طرز تهیه گوشفیل +راز خوشمزگی در سال ۱۴۰۳
طرز تهیه گوشفیل
گوشفیل یکی از شیرینی هایی است که به صورت شربت درست می شود. این شیرینی به عنوان شیرینی مناسب و برای افطار در ماه رمضان تهیه می شود. همچنین این شیرینی در شیرینی سنتی اصفهانی است که در طول سال با دوغ سرو می شود. این شیرینی بافتی ترد دارد و وقتی شربت شود طعم خوبی دارد. این شیرینی همراه با زولبیا و بامیه در ماه رمضان در شیرینی فروشی ها موجود است. اما تهیه آن در منزل طرفداران زیادی دارد، برای دیدن آموزش طرز تهیه گوشفیل در سایت نیتا چی باشید.
مواد لازم برای گوشفیل | |
زرده | 2 عدد |
شیر نر | نصف فنجان |
پودر خمیرمایه | 1 قاشق غذاخوری سر صاف |
شربت یا عسل | 1 قاشق غذاخوری |
روغن مایع | 1 قاشق غذاخوری |
آرد سفید | تا جایی که لازم است |
مواد لازم برای شربت بار | |
اب | 1 فنجان |
قند | 2 لیوان |
آب لیمو | 1 قاشق غذاخوری |
گلوکز | 1 قاشق غذاخوری |
گل سرخ | یک هشتم فنجان |
زعفران آب پز غلیظ | یک پنجم قاشق غذاخوری |
طرز تهیه گوشفیل
مرحله اول
برای تهیه گوش فیل خوشمزه در ابتدای کار شربت بار تهیه می کنیم. برای این کار ابتدا آب و شکر را در قابلمه ای بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر کاملا حل شود، نیازی به هم زدن شکر نیست.
مرحله دوم
در این مرحله که شکر کاملا حل شد و شربت شروع به جوشیدن کرد، دیگر نباید آن را با قاشق هم بزنید. آبلیمو را به آن اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا به غلظت مورد نظر برسد. سپس گلوکز یا عسل را به آن اضافه می کنیم.
سطح سوم
بگذارید پنج دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بجوشد و کمی غلیظ شود. سپس حرارت را خاموش کنید و گلاب و زعفران دم کرده را به آن اضافه کنید. ادامه می دهیم تا به دمای محیط برسد تا گوش ها در آن غوطه ور شوند.
مرحله چهارم
بعد از آماده کردن شربت برای بار، به تهیه رب گوشفیل می پردازیم. در این مرحله ابتدا یک کاسه بردارید و زرده تخم مرغ و 1 قاشق غذاخوری شربت بار را اضافه کنید و کره را داخل کاسه بریزید و مخلوط کنید تا یکدست شود.
مرحله پنجم
شیر تازه را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا یکدست شود. سپس یک فنجان آرد را با بکینگ پودر مخلوط کرده و به آن اضافه کنید. سپس خوب مخلوط می کنیم تا خمیر یکدستی ایجاد شود. سپس یک قاشق آرد را اضافه می کنیم.
مرحله ششم
سپس هم میزنیم تا خمیر نرمی به دست بیاید که به دست نچسبد. روی میز کار را آرد بپاشید. سپس خمیر را روی آن ورز می دهیم تا به دست نچسبد. آرد را باید با احتیاط اضافه کنیم تا آرد اضافی داخل خمیر نیفتد و سفت نشود.
مرحله هفتم
خمیر حالا خمیر سفت خواهد شد. داخل نایلون می گذاریم و با درب می بندیم و دو ساعت استراحت می دهیم. بعد از دو ساعت خمیر نرم و لطیف می شود. سطح کار را دوباره آرد بپاشید.
مرحله هشتم
سپس خمیر را با وردنه به ضخامت نیم سانت باز می کنیم. موقع پهن کردن مرتب خمیر را از روی سطح کار جدا کرده و حرکت می دهیم تا خمیر به سطح کار نچسبد. حالا با چاقو یا کاتر پیتزا به شکل مربع یا لوزی کوچک برش میزنیم.
مرحله نهم
در این مرحله یک تابه عمیق برداشته و داخل آن روغن مخصوص سرخ کردنی میریزیم تا گوشهای فیل هنگام سرخ کردن در روغن شناور شوند. سپس روی اجاق می گذاریم تا روغن به اندازه کافی داغ شود.
مرحله دهم
بلال ها را در کره سرخ کنید. روغن باید آنقدر داغ باشد که بچه فیل ها روی آن شناور باشند. فیله های گوشت خوک را داخل روغن داغ قرار می دهیم تا پف کنند و دو طرف آن سرخ شوند. سپس گوش های فیل را در شربت ولرم می ریزیم و حدود 40 ثانیه می گذاریم تا شربت را جذب کند.
مرحله یازدهم
سپس آن را از شربت خارج کرده و روی توری قرار دهید تا آب شربت گرفته شود. سپس در ظرف دربسته در یخچال نگهداری می کنیم. می توانید مقداری از شربت میله را ذخیره کرده و روی گوشتفیل ها بمالید تا شفاف تر و براق تر شوند.