فوت و فن چلو مرغ در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!
در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن چلو مرغو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.
هنر چلو مرغ
هنر و تکنیک چلو و مجلسی مرغ سوخاری راز طعم چلو مرغ چه چیزی در سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین غذاهای مهمانی های ایرانی زرشک پلو با مرغ است. این غذا به عنوان یکی از غذاهای اصلی در اکثر مهمانی ها سرو می شود و در رستوران ها نیز بسیار محبوب است. شاید تا به حال به رستورانی رفته باشید و از طعم شگفت انگیز زرشک پلو شگفت زده شده باشید تا بخواهید این غذای با کیفیت رستورانی را در خانه درست کنید.
هنر چلو مرغ
زمانی که قصد دارید برشک پیلو را با مرغ درست کنید بهتر است از مرغ تازه استفاده کنید. مرغ تازه طعم بهتری نسبت به مرغ منجمد یا منجمد دارد. اگر می خواهید مرغ رستورانی داشته باشید، پوست مرغ را نگیرید، بلکه از ترکیب ران و پهلو استفاده کنید. یکی از مهم ترین نکات در تهیه برشک پیلو با مرغ این است که پیاز را زیر و روی مرغ قرار دهید و آب کمتری اضافه کنید تا مرغ با آب پیاز و خودش بپزد. هر چه پیاز بیشتر باشد غذا خوشمزه تر است. حتما از آب جوش استفاده کنید زیرا آب سرد رنگ سس را کدر می کند. برای بهبود طعم غذا می توانید از ترکیب هویج، سیر، دارچین و ساقه های کرفس استفاده کنید.
توصیه می شود برای سرخ کردن مرغ از ترکیب روغن و کره استفاده کنید تا طعم روغن به خوبی به مرغ منتقل شود. همچنین توصیه می شود برای غلیظ شدن سس، پیاز را رنده کنید. روی زرشک روی پلو از ترکیب پسته، خلال پرتقال و زرشک استفاده کنید. در صورت امکان بهتر است مرغ را از شب قبل با کمی زعفران و ادویه های مورد علاقه خود مزه دار کرده و سپس سرخ کنید.
راز بوییدن مدفوع مرغ
برای حفظ بوی طبیعی و جلوگیری از بوی نامطبوع مرغ می توانید از روش های زیر استفاده کنید:
اضافه کردن برگ بو: افزودن 2 برگ بو به مرغ پخته شده می تواند بوی بد را کاملا از بین ببرد. این ورق ها را می توانید از فروشگاه های عطاری تهیه کنید.
استفاده از چوب دارچین یا میخک: استفاده از چوب دارچین یا میخک نیز می تواند به کاهش بوی مرغ کمک کند. می توانید این تنوع را با آب پز کردن مرغ یا گذاشتن آن در مرغ اضافه کنید.
اضافه کردن سرکه: افزودن سرکه به مرغ پخته یا خیساندن مرغ در سرکه یا آب لیمو می تواند به کاهش بوی نامطبوع کمک کند.
استفاده از پودر زنجبیل یا سیر: هنگام سرخ کردن مرغ می توانید مقداری پودر زنجبیل یا پودر سیر به مرغ اضافه کنید تا بوی نامطبوع آن کاهش یابد.
استفاده از هویج و کرفس: همچنین استفاده از هویج و کرفس می تواند به جذب بوی نامطبوع مرغ کمک کند. می توانید این مواد را برای پخت مرغ اضافه کنید.
با استفاده از این روش ها می توانید بوی نامطبوع مرغ را کاهش دهید و طعم و عطر بهتری به غذای خود بدهید.
ادویه های مورد استفاده در خورش مرغ
برای تهیه یک زرشک پلو خوشمزه می توانید نکات زیر را رعایت کنید:
استفاده از ادویه جات مخصوص: ادویه ها نقش بسیار مهمی در تغییر طعم غذا دارند. برای برنج زرشک با مرغ از ادویه هایی مانند فلفل سیاه، پودر سیر، پاپریکا و زردچوبه استفاده کنید. این ادویه ها به غذا عمق و طعم بیشتری می بخشند.
اضافه کردن پودر گوجه فرنگی: با افزودن مقداری پودر گوجه فرنگی به زرشک پلو می توانید لعاب بیشتری در مرغ گرفته و طعم غذا را بهتر کنید.
استفاده از نعناع: در صورت وجود می توانید از نعناع استفاده کنید. این ادویه به غذا رنگ و طعم بیشتری می دهد و می تواند ظاهر و طعم زرشک پلو را بهتر کند.
