طرز تهیه کشک و بادمجان +راز خوشمزگی در سال ۱۴۰۳
طرز پخت پنیر و بادمجان
پنیر و بادمجان یکی از غذاهای سنتی و بسیار پرطرفدار ایرانی است که به دلیل محبوبیت زیاد وارد منوی رستوران شده است. این غذای ساده علاوه بر طعم بسیار خوب، بسیار ارزان و مقرون به صرفه است.
مواد لازم برای 2 نفر | |
بادمجان | 3 عدد وسط |
پیاز | 1 قطعه بزرگ |
سیر | 2 قرص |
گردو | 2 قاشق غذاخوری |
پنیر کوتاژ | 3 قاشق غذاخوری |
جوجن خشک شده | 1 قاشق چایخوری |
نمک و فلفل | کافی |
زردچوبه و روغن مایع | کافی |
دستور تهیه پنیر و بادمجان
مرحله اول
من آماده می کنم پنیر کوتاژ و بادمجان ابتدا بادمجان ها را بشویید سپس با یک حوله تمیز خشک کنید. سپس پوست بادمجان ها را گرفته و مربع های کوچک می کنیم و در قابلمه ای مناسب می گذاریم.
مرحله دوم
در این مرحله مقداری نمک روی بادمجان ها بریزید و خوب هم بزنید تا نمک به همه قسمت ها برسد. ریختن نمک روی بادمجان ها به این صورت است که اگر بادمجان ها تلخ هستند، تلخی آن را از بین ببرند و طعم آن را بهتر کنند.
سطح سوم
علاوه بر این نمک باعث می شود آب اضافی بادمجان ها خارج شود و وقتی می خواهیم آنها را سرخ کنیم روغن کمتری به خود جذب می کنند. بادمجان ها را 30 دقیقه می گذاریم تا تلخی و آب اضافی آنها گرفته شود.
مرحله چهارم
بعد از این مدت بادمجان ها را در ظرف پر آب می ریزیم و با دست آب اضافی آن را می گیریم و در آبکش می گذاریم و کنار می گذاریم تا آب اضافی آن گرفته شود. بادمجان ها هنگام سرخ کردن باید خشک باشند.
مرحله پنجم
بعد از خشک شدن آب اضافی روی بادمجان ها در تابه ای مناسب کمی روغن می ریزیم و بعد از داغ شدن روغن بادمجان ها را اضافه می کنیم و بادمجان ها را از دو طرف تفت می دهیم تا قهوه ای شوند.
مرحله ششم
سپس بادمجان ها را روی حوله می گذاریم تا چربی اضافی آن گرفته شود. حالا پیاز را نگینی خرد کرده و در همان ماهیتابه ای که بادمجان ها را سرخ کرده بودیم تفت می دهیم تا پیاز سبک شود.
مرحله هفتم
سپس کمی فلفل سیاه و زردچوبه به پیاز اضافه می کنیم و تفت دادن را ادامه می دهیم تا پیاز و ادویه ها یکدست شود، سریع بسوزد.
مرحله هشتم
سپس بادمجان ها را به تابه برمی گردانیم و خوب تفت می دهیم تا کاملا با مواد دیگر مخلوط شوند. حالا باید بادمجان ها را با پتک یا پشت قاشق با دقت له کنیم تا قوام آنها کاملا جدا شود.
مرحله نهم
سپس گردوی خرد شده را به همراه کشک به تابه اضافه کنید و نمک را اندازه کنید، سپس نصف پیمانه آب جوش به تابه اضافه کنید و در تابه را بپوشانید و اجازه دهید کشک و بادمجان از روغن خارج شود.
مرحله دهم
بعد از 15 دقیقه که آب داخل تابه کاملا کشیده شد، می توانیم پنیر و بادمجان را با نان تازه و سبزیجات سرو کنیم. برای تزیین پنیر و بادمجان می توانیم به سلیقه خود از پنیر دلمه و گردو و پیازچه استفاده کنیم.
نکاتی برای تهیه پنیر و بادمجان
پنیر و بادمجان رژیمی
اگر می خواهید پنیر و بادمجان شما کم کالری و به اصطلاح رژیمی باشد، بهتر است به جای سرخ کردن بادمجان ها را در فر بپزید. نگران طعم کبابی بادمجان هم نباشید چون اگر بادمجان در فر پخته شود بوی دود نمی دهد.