که از قاشق خارج می شود باید آرام و سفت باشد، در این صورت شربت رسیده است. قوام و مربا آماده است.
مرحله سیزدهم
در این مرحله برای طعم بهتر مربای بالان و بدون افزودن شکر، آب میوه بالان را می گیریم، سپس به مربا اضافه می کنیم و هم می زنیم، سپس می گذاریم مربا ۵ دقیقه دیگر روی آتش بماند. سپس قابلمه را از روی اجاق گاز برمی داریم.
مرحله چهاردهم
حالا مربا را در آشپزخانه می گذاریم و اجازه می دهیم 24 ساعت بماند. بعد از این مدت اگر مربا جا افتاد، بال ها را از شربت خارج کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا دوباره شربت غلیظ شود.
مرحله پانزدهم
اگر شربت مربا غلیظ بود بال های آن را از شربت خارج کنید و کمی آب داخل شربت بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشد و به غلظت مناسب برسد. سپس اجازه دهید شربت مربا کاملا خنک شود.
مرحله شانزدهم
حالا بال ها را به شربت اضافه می کنیم و در ظرف شیشه ای درب دار می ریزیم سپس درب آن را محکم می بندیم تا هوا وارد مربا نشود. اگر می خواهید مربا را برای مدت طولانی نگهداری کنید، آن را در طبقه پایینی یخچال قرار می دهیم.
مرحله هفدهم
اگر می خواهید مربا را برای مدت کوتاهی نگهداری و مصرف کنید، آن را در یخچال نگهداری کنید. توجه داشته باشید که از نگهداری مربا در دمای اتاق خودداری کنید زیرا باعث شکری شدن مربا می شود. در آخر مربا را با کره و نان تازه میل کنید. نوش جان.