طرز تهیه چکدرمه +راز خوشمزگی در سال ۱۴۰۳
نحوه تهیه چک
چکدرمه یک غذای قدیمی ترکمنی است. شاید از نظر ظاهر و مواد تشکیل دهنده این غذا شباهت های زیادی داشته باشد استانبول پلاس دارند اما این کجا و آن کجا! مادران ترکمن با دقت و ذوق فراوان این غذای لذیذ را برای اعضای خانواده تهیه می کنند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید این غذا قدمتی هزار ساله دارد. این غذا در قابلمه های چدنی سنتی کازان تهیه می شود. باید بدانید که ظاهر ظرف تاثیر زیادی در طعم غذا دارد. در این مطلب شما را با طرز تهیه چک گوشت استاندارد آشنا می کنیم. برای مشاهده آموزش کامل و گام به گام تهیه چک به ادامه مطلب بروید سرگرمی روز همراه باشید
محصولات مورد نیاز برای 4 نفر | |
پیاز | 2 عدد وسط |
گوشت بره و گوسفند | 300 گرم |
برنج | 3 فنجان |
رب گوجه فرنگی | 3 قاشق غذاخوری |
دارچین | تا جایی که لازم است |
نمک و فلفل | تا جایی که لازم است |
زردچوبه | تا جایی که لازم است |
کره | تا جایی که لازم است |
نحوه تهیه چک
مرحله اول
همانطور که می دانید پیازداغ غذای اصلی در تهیه بسیاری از پلوهای مخلوط است. استخر ترکمن نیز از این قاعده مستثنی نیست. ابتدا پیاز را پوست گرفته و خوب بشویید. حالا آنها را روی تخته برش به صورت نگینی برش دهید.
مرحله دوم
در این مرحله پیاز را با کمی روغن تفت دهید تا سبک و شفاف شود. می توانید در حین تفت دادن پیازها مقداری زردچوبه نیز به آن اضافه کنید. برای اینکه زمان پخت گوشت زیاد نشود بهتر است در مراحل اولیه نمک اضافه نکنید.
سطح سوم
هنگام خرید گوشت گوسفندی بهتر است عضله گردن را انتخاب کنید. عضلات و گردن بسیار زنانه است. گوشت را چند دقیقه در فریزر بگذارید تا کمی سفت شود و آن را به قطعات یکدست تقسیم کنید.
مرحله چهارم
گوشت را داخل پیاز سرخ شده بریزید و تفت دهید. پس از سرخ شدن گوشت، پوره گوجه فرنگی را به ظرف اضافه می کنیم. فراموش نکنید که رب گوجه فرنگی را در روغن سرخ کنید تا بوی خامی آن گرفته شود. باید اجازه دهید خمیر سبک شود.
مرحله پنجم
حالا مقداری آب جوش به آن اضافه کنید و در ظرف قرار دهید. اجازه دهید گوشت به مدت سه ساعت بپزد. در پایان پخت می توانید نمک و فلفل اضافه کنید. افزودن دارچین به گوشت رنگ و لعاب خاصی به آن می دهد.
مرحله ششم
پس از پخته شدن و نرم شدن گوشت، حرارت را خاموش کنید. یک نکته طلایی این است که آب گوشت را کاملا آب نکنید، زیرا برای پختن برنج به این آبگوشت نیاز داریم.
مرحله هفتم
برای تهیه غذاهای محلی ایرانی به خصوص غذاهای سنتی باید برنج را از چند ساعت قبل در آب و نمک خیس کنیم (این زمان بستگی به تازگی برنج دارد). آب برنج را آبکش کرده و آب آن را به برنج خام اضافه کنید.
مرحله هشتم
همانطور که هنگام درست کردن کت پلو، آب گوشت باید روی برنج را تا بند انگشت بپوشاند. اگر آب گوشت بیشتر باشد، برنج شما خیس می شود. بعد از اضافه کردن آبگوشت باید اجازه دهید برنج بجوشد.
مرحله نهم
پس از دم کشیدن برنج، آن را در ظرف ریخته و تکه های گوشت را روی آن قرار دهید. اگر می خواهید گوشت خوشمزه تر باشد، آن را با برنج مخلوط نکنید.
مرحله دهم
در دستور پخت قدیمی این غذا به دارچین اشاره ای نشده بود. اگر دارچین با ذائقه شما سازگار است، باید بدانید که با این غذا به خوبی می آید و می تواند معجزه کند. این غذای سنتی طعم بی نظیری دارد که هرگز فراموش نخواهید کرد. نوش جان!