استفاده از چوب دارچین: اضافه کردن یک چوب دارچین به شاه توت پلو نه تنها بوی مرغ را از بین می برد، بلکه غذا را خوشمزه تر می کند. بعد از پخت، چوب دارچین را از مرغ جدا کنید و به جای آن از چوب دارچین استفاده نکنید.
طرز تهیه زعفران: برای خوش طعم شدن و خوشرنگ شدن زرشک پلو زعفران را با کمی یخ آماده کنید. این کار زعفران را خوش رنگ تر و خوشبوتر می کند.
اطلاعاتی در مورد سس چلو با مرغ
برای تهیه سس زرشک با مرغ می توانید نکات زیر را رعایت کنید:
تفت دادن رب گوجه فرنگی: بهتر است پوره گوجه فرنگی را در ظرفی جداگانه تفت دهید و پس از پخت مرغ به آن اضافه کنید. برای روشن شدن رنگ رب گوجه فرنگی می توانید بعد از پخت کمی آب جوش به آن اضافه کنید.
استفاده از ترکیب رب گوجه فرنگی و رب انار: برای تغییر طعم و تنوع دادن به سس زرشک می توانید از ترکیب رب گوجه فرنگی و رب انار استفاده کنید که این ترکیب عمق و طعم بیشتری به سس می دهد.
فلفل سیاه اضافه کنید: برای افزایش طعم و مزه سس می توانید مقداری فلفل سیاه به آن اضافه کنید. این چاشنی طعم و تنوع بیشتری به سس می دهد.
تفت دادن پاستا با ادویه: وقتی پاستا گوجه فرنگی را تفت دادید می توانید مقداری زعفران، زردچوبه، نمک و فلفل اضافه کنید و سپس به مرغ اضافه کنید. این روش باعث می شود سس طعم خوبی داشته باشد و مرغ بهتر بپزد.
راز طعم چلو مرغ رستورانی
برای تهیه مرغ برشک پیلائو به سبک رستورانی می توانید از راه حل های ساده زیر استفاده کنید:
تفت دادن زرشک: قبل از تفت دادن زرشک، آن را کمی خیس کنید و سپس با کره، شکر و خلال بادام تفت دهید تا طعم و عطر خوبی به آن ها بدهد. این روش باعث می شود زرشک طعم و ظاهر جذاب تری در غذا داشته باشد.
استفاده از مرغ خرد شده یا پوست گرفته: می توانید مرغ را پس از پختن استخوان جدا کرده و به صورت خرد شده بپزید. این روش باعث می شود غذا کمی کوچکتر شود و طعم مرغ در تمام قسمت های غذا به خوبی احساس شود.
اضافه کردن آبلیمو یا آبگورا: برای اینکه عطر و طعم بیشتری به غذا اضافه کنید، در 10 دقیقه آخر پخت می توانید آبلیمو یا آبغوره را به غذا اضافه کنید. این ادویه ها مکمل طعم غذا هستند و به آن تازگی و تنوع می بخشند.
پختن مرغ با دقت: برای رسیدن به طعم و شیرینی مناسب، باید اجازه دهید مرغ کاملا پخته و سفت شود. این باعث می شود مرغ لطیف تر و محبوب تر شود.
جوشاندن آب مرغ: برای گرفتن بوی مدفوع می توانید مرغ را در آب جوش بجوشانید و سپس از کف روی آن استفاده کنید. این روش می تواند بوی بد مرغ را کاهش دهد و طعم غذا را بهتر کند.
ترکیب ساق و سینه مرغ: می توانید از ترکیب پا و سینه مرغ برای مهمانی و زیبایی ظاهر غذا استفاده کنید. این ترکیب غذا را زیباتر و جذاب تر می کند.
تزیین و ظاهر زیبا: برای افزایش ظاهر زیبای غذا می توانید زرشک را روی غذا قرار دهید و غذا را با تزییناتی مانند خلال پسته، ریحان یا زعفران تزئین کنید. این تزیینات ظاهری جذاب به غذا می بخشد و غذا خوردن را لذت بخش تر می کند.
