فوت و فن مرغ مجلسی در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!
در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن مرغ مجلسیو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.
هنر پرنده
هنر مرغ و راز مرغ خوشمزه و سس مرغ سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
مرغ پلو زرشک یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین غذاهای مهمانی های ایرانی است. این غذا به عنوان یکی از غذاهای اصلی در اکثر مجالس و مهمانی ها سرو می شود و در رستوران ها بسیار محبوب است. احتمالا این غذا را در رستورانی سفارش داده اید و از طعم بی نظیر برشک پیلو لذت برده اید. به همین دلیل علاقه دارید این غذا را در منزل با همان کیفیتی که در رستوران تهیه می کنید تهیه کنید.
هنر پرنده
وقتی می خواهید برشک پلو را با مرغ درست کنید بهتر است از مرغ تازه استفاده کنید. مرغ تازه طعم بهتری نسبت به مرغ منجمد یا منجمد دارد. اگر می خواهید مرغ رستورانی داشته باشید، پوست مرغ را جدا نکنید و از ترکیب ساق و پهلو استفاده کنید. یکی از نکات مهم در تهیه برشک پیلو با مرغ این است که باید پیازهای خلال شده را روی مرغ بچینید و آب کمتری اضافه کنید. به این صورت که مرغ با آب پیاز و خودش پخته شود. هر چه پیاز بیشتر باشد غذا خوشمزه تر می شود. بهتر است از آب جوش استفاده کنید زیرا آب سرد می تواند رنگ سس را کدر کند. برای بهبود طعم غذا می توانید از ترکیب هویج، سیر، دارچین و ساقه های کرفس نیز استفاده کنید.
توصیه می شود برای سرخ کردن مرغ از ترکیب روغن و کره استفاده کنید تا طعم روغن به خوبی به مرغ منتقل شود. همچنین توصیه می شود برای غلیظ شدن سس، پیاز را رنده کنید. برای پاشیدن زرشک روی پلو می توانید از ترکیب پسته، خلال پرتقال و زرشک استفاده کنید. در صورت امکان بهتر است مرغ را از شب قبل با کمی زعفران و ادویه های مورد علاقه خود مزه دار کرده و سپس سرخ کنید.
بوی بوی مرغ مجلسی
برای تهیه این غذا توجه به بوی آب مرغ بسیار مهم است. برای جلوگیری از بوی نامطبوع مرغ می توانید از روش های زیر استفاده کنید:
افزودن 2 عدد برگ بو به مواد لازم برای پخت مرغ می تواند بوی نامطبوع آن را کاملا از بین ببرد. این ورق ها را می توانید از فروشگاه های عطاری تهیه کنید.
استفاده از چوب دارچین یا میخک نیز می تواند به کاهش بوی مدفوع مرغ کمک کند. می توانید چوب دارچین را هنگام پختن مرغ اضافه کنید و بعد از پخت آن را بردارید.
افزودن سرکه به مواد پخت مرغ یا خیساندن مرغ در سرکه یا آب میوه می تواند حداقل تا حدی بوی آن را کاهش دهد. می توانید به مرغ در حال پخت سرکه اضافه کنید یا مرغ را قبل از پخت در سرکه یا آبلیمو خیس کنید و سپس بپزید.
هنگام سرخ کردن مرغ می توانید مقداری پودر زنجبیل یا پودر سیر روی مرغ بپاشید تا بوی نامطبوع آن کاهش یابد. این افزودنی ها می توانند بو را از بین ببرند و طعم و عطر مرغ را بهبود بخشند.
استفاده از هویج و کرفس نیز می تواند به جذب بوی نامطبوع مرغ کمک کند. می توانید این مواد را به پخت مرغ اضافه کنید تا بوی مرغ تا حدودی کاهش یابد.
بهترین چاشنی برای مرغ
ادویه و زعفران نقش مهمی در تهیه این غذا دارند تا زرشک پلو خوشمزه را با مرغ تجربه کنید. عمده ترین ادویه های مورد استفاده در تهیه زرشک پلو مرغ فلفل سیاه، پودر سیر، پاپریکا و زردچوبه است. این ادویه ها طعم خاصی به غذا می دهند و مقدار مصرف باید به اندازه ای باشد که طعم غذا تغییر نکند.
