فوت و فن آبگوشت برنج در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!
در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن آبگوشت برنجو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.
هنر آبگوشت برنج
هنر و تکنیک آبگوشت برنج راز طعم آب برنج آنچه در آن خوشمزه است سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
آبگوشت پیلو یا چلو دیزی یکی از غذاهای محلی معروف کاشان است که بسیار خوش طعم است. اکثر مردم با شنیدن نام این غذا فکر می کنند که باید آبگوشت را با برنج سرو کنند اما واقعیت این است که آبغوره پلو تفاوت های زیادی با آبگوشت معمولی دارد. این غذا از برنج، لوبیا سفید کاشان، آبگوشت استخوان گوسفند یا بره، پیاز، سیب زمینی استانبولی، زردچوبه، زعفران، فلفل سیاه، نمک و روغن تشکیل شده و برنج به شکل کتا تهیه می شود.
این غذای محلی و لذیذ را می توان برای نهار، شام، سحری و افطار ماه مبارک رمضان سرو کرد. محل اصلی تولید آبگوشت برنج در روستایی به نام خالدآباد کاشان قرار داشت. در گذشته برنج و گوشت از خوراکیهای ارزشمندی بود، اما باز هم مردم کاشان این غذا را برای مناسبتهای خاص و مهم تهیه میکردند و از مهمانان خود با آن پذیرایی میکردند. در ادامه با ما همراه باشید تا نکاتی در مورد ذخایر برنج به ما بپردازیم.
عناصر
4 فنجان برنج
یک و نیم فنجان لوبیا سفید
500 گرم گوشت گوسفند یا بره با استخوان
2 عدد پیاز پوست گرفته و 4 عدد پیاز خرد شده
300 گرم سیب زمینی استانبولی پوست کنده
یک قاشق غذاخوری زردچوبه
یک قاشق غذاخوری زعفران آب پز غلیظ
یک قاشق چای خوری فلفل سیاه
نمک و روغن به میزان لازم
طرز تهیه آب برنج
برای تهیه آبگوشت پلو یا کلوچه، ابتدا آن را حداقل 4 ساعت قبل از پخت در آب داغ با کمی نمک خیس کنید. همچنین حبوبات را حداقل یک شب قبل از پخت در آب خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا تورم آن برطرف شود.
یک قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و مقداری آب در آن بریزید و بگذارید بجوشد. سپس گوشت را در آب قرار دهید و پس از به جوش آمدن آب، کف را از آب جمع کنید و زردچوبه، فلفل سیاه و پیاز خرد شده را به گوشت اضافه کنید. گوشت و پیاز را به مدت یک ساعت بپزید.
بعد از یک ساعت سیب زمینی ها را به قابلمه اضافه کنید.
در قابلمه ای جداگانه مقداری آب بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا بجوشد. سپس حبوبات را در آب جوش بریزید و به مدت 3 ساعت بجوشانید. سپس آنها را همراه با سیب زمینی به قابلمه با گوشت اضافه کنید.
بعد از نیم ساعت از جوشاندن سیب زمینی ها، مخلوط گوشت و حبوبات را نمک بزنید.
آب برنج را آبکش کرده و با گوشت و حبوبات و سیب زمینی به همراه کمی آب و نمک و زعفران جوشیده غلیظ و روغن در قابلمه بریزید و مانند کتلت بپزید.
پس از پختن برنج، مایه پلو شما آماده است. این غذای خوشمزه را با سالاد شیرازی، ماست یا ترشی سرو کنید.
هنر آبگوشت برنج
می توانید به جای لوبیا سفید از نخود یا نخود برای تنوع بخشیدن به آبغوره پلو استفاده کنید.
پلو آبغوشت پلو به صورت کتلت تهیه می شود که باعث می شود تمام آب گوشت و سایر مواد داخل برنج برود و آن را بسیار خوش طعم می کند.
در گذشته در تهیه این غذا از روغن استفاده نمی شد. چون گوشت داخل آبگوشت چربی کافی داشت.
ابتدا می توانید پیاز را با کمی روغن تفت دهید و سپس زردچوبه و گوشت را اضافه کنید. سپس حبوبات و آب را به گوشت اضافه کنید و بگذارید با هم بپزند.
گوشت سرد یا پای بره بهترین گزینه برای پخت آبگوشت پلو است.
در برخی از دستور العمل ها، سبزیجاتی مانند شنبلیله و تره فرنگی نیز در آب برنج استفاده می شود تا طعم بهتری به غذا بدهد.
گوشت و لوبیا یا «گشته و لبیاب» به گویش کاشانی از دیگر غذاهای محبوب کاشانی است که با گوشت گوسفند و لوبیا سفید تهیه می شود و معمولاً با برنج رازیانه یا نان سرو می شود.
برای خوشمزه تر شدن آب پلو می توانید به جای کره مایع از کره یا چربی حیوانی استفاده کنید.
برخی از افراد هنگام پخت آب برنج از دنبه استفاده می کنند.
می توانید در مرحله اول پخت گوشت از برگ بو استفاده کنید تا بوی گوشت راحتتر از بین برود.
برای هر فنجان برنج یک و نیم تا دو فنجان آب و 20 گرم کره یا روغن لازم است.
می توانید برنج را در آبکش درست کنید و در مرحله پخت برنج، مخلوط گوشت و لوبیا را لایه لایه بریزید.
برای پخت سریعتر آب پلو می توانید گوشت و حبوبات را در زودپز بپزید.
آب برنج و خواص آن
آب برنج حاوی ویتامین های A و B و همچنین مواد معدنی مانند سلنیوم، فسفر، منیزیم، گوگرد، پتاسیم، آهن، مس، پروتئین، نشاسته، آسپرین و آنتی بیوتیک ها است. این ماده غذایی به عنوان یک منبع غنی از مواد مغذی شناخته شده و فواید زیادی دارد. موارد زیر ممکن است مشخص شود:
آبگوشت پلو به عنوان یک منبع انرژی موثر عمل می کند و انرژی قوی را تامین می کند.
مصرف این غذا می تواند به حفظ سلامت طحال کمک کند.
به لطف خواص ضد التهابی و ضد ویروسی خود می تواند در افزایش مقاومت بدن در برابر عفونت ها موثر باشد.
می تواند زخم قرنیه را درمان کند.
آبغوره پلو به عنوان یک دفع کننده سدیم اضافی در بدن عمل می کند و به بهبود تعادل سدیم و پتاسیم کمک می کند.