فوت و فن مربای بالنگ در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!
در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن مربای بالنگو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.
هنر مربا بالنگی
هنر و تکنیک مربا بالنگ راز خوشمزه بالنگ شیرین خوشمزه و خانگی سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
مربای بالانگ یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین انواع مربای ایرانی است. مانند سایر مرباها می توانید آن را به عنوان صبحانه یا میان وعده میل کنید. این مربا را می توانید برای صبحانه با خامه اصیل سرو کنید یا از آن برای تزیین پنکیک با کره گیاهی یا حیوانی استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه مربای بالنگی
3 فنجان آب
بالانگ 1 کیلوگرم
شکر 1 کیلوگرم
3 قاشق غذاخوری آب لیمو
آموزش آشپزی بالانگ مربا
برای تهیه مربای بالنگا خانگی ابتدا بالنگا ها را بشویید و پوست آن ها را با دقت با چاقو بپوشانید و وسط آن را خالی کرده و به دو نیم تقسیم کنید. سپس بال ها را به دلخواه برش دهید. برای زیباتر شدن مربای بالانگ می توانید از قالب ها نیز استفاده کنید. پس از آماده شدن بالها، آنها را در ظرفی بریزید و با آب سرد بپوشانید و حدود 10 دقیقه در آب نگه دارید. سپس آب را بردارید تا 10 دقیقه بماند.
بلافاصله به مقدار لازم آب داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا زودتر بجوشد. به محض اینکه جوش آمد، بال ها را در آب بجوشانید و حدود 1 دقیقه در آب نگه دارید. بعد از یک دقیقه آنها را از آب در حال جوش خارج کرده و در آب سرد قرار دهید. این مراحل را چندین بار تکرار کنید تا تلخی بال ها از بین برود. در مرحله چهارم بالها را به مدت 15 دقیقه در آب جوش نگه دارید تا نرم شوند سپس در آب سرد قرار دهید.
بعد از آن به مقدار لازم آب داخل قابلمه می ریزند و روی حرارت می گذاریم تا زودتر بجوشد. شکر را کم کم اضافه کنید و با قاشق هم بزنید تا در آب حل شود. اجازه دهید شربت به غلظت دلخواه برسد (توجه داشته باشید که شربت سرد شده غلیظ تر می شود) و تابه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید شربت خنک شود. در این مرحله بالها را به شربت اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا شربت بجوشد. بال ها را به مدت 15 دقیقه در شربت بگذارید تا طعم دار شود. در آخر وقتی شربت به غلظت دلخواه رسید آبلیمو را اضافه کرده و بعد از 1 دقیقه قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید بالنگا شیرین خنک شود. سپس آن را داخل شیشه بریزید و درب آن را محکم ببندید و در یخچال نگهداری کنید.
هنر درست کردن مربای بالانگ
پس از جوش آمدن، مربای خود را به مدت 24 ساعت در آشپزخانه قرار دهید. اگر متوجه شدید که مربا آب ریز شده است، می توانید 10 دقیقه دیگر آن را حرارت دهید تا آب اضافی آن تبخیر شود.
داخل این مربا می توانید بهارنارنج، خلال پسته یا خلال بادام را اضافه کنید و بهترین طعم را بگیرید. این افزونه ها به لذت و غنای مربا می افزایند و به شما امکان می دهند آن را شخصی سازی کنید.
بسیاری از مردم از زعفران برای افزایش رنگ و طعم مربا استفاده می کنند. با این حال مربای بالانگ به خودی خود طعم بی نظیری دارد و افزودن اسانس یا طعم دهنده های دیگر اختیاری است.
برای مرباهایی که نیاز به شربت آماده دارند، می توانید یک عدد سفیده تخم مرغ را با چنگال خار کرده و به مخلوط شکر و آب اضافه کنید. سپس اجازه دهید تا مخلوط به قوام برسد و روند درست کردن شربت را ادامه دهید.
چرا بالان شیرین گاهی تلخ است؟
اگر متوجه شدید مربای بالانگ تلخ شده است، حتما زمان نگهداری بلنگ را در آب زیاد کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا تلخی بالانگ گرفته شود. ممکن است یکی دو روز طول بکشد تا بالانگ در آب بنشیند تا تلخی آن کاملا از بین برود.
چرا مربای بالنگا گاهی درست می شود؟
عواملی که باعث کپک زدن و شکرک شدن مربا می شود به چند دلیل برمی گردد: اول اینکه اگر مربا سفت بجوشد و شربت تا حد زیادی تبخیر شود، شکر در مربا ایجاد می شود. دوم اینکه اگر میزان اسیدیته مربا کم باشد، شکر نیز در مربا تشکیل می شود.
گزینه ای برای جایگزینی آب و شکر
در صورت نبود شکر در مربا احتمال کپک زدن وجود دارد. همچنین اگر شکر زیاد اضافه شود مربا می تواند شکرک بزند. با تنظیم مقدار آب و شکر و ایجاد دمای مناسب، زمان پخت مربا معمولاً حدود 20 دقیقه است. با این حال، برخی از مرباها مانند مربای بالانگ به زمان بیشتری برای پختن و آماده شدن نیاز دارند.
مربای بالانگ چه ماهیتی دارد؟
بالنگ یکی از مرکباتی است که فواید مفیدی در ارتباط با این نوع میوه دارد. در طب سنتی قسمت سفید رنگ زیر پوست شیرین این میوه طعم خنک و مرطوب و خاصیت خنک دارد. مربای بالنگا که از پوست زرد آن (یا به عبارتی مربای گل سرخ) تهیه می شود، طبع گرم و خاصیت مفرح، تسکین دهنده و آرام بخش دارد. این مربا به عنوان یک مکمل مفید برای تقویت قلب، معده و کبد شناخته شده و عامل کلرتیک و سم زدایی موثر است. همچنین به دلیل خاصیت خنک کنندگی و اثر ضد نفخ آن در کاهش حرارت بدن موثر است.
لازم به ذکر است که مصرف زیاد این شیرینی باعث افزایش سنگینی معده شده و به دلیل عدم هضم غذا باعث سنگینی معده می شود. جویدن پوست زرد بالانگ با تمام تلخی آن علاوه بر خاصیت خوشبو کننده در دهان، برای کاهش حالت تهوع نیز مفید است.