فوت و فن بوقلمون در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!
در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن بوقلمونو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.
هنر ترکیه
هنر و علم ترکیه راز یک بوقلمون خوشمزه و نکات آشپزی بوقلمون در سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
گوشت بوقلمون که هم شامل گوشت سفید و هم گوشت قرمز می شود، بافتی تند و آبدار دارد و یکی از ویژگی های بارز آن افزایش حجم گوشت نسبت به استخوان و کاهش ضایعات نسبت به گوشت های دیگر است. این گوشت به عنوان یکی از خوشمزه ترین و سالم ترین انواع گوشت شناخته می شود و در برخی کشورها از آن به عنوان غذای مناسبت های خاص استفاده می شود. پخت بوقلمون نیز تکنیک ها و روش های خاصی دارد که یکی از قسمت های مهم آن تهیه با استفاده از ترکیب ادویه ها برای ایجاد طعمی خاص است. برای دیدن نکات جالب پخت بوقلمون با ما همراه باشید.
چاشنی عالی برای پخت بوقلمون
پاپریکا (فلفل قرمز خشک) 100 گرم
50 گرم فلفل سیاه
میوه خشک انبه 50 گرم
پونه کوهی 50 گرم
سیر خشک 100 گرم
50 گرم پیاز خشک
آویشن خشک 100 گرم
نمک 50 گرم
روش چاشنی بوقلمون
برای تهیه ادویه ها می توانید آنها را به صورت پودر درآورید و سپس با یکدیگر ترکیب کنید.
برای افزایش طعم گوشت بوقلمون، ابتدا تکه های گوشت را با قلم مو سخاوتمندانه با روغن مایع یا روغن زیتون بمالید و سپس روی آن ها را با مخلوطی از چاشنی های مخصوص گوشت بوقلمون بپوشانید.
سپس ظرف بوقلمون را با سلفون پوشانده و حداقل 30 دقیقه در یخچال قرار می دهیم تا طعم دار شود.
مواد لازم برای تهیه غذای بوقلمون
گردن بوقلمون 2 کیلوگرم
روغن زیتون به میزان لازم
3 حبه سیر له شده
4 عدد پیاز خرد شده
4 عدد هویج خرد شده
دانه های زیره سبز و سیاه هر کدام 1 قاشق غذاخوری
زردچوبه 1 قاشق غذاخوری
دانه گشنیز 1/2 قاشق غذاخوری
دانه فلفل سیاه 1/2 قاشق غذاخوری
پودر آویشن 1/2 قاشق غذاخوری
پودر زنجبیل 1/2 قاشق غذاخوری
4 برگ معطر
سرکه 2-3 قاشق غذاخوری
نمک به میزان لازم
2 قاشق غذاخوری زعفران پخته شده
آموزش پخت بوقلمون
ابتدا گردن بوقلمون را با آب بشویید و روی یک حوله نخی قرار دهید تا خشک شود.
سپس روغن را به آرامی در تابه داغ کرده و گردن بوقلمون را در آن سرخ کنید تا رنگ طلایی به خود بگیرد.
گردن سرخ شده را از تابه خارج کرده و پیاز خرد شده را به روغن باقی مانده در تابه اضافه می کنیم.
پیاز را تفت می دهیم تا روشن شود، سپس سیر ریز شده را به آن اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا رنگ آن کم شود.
زردچوبه، زیره، تخم گشنیز و فلفل سیاه را به مخلوط پیاز و سیر اضافه کنید و چند ثانیه تفت دهید تا عطر ادویه ها ظاهر شود. سپس گردن بوقلمون و هویج را به مخلوط اضافه کنید.
یک فنجان آب جوش، آویشن، نمک، زنجبیل و برگ بو را اضافه کنید.
محتویات قابلمه را بجوشانید سپس حرارت را کم کنید و در قابلمه را ببندید.
حدود 2 ساعت صبر کنید تا گردن بوقلمون آماده شود.
در حین پخت زعفران دم کرده را اضافه کنید و بعد از 10 دقیقه حرارت را خاموش کنید.
اگر می خواهید گردن بوقلمون را در فر بپزید، دمای فر را روی 180 درجه سانتیگراد تنظیم کنید و به مدت 1.5-2 ساعت بپزید تا ظرف آماده شود.
