فوت فن کباب چنجه در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!
در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت فن کباب چنجهو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.
کباب پنکه پا چنجه
فوت فن کباب چنجه و راز طعم کباب چنجه و نکاتی برای پخت چنجه کباب در سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
غذای چنجه یکی از غذاهای پرطرفدار گوشت است که ریشه آن به منطقه غرب آسیا به ویژه ایران برمی گردد. این دستور غذا در طول تاریخ در منطقه آسیای صغیر شناخته شده است و اکنون در سراسر جهان مورد علاقه است.
از قدیم الایام از گوشت بره به عنوان ماده اصلی در تهیه چنجه استفاده می شده است. مواد مورد نیاز برای تهیه این نوع کباب شامل گوشت بره (معمولا بره یا گوساله)، روغن زیتون، آبلیمو، نمک و فلفل است. گوشت با مواد دیگر ترکیب می شود و معمولاً یک شب در یخچال قرار می گیرد تا روند نرم شدن آن تسریع شود. چنجه معمولا با برنج، گوجه فرنگی کبابی و پیاز خام سرو می شود. ممکن است تلفظ کلمه چنجه در گویش های مختلف متفاوت باشد. مثلاً در زبان آذربایجانی به آن «چنجه» می گویند و در مناطقی از ایران که تأثیر زبان آذربایجانی دارند، می توان آن را «چنجه» تلفظ کرد. این غذا در کردی جنوبی به کباب قنجه و در جنوب کشور به نام کنجه معروف است.
مواد لازم برای تهیه کباب چنجه
فیله بره —————> 600 گرم
دم گوسفند —————> 200 گرم
لیمو ترش —————> 1 عدد
پیاز —————> 2 عدد متوسط
روغن زیتون —————> 4 قاشق غذاخوری
ماست انتزاعی —————> 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل —————> به اندازه کافی
طرز پخت چنجه کباب
ابتدا فیله بره را با دقت بشویید و پس از تکه تکه کردن (تقریباً نصف مرغ سوخاری) در ظرف مناسبی بچینید. توصیه می شود تکه های گوشت به یک اندازه باشد تا کباب چنجه به طور یکنواخت پخته شود.
سپس روغن زیتون را به تکه های گوشت اضافه کنید و خوب هم بزنید تا تمام قسمت های گوشت با روغن زیتون آغشته شود. سپس ماست تغلیظ شده را به کاسه اضافه کنید و یک عدد لیمو را از وسط نصف کنید تا آب آن در کاسه جمع شود.
در مرحله بعد آبلیمو را به همراه مقداری نمک و فلفل به کاسه با گوشت اضافه کنید. در آخر پیاز را خلالی کرده و به کاسه اضافه کنید سپس با دست به آرامی همه مواد را با هم مخلوط کنید.
حالا روی کاسه را سلفون بپوشانید و یک شب در یخچال قرار دهید تا گوشت طعم دار شود. یکی از اصول اصلی در تهیه کباب چنجه زمان قرار دادن گوشت در ادویه هاست که باید به اندازه کافی باشد.
پس از آماده شدن چنجه کباب آن را از سیخ خارج کرده و به صورت مرتب و زیبا در بشقاب یا سینی سرو کنید. برای سرو این کباب می توانید از نان تازه یا لواش استفاده کنید که برای سرو گرم مناسب است.
می توانید چنجه کباب را با برنج زعفرانی نیز همراه کنید. برای این کار برنج را با آب داغ بشویید سپس در ظرفی بریزید و با کمی نمک و زعفران دم کنید. برای سرو برنج آن را به صورت هلالی در بشقاب یا سینی قرار دهید و به زیبایی کباب چنجه را روی آن قرار دهید.
می توانید سبزیجات تازه مانند ریحان، نعناع، پیازچه، گشنیز و لیموترش را نیز به این کباب اضافه کنید. برای این کار سبزی ها را خوب بشویید و برش دهید و در ظرفی جداگانه قرار دهید. سپس لیمو را از وسط نصف کنید و آب آن را در ظرفی با سبزیجات جمع کنید و به آن نمک و فلفل بزنید.
در آخر چنجه کباب را با سبزیجات ترکیب کرده و با سس کره بریزید و با لیمو ترش سرو کنید. با افزودن سبزی و لیمو ترش، کباب چنجه بسیار لذیذتر و دلچسب تر می شود و در سنت های رایج کشورهای خاورمیانه از این روش سرو استفاده می شود.
مجموعه ای از وظایف قبل از پختن مرغ
برای رسیدن به کباب چنچی با طعمی بی نظیر و لذیذ بهتر است از مواد مناسب استفاده کنید. بهتر است گوشت را به دو قسمت تقسیم کنید و نصف آن را با زعفران و ادویه و پیاز و نصف دیگر را با آبلیمو و ادویه و پیاز و روغن زیتون بپزید.
استفاده از زعفران در تهیه چنجه کباب دلایل خاصی دارد. زیرا این مواد با پیاز مخلوط شده و مدتی روی گوشت قرار می گیرد. این عمل به حفظ رنگ گوشت کمک می کند و در عین حال افزودن طعم اصیل زعفران به کباب چنجه به طعم آن نیز کمک می کند.
اگر از رازیانه استفاده می کنید، می توانید روغن زیتون را حذف کنید. اما اگر از گوشت معمولی استفاده می کنید، افزودن روغن زیتون به چنجه کباب طعم خاصی به آن می دهد و چربی لازم را تامین می کند.
در نهایت برای سرو کباب چنجه می توانید آن را با نان تازه یا برنج زعفرانی همراه کنید تا طعم لذیذ و خاص این غذا را به رخ بکشد. این انتخاب طعم عمیق تری به چنچه کباب می دهد و تجربه خوبی از این دستور به شما می دهد.
هنر پخت چنجه
برای کاهش زمان پخت کباب ها بهتر است مدت زمان بیشتری در یخچال نگهداری شود و در هنگام پخت از ذغال های هم اندازه استفاده شود تا حرارت به طور مساوی در کل کباب پخش شود.
گرچه برای تهیه کباب چنجه می توانید از گوشت گوسفندی استفاده کنید، اما بهتر است از گوشت گاو که نرمتر و لطیف تر است استفاده کنید.
برای خوش طعم شدن کباب چنجه می توانید هنگام تهیه سس مقداری زعفران حل شده و سایر ادویه ها و سبزیجات معطری که دوست دارید اضافه کنید.
همچنین می توانید مخلوط کره آب شده و زعفران را روی دو طرف گوشت بمالید تا طعم بهتری به کباب بدهد.
برای پخت کباب چنجه بهتر است از آتش زغال استفاده شود. زیرا پختن سیخ در فر باعث سفت شدن گوشت می شود.
اگر به زمان بیشتری در سس نیاز دارید، به جای پیاز رنده شده از پیاز خرد شده استفاده کنید.