ماده خام
مرغ بدون پوست: 300 گرم
پیاز: 3 عدد کوچک
روغن برای سرخ کردن: 2 قاشق غذاخوری
کره: 1 قاشق غذاخوری
زردچوبه: اختیاری
نمک (اختیاری، به دلخواه
محدوده: 4 فنجان
زعفران: اختیاری
شکر: 2 قاشق غذاخوری
بربری: 1 فنجان
آموزش پخت چلو مرغ
برای تهیه این غذا می توانید از روش زیر استفاده کنید:
مرغ را سرخ کنید: مرغ را با 2 قاشق غذاخوری روغن سرخ کنید تا طلایی شود. مرغ ها را در تابه بریزید و روی حرارت متوسط تا زیاد سرخ کنید تا طلایی شوند.
طرز تهیه پیاز: پیازها را به مرغ اضافه کنید و پس از کمی تفت دادن پیازها، نمک و زردچوبه را اضافه کنید. سپس مقداری آب بریزید و مرغ را با حرارت ملایم بپزید تا مرغ کاملا بپزد و طعم و ادویه را بگیرد.
پخت برنج: برنج را در یک قابلمه آب جوش بریزید و بعد از چند دقیقه آبکش کنید. برنج باید پخته شود و در قسمت بعدی بقیه پخت را کامل می کنید.
سس زرشک را آماده کنید: در یک تابه کوچک کره، شکر، زعفران و زرشک را با هم مخلوط کرده و روی اجاق بگذارید. بعد از آب شدن کره، کمی آب به آن اضافه کنید و تابه را از روی حرارت بردارید تا هم زرشک قرمز بماند و هم زعفران رنگ خود را به بقیه محتویات بدهد. از این سس زرشک می توان به عنوان تزیین و طعم دهنده زرشک پلو استفاده کرد.
طرز تهیه زرشک پلو: برنج را که با زرشک و زعفران مخلوط شده است، روی برنج پخته شده ریخته و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا برنج به دستگاه کره بچسبد و طعم زرشک به برنج منتقل شود.
سرو: مرغ را در ظرفی جداگانه سرو می کنند و به دلخواه نمک می زنند. یا می توانید یک کاسه کوچک آب مرغ را در کنار مرغ سرو کنید تا با زرشک پلو میل کنید.
نوک طلایی مرغ چلو
بربری یکی از میوه هایی است که در دو نقطه ایران، خراسان جنوبی و کرمانشاه بیش از هر جای دیگری می روید. به همین دلیل آش زرشک پلو در مناطقی مانند خراسان معروف است و در سایر نقاط کشور نیز شهرت دارد. این غذا در واقع یک غذای سنتی ایرانی است که با استفاده از زرشک، برنج و مرغ تهیه می شود.
خیلی ها طرز تهیه این غذا را بسیار ساده می دانند اما برای تهیه آن باید ظرافت ها را رعایت کرد و این نکات نشان از حرفه ای بودن سرآشپز دارد. بهترین راه برای خوش طعم شدن زرشک پلو استفاده از تکه های مرغ است که در روغن سرخ شده و بعد از طلایی شدن پیاز و ادویه و آب به آن اضافه می کنند.
پیازهایی که با مرغ می آید باید درست باشد و به همین دلیل باید از پیازهای کوچک استفاده کرد. 2 تا 3 عدد از این پیازها را به ظرف با مرغ اضافه کنید. ادویه های مورد نیاز برای پخت مرغ در این غذا شامل زردچوبه و مقداری نمک است. برای تهیه زرشک پلو با رنگ زرد زیبا می توانید از گوشت مرغ زرد استفاده کنید. اما اضافه کردن زعفران و رب گوجه فرنگی را توصیه نمی کنیم.
برای اینکه زعفران بهترین رنگ را بگیرد قبل از اینکه کاملا آب شود کره را با زرشک و زعفران و شکر در تابه بریزید. سپس بعد از کمی حرارت دادن نصف لیوان آب به آن اضافه کرده و بعد از چند دقیقه از روی حرارت بردارید. توجه داشته باشید که زعفران را بیش از حد گرم نکنید زیرا باعث کاهش عطر آن می شود.
مرغ باید آبدار باشد البته آب آن غلیظ است. برای این کار آب مرغ را در ظرفی جدا از مرغ بریزید.
برای سرخ کردن زرشک از روغن تازه استفاده کنید و برای این کار بهتر است از روغن استفاده کنید.
به زرشک حرارت داده شده شکر اضافه کنید تا غذا شیرین و ترش شود و زرشک به برنج نچسبد.
زرشک را حتما با حرارت ملایم تفت دهید چون با حرارت زیاد خشک می شود و به دندان می چسبد.
همچنین برای آسیاب کردن زعفران بهتر است از هاون سنگی یا چوبی استفاده کنید و از آسیاب برقی خودداری کنید تا عطر زعفران از بین نرود.