اگر گوشت بوقلمون دوست دارید، پیشنهاد می شود خورش بوقلمون را با رب انار امتحان کنید.
مدت زمان پخت گوشت بوقلمون در فر
مدت زمان پخت گوشت بوقلمون به عوامل مختلفی بستگی دارد که مهمترین آنها عبارتند از:
دمای بوقلمون قبل از گذاشتن در فر: قبل از گذاشتن بوقلمون در فر، حتما بوقلمون را یک ساعت بیرون از یخچال بگذارید تا به دمای محیط برسد.
وضعیت شکم بوقلمون: پر بودن یا نبودن بوقلمون می تواند تاثیر زیادی در زمان پخت داشته باشد. مواد موجود در شکم بوقلمون می تواند از نفوذ گرما به عمق گوشت جلوگیری کند، بنابراین پختن بوقلمون شکم پر طول می کشد.
دمای فر: دمای ایده آل برای پخت بوقلمون بین 325 درجه فارنهایت تا 375 درجه فارنهایت (160 تا 190 درجه سانتیگراد) است. یکی از بزرگترین چالش ها در پخت کامل بوقلمون پختن همزمان گوشت سینه و ران است. بنابراین استفاده از حرارت متوسط باعث می شود تمام قسمت های بوقلمون به خوبی بپزد.
تعداد باز و بسته شدن فر: با افزایش تعداد باز و بسته شدن فر، زمان پخت بوقلمون افزایش می یابد. بنابراین تا حد امکان از باز و بسته کردن فر خودداری کنید.
روش نمک زدن گوشت بوقلمون
بهترین راه برای افزایش طعم گوشت بوقلمون استفاده از روش نمک است. این روش باعث می شود نمک محلول در آب از طریق منافذ پوست به بافت گوشت بوقلمون نفوذ کند که علاوه بر ایجاد طراوت و رطوبت در گوشت، طعم خوبی به آن می دهد. برای استفاده از روش نمک زدن بوقلمون می توانید مراحل زیر را انجام دهید:
یک گلدان به اندازه کافی بزرگ برای نگهداری بوقلمون انتخاب کنید.
آب نمک را در یک قابلمه بزرگ به جوش بیاورید. نسبت آب نمک باید به گونه ای باشد که به ازای هر 4 لیتر آب یک فنجان نمک اضافه شود.
بوقلمون را طوری در قابلمه قرار دهید که کاملاً در آب نمک شناور باشد و تمام سطح گوشت با آب نمک آغشته شود.
قابلمه را به مدت 2 ساعت (در دمای زیر 4 درجه سانتیگراد) در یخچال قرار دهید تا بوقلمون طعم دار شود.
اگر دوست دارید می توانید به جای آب از آب سیب، سرکه سیب، سرکه برنج، آبگوشت، شراب جو یا مایع طعم دار دیگری استفاده کنید.
پس از بیرون آوردن بوقلمون از ظرف نمک، حتما سطح آن را خشک کرده و نمک اضافی را از سطح آن جدا کنید.
هنر ترکیه
هنگام تهیه بوقلمون شکم پر توصیه می شود از بوقلمون تازه استفاده کنید و اگر از بوقلمون منجمد استفاده می کنید حداقل 2 روز در یخچال قرار دهید تا یخ کاملا باز شود. هرگز بوقلمون را بیرون از یخچال نگذارید تا آب شود.
هنگام پر کردن شکم بوقلمون بهتر است مواد زیاد نریزید. پر کردن بیش از حد شکم بوقلمون از نفوذ گرما به اعماق گوشت بوقلمون جلوگیری می کند که باعث افزایش زمان پخت می شود.
گوشت بوقلمون به دلیل ضخامت زیادش به حرارت و زمان زیادی برای پخت نیاز دارد. بنابراین بهتر است قبل از پخت بوقلمون را از داخل و خارج مزه دار کرده و در فر قرار دهید تا کاملا بپزد.
قبل از تفت دادن بوقلمون روی آن را با قلم مو کره بمالید تا زیبا و خوشمزه شود.
در یک ساعت اول پخت، سینه بوقلمون را به سمت پایین و رو به مایه قرار دهید تا با حرارتی که از مایه بالا می رود، بپزد و نرم شود. سپس آن را برگردانید تا یکنواخت بپزد.
یک ساعت قبل از پخت، بوقلمون را از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسد. این باعث کاهش زمان پخت می شود.