افزودن مقداری پودر گوجه فرنگی می تواند مرغ را با لعاب بیشتری بپوشاند و شیرینی و رنگ زیبایی به غذا بدهد.
در صورت وجود می توانید از نعناع استفاده کنید. این ادویه رنگ و طعم بهتری به غذا می دهد و جذابیت آن را بیشتر می کند.
استفاده از چوب دارچین علاوه بر جذب بوی مدفوع مرغ، غذا را خوشمزه تر می کند. بعد از پخت، چوب دارچین را از مرغ جدا نکنید، بلکه از پودر آن استفاده کنید.
برای تهیه زعفران آن را با کمی یخ بجوشانید تا رنگ و طعم زرشک پلو خوش رنگ و لذیذتر شود. زعفران یکی از ادویه های اصلی این غذاست و رنگ و عطر خاصی در آن ایجاد می کند.
طرز تهیه سس چلو مرغ
برای داشتن یک سس شاه توت خوشمزه و خوش طعم با مرغ باید نکات زیر را مد نظر داشته باشید:
بهتر است پوره گوجه فرنگی را در ظرفی جداگانه تفت دهید و بعد از پخت مرغ به آن اضافه کنید. با این کار رنگ و طعم پوره گوجه فرنگی حفظ می شود و سس بهتری به دست می آید. همچنین برای روشن شدن رنگ رب گوجه فرنگی، پس از پخت کمی آب جوش به آن اضافه کنید.
برای تغییر طعم و تنوع دادن به سس زرشک می توانید از ترکیب پوره گوجه فرنگی و رب انار استفاده کنید. این ترکیب طعم متفاوتی در سس ایجاد می کند.
برای افزایش طعم و طعم سس می توانید مقداری فلفل سیاه به آن اضافه کنید. این ادویه سس را متنوع کرده و طعم آن را تحریک می کند.
هنگام تفت دادن رب گوجه فرنگی می توانید مقداری زعفران، زردچوبه، نمک و فلفل به آن اضافه کنید و سپس به مرغ اضافه کنید. این روش باعث می شود سس طعم بهتری داشته باشد و مرغ بهتر بپزد.
نکات آشپزی چلو مرغ رستورانی
برای تهیه برشک پیلو با مرغ به روش رستورانی می توانید از راهکارهای ساده زیر استفاده کنید:
قبل از پخت، زرشک ها را در کمی کره، شکر و خلال بادام خیس کنید و سپس بپزید. این ترکیب مواد به زرشک طعم و شیرینی بیشتری می دهد و آن را خوشمزه می کند.
می توانید مرغ را پس از پختن از استخوان جدا کنید یا به صورت خرد شده آماده کنید. این کار باعث می شود مرغ به طور یکنواخت در غذا بپزد و طعم غذا بهتر شود.
برای افزودن عطر و طعم بیشتر به غذا، آبلیمو یا شاهی را در 10 دقیقه آخر پخت اضافه کنید. این مواد اسیدی و شیرین می توانند طعم غذا را تحریک کرده و تنوع آن را بیشتر کنند.
بهتر است مرغ را کاملا پخته و در جای خود بگذارید تا طعم و شیرینی مناسبی را بیان کند. این باعث می شود مرغ تازگی خود را حفظ کند و در طعم غذا حضور مطلوبی داشته باشد.
برای گرفتن بوی مدفوع می توانید آن را در آب جوش بجوشانید و سپس از کف روی آن استفاده کنید. این کار بوی نامطبوع مرغ را از بین می برد و غذای شما تمیزتر و معطرتر می شود.
می توانید مقدار مرغ سرخ شده را به سلیقه خود تنظیم کنید و برای مهمانی می توانید از ترکیب ران و سینه مرغ استفاده کنید. این باعث می شود که قسمت های مختلف مرغ در غذا وجود داشته باشد و تنوع طعمی ایجاد کند.
برای افزایش ظاهر زیبای غذا می توانید زرشک را روی غذا گذاشته و با تزییناتی مانند خلال پسته، ریحان یا زعفران تزئین کنید. باعث می شود غذا جذاب تر و شگفت انگیزتر به نظر برسد.
