فوت و فن خورش به در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!
در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن خورش بهو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.
هنر خفگی
هنر خفگی به و راز خورش خوشمزه و نکاتی در مورد پخت خورش در سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
خورش یکی از غذاهای محبوب و مورد علاقه در فرهنگ غذایی ایرانیان است که از گوشت قرمز یا مرغ، سبزیجات و مخلوطی از سبزیجات خشک و ادویه های خشک تهیه می شود. این غذا بسته به نوع سبزیجات و ادویه های مصرفی به دسته های مختلفی تقسیم می شود. تنوع خورش ها به تفاوت در طرز تهیه، مواد اولیه و ترکیب ادویه ها بستگی دارد.
مواد لازم برای پخت خورش
گوشت گوسفند —————> 400 گرم
پیاز —————> متوسط
تا —————> 300 گرم
آلو خورشتی —————> 10 تا 12 عدد
شکر —————> یک قاشق غذاخوری
آب لیمو —————> یک قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی —————> 2 تا 3 قاشق غذاخوری
زعفران آب پز —————> نصف پیمانه
روغن —————> به میزان لازم
نمک، فلفل، پودر سیر و دارچین —————> به میزان دلخواه
طرز پخت خورش
برای تهیه خورش مراحل زیر را انجام دهید:
ابتدا گوشت را به قطعات کوچک برش دهید. توجه داشته باشید که اندازه گوشت نباید خیلی بزرگ باشد، نه بزرگ و نه کوچک.
سپس در تابه ای کمی روغن داغ کنید و گوشت را در آن تفت دهید تا آب آن تبخیر شود و خورش طلایی شود.
در این مرحله میوه را ریز خرد کرده و با چند قطره آبلیمو مخلوط کنید تا رنگ آن تغییر نکند.
سپس پیاز را خلال کرده و در روغن تفت می دهیم تا طلایی شود. سپس پودر سیر و فلفل سیاه را اضافه کرده و گوشت را به مواد سرخ شده اضافه کنید. مواد را با هم مخلوط کرده و تفت دهید تا گوشت بوی آن گرفته شود. سپس زردچوبه را به مخلوط اضافه کنید تا طعم گوشت بیشتر شود.
در مرحله بعد یک لیتر آب به تابه اضافه کنید و همه مواد را با هم مخلوط کنید. سپس پوره گوجه فرنگی را به مخلوط اضافه کنید و دارچین، آلو و پوست پرتقال را به تابه اضافه کنید و مواد را با هم مخلوط کنید.
اگر آلوها سفت هستند، قبل از استفاده آنها را در آب خیس کنید. همچنین اگر دوست دارید خورش لطیف باشد، می توانید یک قاشق شکر به مواد اضافه کنید.
در آخر زعفران پخته شده را به مواد اضافه کنید تا طعم غذا بهتر شود. بعد از نیم ساعت خورش آماده است و می توانید با برنج سرو کنید و نوش جان کنید.
هنر خورش آلو با مرغ
برای تهیه خورش آلو با گوشت سفید مراحل زیر را انجام دهید:
ابتدا مواد لازم خورش آلو را با گوشت سفید آماده کنید. اگر مجاز به خوردن گوشت قرمز نیستید، می توانید از گوشت سفید مانند مرغ یا بوقلمون استفاده کنید.
در تابه مقداری روغن داغ کنید و گوشت سفید را به آن اضافه کنید. اگر از مرغ استفاده می کنید، آن را کمی تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و کمی سفت شود. اما اگر از گوشت بوقلمون استفاده می کنید، نیازی به سرخ کردن آن قبل از پخت نیست.
پیاز را خلال کرده و به گوشت اضافه کنید. سپس پودر سیر و فلفل سیاه را به آن اضافه کنید و مواد را با هم تفت دهید تا بوی گوشت منتقل شود.
سپس زردچوبه را به مواد اضافه کنید تا گوشت خوشمزه تر شود.
یک لیتر آب به تابه اضافه کنید و همه مواد را با هم مخلوط کنید. سپس پوره گوجه فرنگی را به گوشت اضافه کنید و دارچین، آلو و پوست پرتقال را به تابه اضافه کنید و همه چیز را با هم مخلوط کنید.
اگر آلوها سفت هستند، باید قبل از پختن، آنها را یک یا دو ساعت در آب خیس کنید. همچنین اگر می خواهید خورش نرمتر شود، می توانید یک قاشق شکر به مواد اضافه کنید.
در آخر زعفران پخته شده را به تابه اضافه کنید تا طعم غذا بهتر شود. بعد از نیم ساعت خورش آماده است. می توانید با برنج سرو کنید و نوش جان کنید.
نکاتی در مورد پخت خورش
در پایان پخت توصیه می شود خورش را خرد نکنید بلکه در حین پخت زمان پخت کامل شود و سپس حرارت را خاموش کنید.
در پایان پخت خورش مقدار آب موجود در آن باید به حدی باشد که آلوها روغن آن را به خوبی جذب کنند و در عین حال خورش خیلی خشک نشود. می توان از آلو برای خوش طعم شدن ملاس استفاده کرد و اضافه کردن لپه نیز می تواند طعم خاصی به خورش بدهد. برای افزودن آلو 5 تا 10 دقیقه قبل از پایان پخت آن را به گوشت پخته شده اضافه کنید. همچنین اگر تصمیم به استفاده از ماهی کاد گرفتید، ابتدا آن را تفت دهید و بوی خامی آن را از بین ببرید، سپس پس از پخته شدن گوشت، آن را به خورش اضافه کنید و به مدت 10 دقیقه در زودپز قرار دهید. همچنین می توانید به جای گوشت قرمز در این نوع خورش از مرغ استفاده کنید.
روشی برای انتخاب
هنگام خرید این میوه بهتر است به این نکته توجه داشته باشید که رنگ آن زرد بسیار روشن است و با خراشیدن موهای قهوه ای از روی پوست این خراش ها را برطرف کنید. این میوه به صورت یک سیب کوچک با رنگ سبز روشن یا زرد طلایی دیده می شود. این تغییر رنگ از سبز به طلایی معمولاً از اول فصل تا پایان فصل اتفاق می افتد، اما در هر صورت آنها آماده طبخ هستند. اگر این میوه های سبز رنگ را چند روز بیرون از یخچال نگه دارید، به مرور زمان به تدریج زرد می شوند، اما حداکثر تا یک هفته آن ها را بیرون از یخچال نگه ندارید وگرنه شروع به فاسد شدن می کنند. این نوع میوه را می توان تقریباً یک تا دو هفته در یخچال نگهداری کرد. علاوه بر این، میوه های حذف شده این گونه از نظر اندازه کوچکتر هستند و روی پوست خود موهایی دارند که پس از شستشو به راحتی از بین می روند.