طرز تهیه نان گاتا +راز خوشمزگی در سال ۱۴۰۳
طرز تهیه نان گاتا
نان گاتا یکی از نان های خوشمزه و سنتی ارمنستان است که با دستور پخت و طعم های مختلف تهیه می شود تا آموزش کامل و مرحله به مرحله را مشاهده کنید. طرز تهیه نان گاتا برای سرگرمی روز همراه باشید
مواد لازم نان گاتا | |
آرد شیک | 2 لیوان |
ماست شیرین | ½ فنجان |
یک تخم مرغ | 1 قطعه |
کره | 50 گرم |
مخمر | ½ قاشق غذاخوری |
پودر خمیرمایه | ½ قاشق غذاخوری |
پودر وانیل و هل | 1 پنس |
روغن مایع | 2 قاشق غذاخوری |
مواد میانی نان گاتا | |
شکر قهوه ای یا سفید | ½ فنجان |
گردو | 1 فنجان |
کره | 70 گرم |
ارد | ½ فنجان |
پودر دارچین | 1 قاشق چایخوری |
زرده | 1 قطعه |
زعفران آب پز | کافی |
طرز تهیه نان گاتا
مرحله اول
برای تهیه یک نان گاتا ساده و خوشمزه در ابتدای کار 30 دقیقه قبل همه مواد را از یخچال خارج می کنیم سپس اجازه می دهیم با دمای محیط سازگار شوند. سپس تخم مرغ را در ظرف مناسبی بریزید.
مرحله دوم
در این مرحله تخم مرغ را با همزن دستی می زنیم تا بافت آن از انعقاد خارج شود. سپس ماست شیرین را به تخم مرغ ها اضافه کنید و دوباره با همزن دستی هم بزنید تا مواد یکدست و یکدست شوند.
سطح سوم
حالا کره را روی حرارت غیر مستقیم بخار کتری می گذاریم تا کاملا آب شود. سپس کره ذوب شده را به مخلوط تخم مرغ و ماست اضافه می کنیم و دوباره هم می زنیم تا مواد مخلوط و یکدست شود.
مرحله چهارم
در این مرحله برای طعم بهتر وانیل را به همراه پودر هل به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید سپس مخلوط کنید. توجه داشته باشید که پس از افزودن هر کدام از مواد، مواد را هم بزنید تا کاملا مخلوط و یکدست شوند.
مرحله پنجم
حالا آرد را به همراه مایه، نمک و بکینگ پودر در ظرف مناسبی بریزید و خوب هم بزنید تا یکدست شود. سپس کره مایع را داخل مخلوط تخم مرغ بریزید و سپس مخلوط کنید.
مرحله ششم
در این مرحله مخلوط تخم مرغ را داخل مخلوط آرد بریزید سپس با قاشق چوبی هم بزنید. سپس خمیر را با مشت گره کرده به مدت 10 دقیقه ورز می دهیم تا خمیر صاف و یکدستی به دست آید که به دست نچسبد.
مرحله هفتم
حالا خمیر را روی سطح کار می گذاریم و بعد از آن دوباره چندین دور به آن می دهیم. سپس داخل یک کاسه مناسب را با کمی کره مایع بپوشانید و خمیر را ورز دهید و در ظرف قرار دهید.
مرحله هشتم
در این مرحله روی کاسه را با سلفون می پوشانیم سپس 1-1.5 ساعت در دمای محیط می گذاریم تا حجمش دو برابر شود. در این فاصله می توانیم مواد میانی نان گاتا را آماده کنیم.
مرحله نهم
برای این کار پوست گردو را جدا می کنیم سپس مغز را جدا می کنیم و داخل غذاساز می ریزیم و هم می زنیم تا گردو له شود. در مرحله بعد یک تابه مناسب را روی حرارت ملایم قرار می دهیم سپس روغن را به تابه اضافه می کنیم.
مرحله دهم
در این مرحله اجازه دهید کره ذوب شود. سپس آرد را به ماهیتابه اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا بوی خامی آرد گرفته شود. سپس شکر قهوه ای را به همراه پودر دارچین و گردوی خرد شده به مخلوط آرد اضافه می کنیم.
مرحله یازدهم
حالا مواد متوسط را با هم مخلوط می کنیم سپس از روی حرارت برداشته و می گذاریم خنک شود. سپس بعد از 1 ساعت و 30 دقیقه خمیر را روی پیشخوان می گذاریم سپس دوباره با مشت گره کرده ورز می دهیم تا پف کند.
مرحله دوازدهم
در این مرحله خمیر را با کاتر به 2 قسمت مساوی تقسیم می کنیم سپس برش می دهیم و با کیسه فریزر یا سلفون روی آن ها را می پوشانیم. حالا اجازه دهید خمیر ۱۵ دقیقه دیگر در آشپزخانه استراحت کند.
مرحله سیزدهم
حالا بعد از گذشت این مدت خمیر را با فشار دست روی سطح کار پهن می کنیم سپس با وردنه خمیر را به قطر نیم سانتی متر باز می کنیم. سپس فر را روی 180 درجه سانتیگراد قرار می دهیم و می گذاریم تا کاملا گرم شود.
مرحله چهاردهم
در این مرحله سینی فر را با روغن جدا کننده چرب می کنیم سپس خمیر را داخل سینی می گذاریم و به فاصله 1 سانتی متر از لبه خمیر مواد میانی را روی آن می ریزیم. سپس خمیر دوم را با شکل و اندازه خمیر اول باز می کنیم.
مرحله پانزدهم
حالا خمیر دوم را روی مواد میانی قرار می دهیم و کمی شیر به لبه های خمیر می زنیم سپس با چنگال لبه های خمیر را به هم وصل می کنیم. سپس با پشت لیوان یک طرح روی نان می کشیم سپس زرده را از سفیده جدا می کنیم.
مرحله شانزدهم
در این مرحله زرده را در ظرف مناسبی بریزید سپس زعفران پخته شده را به آن اضافه کنید و با چنگال هم بزنید تا یکدست شود. سپس قلم مو را به مواد دستمال آغشته می کنیم سپس روی خمیر می مالیم.
مرحله هفدهم
حالا یک کاسه مناسب را تا نیمه از آب پر می کنیم سپس در فر قرار می دهیم تا رطوبت ایجاد شود. سپس قالب را در طبقه وسط فر قرار می دهیم، سپس اجازه می دهیم نان به مدت 15-20 دقیقه در فر بماند تا کاملا بپزد.
مرحله هجدهم
در این مرحله بعد از این مدت گریل را روشن می کنیم و اجازه می دهیم نان گاتا 2 دقیقه گریل شود تا طلایی و زیبا شود. در آخر نان را از فر خارج کرده و با چای زعفرانی سرو کنید. نوش جان.