مواد لازم برای تهیه چلو مرغ
مرغ بدون پوست: 300 گرم
پیاز: 3 عدد کوچک
روغن برای سرخ کردن: 2 قاشق غذاخوری
کره: 1 قاشق غذاخوری
زردچوبه: اختیاری
نمک (اختیاری، به دلخواه
محدوده: 4 فنجان
زعفران: اختیاری
شکر: 2 قاشق غذاخوری
بربری: 1 فنجان
آموزش پخت چله مرغ مجلسی
برای تهیه برشک پیلو با مرغ به روش رستورانی می توانید از راهکارهای ساده زیر استفاده کنید:
مرغ بدون مزه را در 2 قاشق غذاخوری روغن سرخ کنید تا طلایی شود. سپس پیاز را به آن اضافه کنید و پس از افزودن نمک و زردچوبه مقداری آب بریزید و با حرارت ملایم تفت دهید.
برای پخت برنج، برنج را در قابلمه آب جوش بریزید و بعد از چند دقیقه با آبکش صاف کنید.
در تابه کوچکی کره و شکر و زعفران و زرشک را با هم مخلوط کرده و بعد از آب شدن کره کمی آب به آن ها اضافه کنید و از روی حرارت بردارید تا زرشک قرمز بماند و زعفران رنگ خود را به مواد دیگر بدهد. .
برنج مخلوط با زرشک و زعفران را روی آن می ریزند و مرغ را در ظرفی جداگانه سرو می کنند. برای طعم دادن می توانید کمی نمک به مرغ اضافه کنید. همچنین می توانید یک کاسه کوچک آب مرغ را در کنار مرغ سرو کنید.
با استفاده از این روش ها می توانید یک زرشک پلو رستورانی خوشمزه با مرغ تهیه کنید که ظاهر و طعم بی نظیری دارد.
نکات اضافی مرغ
توت یکی از میوه هایی است که در دو منطقه خراسان جنوبی و کرمانشاه بیش از هر جای دیگری می روید. به همین دلیل آش زرشک پلو در مناطقی مانند خراسان شهرت دارد و در سراسر کشور شهرت دارد. این غذا در واقع یک غذای سنتی ایرانی است که با استفاده از زرشک، برنج و مرغ تهیه می شود.
بسیاری از افراد طرز تهیه این غذا را بسیار ساده می دانند اما برای تهیه آن باید ظرافت ها را رعایت کرد و این لحظات نشانه حرفه ای بودن در آشپزی است. بهترین راه برای طعم بهتر دادن به زرشک پلو استفاده از تکه های گوشت مرغ است که در روغن سرخ می شوند و پس از به دست آمدن رنگ طلایی، پیاز، ادویه و آب به آن اضافه می کنند.
برای افزودن پیاز به مرغ، باید از سرهای کوچک پیاز استفاده کنید تا درست شوند. 2 تا 3 عدد از این پیازها را به ظرف با مرغ اضافه کنید. ادویه های مورد نیاز برای پخت مرغ در این غذا شامل زردچوبه و مقداری نمک است. برای داشتن رنگ زرد زیبا در زرشک پلو می توانید از مرغ زرد استفاده کنید. اما اضافه کردن زعفران و رب گوجه فرنگی را توصیه نمی کنیم.
برای به دست آوردن بهترین رنگ زعفران، قبل از اینکه کاملا آب شود، کره را با زرشک، زعفران و شکر در تابه ای بریزید. سپس بعد از کمی حرارت دادن نصف لیوان آب به آن اضافه کرده و بعد از چند دقیقه از روی حرارت بردارید. یادتان باشد زعفران را روی حرارت زیاد قرار ندهید زیرا باعث کاهش عطر آن می شود.
مرغ باید آبدار باشد البته آب آن غلیظ است. برای این کار آب مرغ را در ظرفی جدا از مرغ بریزید.
برای سرخ کردن زرشک از روغن تازه استفاده کنید و برای این کار بهتر است از روغن استفاده کنید.
به زرشک حرارت داده شده شکر اضافه کنید تا غذا شیرین و ترش شود و زرشک به برنج نچسبد.
زرشک را حتما با حرارت ملایم تفت دهید، زیرا حرارت زیاد باعث خشک شدن و چسبیدن آن به دندان می شود.
همچنین برای آسیاب کردن زعفران بهتر است از هاون سنگی یا چوبی استفاده کنید و از آسیاب برقی خودداری کنید تا عطر زعفران از بین نرود.