آشپزی

فوت و فن باقالی پلو با مرغ در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!

خرید فالوور از سایت اینبو

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن باقالی پلو با مرغو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.

هنر لوبیا پلو با مرغ

هنر لوبیا و برنج با مرغ راز طعم لوبیا برنج با مرغ خوشمزه و خانگی سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.

باگالاپلو یکی از غذاهای سنتی برجسته ایران است که در فهرست غذاهای محبوب این کشور جایگاه ویژه ای دارد و بسیار پرطرفدار است. این غذا از ترکیب برنج و لوبیا با ترکیب ادویه هایی مانند زعفران، دارچین، هل و سایر ادویه های مورد علاقه تهیه می شود و طعم فوق العاده و لذیذی دارد.

مواد لازم برای تهیه لوبیا و برنج با مرغ

4 فنجان برنج

لوبیا سبز تازه و پوست کنده ۲ پیمانه

رازیانه خشک و پودر شده 1.5 پیمانه

مرغ کباب یک پا یا سینه برای هر نفر

زعفران پخته ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری

روغن و روغن مایع به میزان لازم

طرز تهیه برنج مرغ پلو

هنگام پخت لوبیا پلو با مرغ، اولین مرحله این است که قابلمه را روی آتش گرم کنید و سپس دو برابر برنج آب در آن بریزید تا به نقطه جوش برسد. به محض اینکه جوش آمد، برنج را که از قبل آبکش کرده اید به آب اضافه کنید. چند دقیقه بعد از شروع به جوش آمدن برنج، حبوبات تازه و تمیز را اضافه کنید و بگذارید چند دقیقه دیگر بجوشد تا برنج هنوز کمی سفت شود، سپس آبکش کنید. اگر از حبوبات خشک استفاده می کنید، لازم است آنها را جداگانه بجوشانید، اما توصیه می شود از حبوبات تازه استفاده کنید.

در یک تابه نچسب کمی روغن بریزید و یک لایه زیری از قبل انتخاب شده مانند سیب زمینی، کاهو یا پیتا روی تابه قرار دهید. روی آن لایه ای از مخلوط برنج و لوبیا می ریزند و رازیانه خشک می پاشند سپس لایه بعدی برنج را اضافه می کنند و باقیمانده رازیانه را روی آن می ریزند. زعفران پخته شده را روی برنج بمالید و برنج را به شکل مخروطی درآورید و سوراخ هایی روی آن ایجاد کنید تا بخار بهتر خارج شود. درب قابلمه را بگذارید و شعله را زیاد کنید تا بخار شود. بعد از 8 الی 10 دقیقه روغن را روی برنج بگذارید و سپس شعله را کم کنید و با استفاده از بخارپز دانه های برنج را به مدت 40 تا 45 دقیقه بخارپز کنید.

بعد از آماده شدن باقالی پلو را در ظرف دلخواه سرو کنید و تکه های مرغ را دور آن بچینید و هنگام سرو آب مرغ را روی آن بریزید و با سالاد یا سبزی شیرازی میل کنید. برای طعم دادن به مرغ آن را با موادی مانند پیاز سرخ شده، ادویه های مختلف، رب گوجه فرنگی و آبلیمو مخلوط کنید.

هنر لوبیا پلو با مرغ

برای شروع پخت باقالی پلو با مرغ، ابتدا برنج را در ظرفی ریخته و چند بار با آب سرد بشویید تا آب آن زلال شود. سپس روی برنج را با آب سرد بپوشانید و به ازای هر فنجان برنج نصف قاشق غذاخوری نمک اضافه کنید و بگذارید دو ساعت در آب نمک بماند تا دانه های برنج در حین پخت نشکند.

در حین پخت برنج و حبوبات، اضافه کردن نصف لیوان آب سرد به قابلمه باعث شوک شدن برنج و بالا آمدن آن می شود.

برای پلوهای مخلوط مثل باقلی پلو، برنج را کمی سفت تر از حد معمول آبکش کنید تا بعد از دم کشیدن برنج نرم و لطیف نشود.

برنج را بعد از آبکشی میل کنید و اگر نمک زیاد بود مقداری دیگر بشویید تا نمک اضافی آن گرفته شود. اگر نمک برنج کم است، قبل از پختن مقداری نمک به آن اضافه کنید.

برای ایجاد یک ته دیگ خوشمزه و جشن، قبل از قرار دادن برنج در ته قابلمه، حرارت را زیاد کنید تا کف قابلمه کمی ترد شود. اضافه کردن زعفران پخته به کره نیز طعم بهتری به ته دیگ می دهد.

اگر ته قابلمه به ته قابلمه چسبیده است، قابلمه را کنار بگذارید و بعد از چند دقیقه ته قابلمه را بردارید.

هنگام پخت لوبیا پلو، رازیانه خشک را بین لایه های برنج بپاشید یا بعد از آبکش شدن برنج و لوبیا، رازیانه را با آنها مخلوط کرده و دم کنید. استفاده از رازیانه تازه می تواند رنگ برنج را تیره کند.

بعد از اینکه لوبیاها را به برنج اضافه کردید، آنها را چند دقیقه در آب جوش بپزید تا نیم پز شوند و سپس بخارپز کنید.

مرغ پخته شده را در کنار لوبیا پلو گذاشته و آب مرغ را از صافی رد کرده و روی آن می ریزند.

بعد از خورش حبوبات برای پلو، اجازه دهید پلو کمی خنک شود تا هنگام سرو و برداشتن با کفگیر، برنج آسیب نبیند.

لوبیاها را ورقه ای برش دهید تا سریعتر بپزند و غذا زیباتر به نظر برسد.

برای اینکه پوست حبوبات را راحت کند، از وسط نصف کرده و پس از نمک زدن، چند دقیقه صبر کنید تا پوست آن به راحتی جدا شود.

برای باگالی پلو با مرغ ریش، مرغ پخته شده را خرد کرده و در روغن و ادویه تفت دهید.

برای تنوع، می توانید مرغ را با ماهی یا ماهیچه جایگزین کنید یا گوشت را برای نسخه گیاهی حذف کنید.

برای تزیین باقالی پلو مقداری برنج را با زعفران مخلوط کرده و روی غذا بریزید.

برای برنج مجلسی، قالب را چرب کرده، برنج زعفرانی را فشار داده و دانه های پلو را روی آن قرار دهید.

برای خوش طعم شدن رب لوبیا و برنج، پوره گوجه فرنگی را در روغن تفت دهید و به مرغ اضافه کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا