فوت و فن آبگوشت بزقرمه در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!
در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن آبگوشت بزقرمهو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.
هنر و تکنیک آبگوشت گاو
هنر و تکنیک آبگوشت بزقرمه راز خوشمزه شدن آبگوشت بز در سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
آبگوشت یکی از غذاهای محبوب و لذیذ در ایران است که سال هاست مورد توجه و تحسین مردم قرار گرفته است. با ترکیبات مناسب، آبگوشت به عنوان یک غذای مغذی و مفید شناخته شده است. یکی از نمونه های معروف آبگوشت سنتی ایرانی آبگوشت بزکورمه است که علیرغم شباهت هایی که به آبگوشت بزباش دارد در کل غذای بی نظیری است. آبگوشت غاز یکی از غذاهای محلی کرمان است اما در شهرهای دیگر نیز معروف و پخته می شود.
این نوع آبگوشت محلی کرمان طعم و عطر شگفت انگیزی دارد و از نظر تغذیه ای بسیار مفید و سرشار از مواد مغذی است. همانطور که گفته شد، آب بز به طور کلی شباهت زیادی به آب بز دارد، با این تفاوت که در فرآیند تهیه آن، گوجه فرنگی ها به طور کامل حذف می شوند. با یادگیری روش درست پخت این غذای محلی کرمانی، می توانید یک غذای خوشمزه با فواید فراوان را به لیست وعده های غذایی خود اضافه کنید.
مواد لازم برای پخت خورش
گوشت گوسفند 400 گرم
1 عدد پیاز متوسط
1 عدد سیب زمینی
200 گرم نخود
5 حبه سیر
نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
فلفل قرمز و پیازچه برای تزئین
طرز تهیه آبگوشت بز
اول از همه یادتان باشد که نخودها را در آب خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا تورم آنها کاهش یابد. وقتی نخود خیس می شود، پوسته آن پف می کند و پوسته آن به راحتی از پارچه اصلی نخود جدا می شود. برای از بین بردن پوست، کافی است آن را با دست خود مالش دهید.
سپس نخودها را در قابلمه بریزید و روی آتش بگذارید تا نیمه تمام شود.
پیاز را نیز ریز خرد کرده و در روغن تفت می دهیم تا طلایی شود.
قبل از تغییر رنگ کامل پیاز، سیر را رنده کرده و به پیاز اضافه کنید. مقداری زردچوبه به سیر و پیاز اضافه کنید تا رنگ و طعم بهتری پیدا کند.
توجه داشته باشید که زیاد سرخ کردن پیاز باعث تلخی آن و تغییر طعم غذا می شود.
گوشت شسته و خرد شده را به سیر و پیاز اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند. اما مواظب باشید گوشت را زیاد نپزید تا سفت شود.
بعد از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد و قهوه ای شد، نخودهای نیم پز را اضافه کنید و آب را داخل قابلمه بریزید تا پخت مواد شروع شود.
سیب زمینی ها را پوست گرفته و خلال کنید و به این مواد پخت اضافه کنید.
بهتر است زمان بیشتری را برای جوشاندن آب بز صرف کنید تا به آرامی و با شعله ملایم بپزد و خوب لعاب دهد.
بعد از اینکه گوشت و محتویات باقیمانده آبگوشت خوب پخته شد با گوشت کوب خوب هم می زنند تا بافت یکنواختی به دست آید.
در مرحله آخر تهیه آبگوشت بز، بز را در ظرف مناسبی بریزید و روی آن را با فلفل چیلی و پیازچه تزیین کنید. همچنین می توانید از مقداری پنیر برای تزئین روی آبگوشت استفاده کنید.
نحوه پختن 500 گرم گوشت گوسفند
5 عدد بادمجان
200 گرم نخود
100 گرم لوبیا سفید
1 عدد پیاز
1 عدد سیب زمینی
1 چغندر
4 عدد خیار
پنیر کوتیج 2 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه به اندازه کافی
ابتدا حبوبات را از شب قبل خیس کرده و نیم پز کنید.
پیاز را ریز خرد کرده و با اضافه کردن زردچوبه در کمی روغن تفت می دهیم. سپس گوشت را به مواد سرخ شده اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
مخلوط پیاز، گوشت و لوبیا را در قابلمه بریزید و بگذارید بجوشد و نیمی از آب را اضافه کنید تا روی مواد بپوشاند. سیب زمینی خرد شده را نیز به این مواد اضافه کنید.
پوست بادمجان ها را جدا کنید و بعد از خشک شدن آب آن ها را در روغن داغ سرخ کنید.
چغندر را خرد کرده و در ته ظرف قرار دهید. سپس بادمجان های سرخ شده را داخل چغندر بریزید و ادامه دهید تا پر شوند.
به چغندر و بادمجان ها کمی آب اضافه کنید و سپس درب قابلمه را ببندید تا خوب بپزند.
در همین حین، گوشت و حبوبات پخته و آماده کوبیدن هستند. مقدار بیشتری از بادمجان و چغندر را با گوشت و لوبیا پخته مخلوط کرده و مخلوط کنید.
مخلوط بادمجان و گوشت چرخ کرده را در ظرف مناسبی بریزید و با تکه های سرخ شده بادمجان، چغندر و خیار خلال شده تزئین کنید. در آخر روی آبگوشت تمام شده دو قاشق پنیر را به دلخواه تزیین کنید.
هنر و تکنیک آبگوشت گاو
استفاده از پیازچه و سیر در تهیه این غذا به دلیل تنوع طعم و قابلیت خنک شدن کشک توصیه می شود. به همین دلیل در این دستور غذا بهتر است این دو عنصر را از دست ندهید.
تعدادی از افراد ترجیح می دهند نخود و سیب زمینی را از مواد پنیر بز حذف کنند و به جای آن فقط از مقدار زیادی گوشت، سیر و پیاز استفاده کنند. در این صورت پس از جوشاندن گوشت، آن را به قطعات کوچک برش می دهیم و ماهی کاد را با حرارت ملایم تفت می دهیم و به گوشت اضافه می کنیم، سپس با افزودن کشک محلی گوسفند، ماهی کاد را با گوشت ترکیب می کنیم و پنیر بزی به آن اضافه می شود. خوب شکل گرفته
هنگام تهیه پنیر بزی به جای نخود می توانید از لپه هم استفاده کنید.
آبگوشت بز نوعی آبگوشت بز است که در منطقه کرمان رواج دارد. در این نسخه از پنیر بزی به جای گوجه فرنگی، پنیر کوتیج اضافه می شود.
پنیر بز واقعی کرمانی معمولاً غلظت کمتری دارد و برای آن از نان تجاری یا تالیت استفاده می شود. این نیز به دلیل عدم نیاز به سیب زمینی در روش تهیه پنیر بزی است.