طرز تهیه میرزا قاسمی +راز خوشمزگی در سال ۱۴۰۳
طرز تهیه میرزا قاسمی
میرزا قاسمی یکی از محبوب ترین غذاهای ایرانی است که با بادمجان درست می شود. این غذای خوشمزه در اصل یک غذای گیلانی است که در دوره قاجار توسط فردی به همین نام اختراع شد. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله آشپزی طرز تهیه میرزا قاسمی برای هدف مجله چیست؟ همراه باشید
مواد لازم برای 2 نفر | |
بادمجان | 2 عدد وسط |
سیر | 2 قرص |
گوجه فرنگی | 1 عدد وسط |
رب گوجه فرنگی | یک قاشق مرباخوری |
یک تخم مرغ | 1 قطعه |
پیاز | 1 عدد کوچک |
روغن مایع | کافی |
نمک و فلفل و زردچوبه | کافی |
طرز تهیه میرزا قاسمی
مرحله اول
من آماده می کنم میرزا قاسمی خوشمزه است ابتدا بادمجان ها را شسته و بعد از خشک شدن روی شعله گاز با دمای متوسط (می تواند روی کباب پز زغالی هم باشد) تفت می دهیم. البته روش دیگر این است که می توانید بادمجان ها را در تابه بریزید و در فر قرار دهید تا کباب شوند.
مرحله دوم
اگر بو و طعم بادمجان کبابی را دوست ندارید می توانید از روش قرار دادن بادمجان ها در فر استفاده کنید زیرا با این روش بادمجان ها بوی کبابی نمی دهند. البته همانطور که می دانید طعم میرزا قاسمی شبیه بادمجان کبابی است.
سطح سوم
بادمجان ها را روی اجاق برمی گردانیم تا تمام قسمت های آن ها پخته شود. بعد از اینکه پوست بادمجان ها سوخت و مغز بادمجان ها داخلش پخت، از روی حرارت برمی داریم. پس از جوشاندن و سرد شدن بادمجان ها، پوست آن ها را بگیرید.
مرحله چهارم
سپس بادمجان را به قطعات کوچک برش دهید. البته در صورت تمایل می توانید بادمجان ها را با گوشت کوب هم له کنید و بادمجان های خوب پخته شده را له کنید. پس از آماده شدن بادمجان ها آن ها را کنار بگذارید.
مرحله پنجم
در این مرحله پیاز را پوست گرفته و ریز خرد می کنیم سپس با روغن مایع در تابه ای مناسب تفت می دهیم تا سبک و شفاف شود. البته افزودن پیاز به میرزا قاسمی اختیاری است و در صورت تمایل می توانید آن را حذف کنید. در دستور اصیل میرزا قاسمی که مال گیلانی ها هست پیاز نداره ولی به نظرم غذا رو خوشمزه تر میکنه.
مرحله ششم
پس از نرم شدن پیاز، مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به آن اضافه کنید، سپس سیر را خرد کرده و به تابه اضافه کنید. در این مرحله دقت کنید وقتی سیر را اضافه می کنید حرارت زیر تابه کم باشد چون سیر خیلی زود می سوزد و طعم غذا را خراب می کند.
مرحله هفتم
در این مرحله گوجه ها را رنده می کنیم و به تابه اضافه می کنیم و چند دقیقه تفت می دهیم تا آب گوجه تبخیر شود. سپس پوره گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا طعم خام رب گوجه فرنگی را به خود بگیرد.
مرحله هشتم
بعد از تفت دادن پوره گوجه فرنگی، بادمجان ها را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا با بقیه مواد یکدست شوند. سپس نمک و فلفل میرزا قاسمی را اندازه می کنیم. برای زیبایی بیشتر می توانید تخم مرغ را از وسط به شکل گرد در آورید سپس آن را روی میرزا قاسمی قرار دهید.
مرحله نهم
البته گیلانی ها تخم مرغ را از وسط نصف کرده و با بقیه مواد مخلوط می کنند تا همه مواد میرزا قاسمی یکدست شود. برای خوش طعم شدن این غذا می توانید از لیموی تازه استفاده کنید. بعد از آماده شدن میرزا قاسمی با سبزی و نان تازه سرو کنید.
نکات آشپزی میرزا قاسمی
طعم دودی بادمجان کبابی
اگر می خواهید بادمجان شما طعم دودی داشته باشد، حتما آن را روی زغال یا شعله اجاق گاز کباب کنید، زیرا بادمجان را در فر کبابی نمی کنید. البته کسانی که دوست دارند بادمجان کبابی کنند اما طعم دودی بادمجان را دوست ندارند می توانند از فر برای برشته کردن بادمجان استفاده کنند.
رستوران میرزا قاسمی
برای اینکه میرزا قاسمی خود را شبیه میرزا قاسمی رستورانی کنید باید نکاتی را رعایت کنید. معمولا رستوران ها برای میرزا قاسمی از سیر زیاد استفاده می کنند. نکته دیگر اینکه از بادمجان منجمد استفاده نمی کنند. در نهایت بادمجان ها را روی زغال کبابی می کنند که طعم بهتری به میرزا قاسمی می دهد.
میرزا قاسمی با کشک
شاید برایتان جالب باشد که بدانید بعضی ها میرزا قاسمی را با کشک درست می کنند. برای این کار گوجه فرنگی و پوره گوجه فرنگی را از دستور خارج کرده و به مقدار دلخواه پنیر کوتیج اضافه کنید. با این روش طعم میرزا قاسمی شما بسیار شبیه کشک بادمجان خواهد بود.
بادمجان مناسب
برای میرزا قاسمی از بادمجان های متوسط ترجیحا بدون تخم مرغ استفاده کنید. بادمجان های تخم مرغی احتمالا تلخ هستند و باید قبل از پخت در آب نمک خیس شوند تا تلخی آن ها از بین برود.