آشپزی

فوت و فن حلوای بادام در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!

خرید فالوور از سایت اینبو

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن حلوای بادامو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.

هنر حلوا بادام

هنر حلوا بادام و راز حلوای بادام خوشمزه و خانگی در سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.

حلوای بادام که یکی از حلواهای سنتی و پرطرفدار ایران است به روش های مختلفی تهیه می شود. این حلوا که ریشه در شهر تبریز دارد به حلوای مناسبت های خاص در آن شهر معروف است. حلوای بادام تبریز که به حلوای کفگیر نیز معروف است، به استفاده از کفگیر برای بریدن و پهن کردن شهرت دارد. این حلوا یکی از حلواهای پرطرفدار تبریز محسوب می شود و در مناسبت ها و ایام مذهبی به عنوان هدیه بین مردم توزیع می شود.

حلوای بادام کپک زده چیست؟

حلوای بادام تبریز که معمولاً به شکل های مختلف در می آید و به صورت فوم در دسترس است، یکی از حلواهای معروف و اصیل تبریز است. این حلوای لطیف و دلپذیر در مجالس و مجالس مذهبی به ویژه در ماه مبارک رمضان بسیار پرطرفدار است و به وفور تولید می شود. حلوای بادام به شکل قالب یکی از دسرهای سنتی برای سفره افطاری ماه مبارک رمضان به شمار می رود.

مواد لازم برای تهیه حلوای بادام

آرد سفید قنادی 2 و 1/4 پیمانه

پودر قند یا شکر 1 و 1/4 پیمانه

کره 130 گرم

پودر بادام 100 گرم

پودر هل سبز 1 تا 2 قاشق غذاخوری

پودر زنجبیل 1/2 قاشق چایخوری

گردوی آسیاب شده (اختیاری) 30 گرم

طرز تهیه حلوای بادام

ابتدا آرد را در ظرف مناسبی الک کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید.

آرد را مدام با قاشق چوبی هم بزنید تا یکدست شود. حواستان باشد هنگام پخت این حلوا رنگ آرد تغییر نکند. بنابراین آرد را با حرارت بسیار کم و به طور مداوم تفت دهید. (این فرآیند ممکن است حدود 50 دقیقه طول بکشد، اما مراقب باشید که بخار از آرد خارج نشود).

وقتی بوی آرد به مشام رسید، ظرف را از روی حرارت بردارید. (مدت زمان بستگی به قدرت شعله، نوع تابه و میزان حرارت دارد).

آرد را دوباره الک کرده و در قابلمه برگردانید.

کره نرم شده را به آرد اضافه کنید و تابه را حرارت دهید تا کره ذوب شود و با آرد مخلوط شود.

مخلوط کره و آرد را حدود پنج دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید تا آب اضافی کره تبخیر شود.

بعد از پخت ظرف را از روی حرارت بردارید و چند دقیقه صبر کنید تا کمی خنک شود. سپس پودر بادام، پودر قند الک شده، پودر زنجبیل و پودر هل را اضافه کنید.

مواد را با قاشق چوبی خوب هم بزنید تا یکدست شود. می توانید از دست خود برای مخلوط کردن مقادیر بیشتر استفاده کنید.

در مرحله آخر تهیه حلوای بادام می توانید گردوی ریز خرد شده را به مخلوط اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. اما استفاده از گردو در این دستور غذایی اختیاری است.

طرز سرو حلوای بادام

یکی از روش های سرو حلوا این است که آن را روی سینی صاف و متراکم با لبه های بلند به ضخامت حدود دو سانتی متر پهن کنید. سپس با چاقو یا کاتر حلوا را به قطعات مربع یا الماس برش دهید. همچنین می توانید از کاترهای مختلف برای ایجاد اشکال مختلف حلوا استفاده کنید.

اگر تابه کوچکی به مقدار حلوا ندارید، می توانید کف آن را با کاغذ کره ای بپوشانید و حلوا را به صورت یکنواخت و فشرده در اطراف لبه های تابه پخش کنید و سپس شکل دهید.

بعد از اینکه قسمتی از حلوا را درست کردید، بقیه را دوباره کنار سینی جمع کرده، صاف و غلیظ پهن کرده و دوباره شکل دهید. این کار را تا زمانی که تمام حلوا استفاده شود ادامه دهید.

در روش سنتی حلوا را جمع آوری کرده و در گوشه ماهیتابه فشار می دهند و سپس با کفگیر خارج می کنند و در ظرف سرو می گذارند. این کار تا جایی تکرار می شود که کل حلوا به این صورت سرو شود و این روش به حلوا کف معروف است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا