آشپزی

فوت و فن کلم پلو در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!

خرید فالوور از سایت اینبو

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن کلم پلوو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.

هنر کلم برنج

هنر و فن کلم پلو شیرازی و راز کلم برنج خوشمزه شیرازی و ادویه های مخصوص آن سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.

کلم پلو شیرازی یکی از غذاهای محبوب و اصیل شهر شیراز است که به دلیل طعم خاص و منحصربفردش به عنوان یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی شناخته می شود. این غذا به غیر از شیراز، در سراسر ایران هم طرفدار دارد و یکی از پرطرفدارترین غذاهای سر سفره است. کلم برنج شیرازی نیز به دلایل تغذیه ای مورد توجه قرار گرفته و به عنوان یک غذای مقوی شناخته می شود.

برای تهیه شیراز می توانید از انواع کلم مانند کلم پیچ، گل کلم، کلم قمری و کلم قرمز و همچنین سبزیجات معطر و خشک استفاده کنید. عطر و طعم خاص کلم شیرازی در کنار طعم بی نظیر آن، این غذا را بسیار لذیذ کرده است. پس حتما این غذای پرطرفدار و خوشمزه را تهیه کنید.

استفاده از کلم در غذاهای مختلف مانند قوطی کلم، کلم نارگیلی، املت کلم و سایر غذاها می تواند تنوع زیادی را در وعده های غذایی روزمره ایجاد کند. کلم نیز خواص زیادی دارد. این سبزیجات نه تنها به کاهش کلسترول و کنترل دیابت کمک می کنند، بلکه از سلامت چشم و بینایی نیز حمایت می کنند. طبق تحقیقات انجام شده، کلم به عنوان یکی از سالم ترین غذاها شناخته می شود. بنابراین پس از استفاده در غذاها از خواص ارزشمند آن بهره ببرید و از طعم و کیفیت آن لذت ببرید.

مواد لازم برای تهیه کلم برنج

یک عدد کلم متوسط

دو عدد پیاز متوسط

گوشت چرخ کرده گوسفند 200 گرم

چهار پیمانه برنج

سبزیجات خشک (ترخون، ریحان، شوید و پیازچه) چهار قاشق غذاخوری

دو قاشق غذاخوری زیره

روغن به میزان لازم

نمک، زردچوبه و ادویه به میزان دلخواه

آموزش درست کردن پلو با کلم شیرازی

برای تهیه کلم برنجی شیرازی ابتدا باید کلم را شسته و برش دهید. در صورت استفاده از کلم پیچ، آن را طوری برش دهید که به راحتی در قاشق جا بیفتد و هنگام غذا خوردن مشکلی ایجاد نکند. اگر از مهتابی استفاده می کنید، آن را مانند سیب زمینی برای سیب زمینی سرخ کرده برش دهید.

سپس یک تابه مناسب انتخاب کنید و روغن بریزید سپس کلم خرد شده را به تابه منتقل کرده و شروع به پخت کنید. تفت دادن ادامه می یابد تا کلم ها آب را به خود جذب کنند و حجم آنها کم شود.

در این مرحله می توانید بسته به ذائقه خود حدود دو یا سه قاشق غذاخوری آبلیمو به کلم اضافه کنید.

حالا به مرحله بعد یعنی تهیه گوشت قلقلی می رویم. ابتدا پیاز را به صورت پوره رنده کنید. سپس آب آن را کاملا از پیاز جدا کنید. برای این کار می توانید پیاز را با دست فشار دهید و آب آن را کاملا آزاد کنید. این کار باعث می شود پیاز رنده شده آبکی نباشد و وقتی به گوشت اضافه می شود مخلوطی نرم شود.

بعد از اضافه کردن پیاز رنده شده به گوشت چرخ کرده نمک، پاپریکا، زردچوبه و ادویه گوشت را اضافه کنید و مواد را با دست خوب مخلوط کنید تا کاملا با هم مخلوط شوند. در صورت امکان حداقل پنج دقیقه این کار را انجام دهید تا توپ ها به خوبی جمع شوند و از هم جدا نشوند.

نکته مهم دیگری که باید به آن توجه کنید این است که بعد از ورز دادن گوشت، از فاصله حدود ده سانتی متری سه یا چهار ضربه به مخلوط بزنید. با این کار فضای بین گوشت و پیاز کاملا از بین می رود و بافت سفت تری ایجاد می شود. اگر متوجه شدید که مخلوط حالت جامد و بافت سفت پیدا نکرده است، نگران نباشید! با افزودن چند قاشق آرد نخودچی می توانید مواد را به دلخواه تغییر دهید.

زمان لازم برای تهیه کلم پلو معطر و خانگی بیشترین زمان را برای تهیه کوفته می گیرد. این زمان می تواند از 20 دقیقه تا نیم ساعت متغیر باشد و به ترجیحات و زمان شما بستگی دارد.

حجم کوفته ها کاملا به ذائقه شما بستگی دارد. در این مرحله یک نکته مهم این است که کنه ها هم اندازه باشند. اگر اندازه آنها یکسان نباشد و اندازه آنها تفاوت داشته باشد در هنگام سرخ کردن ممکن است یکی بسوزد و دیگری خام بماند. بنابراین باید در تهیه کللی و گوشت کباب دقت کنید و همه کللی ها را به همین صورت بپزید تا این مشکل پیش نیاید.

مقدار لازم روغن سرخ کردنی را در ظرف مناسبی بریزید و صبر کنید تا روغن به دمای دلخواه برسد. دمای داغ روغن می تواند از چسبیدن گوشت به تابه در حین سرخ کردن جلوگیری کند و به راحتی سرخ شود و طعم دار شود.

در مرحله بعد برنج را که چند ساعت خیس کرده ایم در قابلمه می ریزیم و سبزیجات خشک و معطر مانند زیره را به آن اضافه می کنیم. سپس آب را به قابلمه اضافه می کنیم تا سطح آب دو انگشت از سطح برنج بالاتر باشد.

اگر می خواهید کوفته ها را در کل غذا پخش کنید، می توانید در این مرحله آن ها را به قابلمه اضافه کنید. همچنین روش دیگر این است که بعد از درست کردن کلم پلو، کوفته ها را برای تزیین روی سطح برنج قرار دهید.

هنر کلم برنج

در روش پخت کلم پلو می توانید به جای سبزی تازه از سبزیجات خشک مانند ریحان، تره، شوید و ترخون استفاده کنید. برای استفاده از این سبزی های خشک می توان آن ها را همزمان با آبکش شدن برنج به آبکش اضافه کرد و با برنج مخلوط کرد.

علاوه بر این می توانید ادویه های دیگر را نیز به کلم پلو اضافه کنید. یکی از ادویه های رایج در کلم پلو پودر لیمو عمانی است. در صورت تمایل می توانید حدود 1 قاشق چایخوری پودر لیمو عمانی را به این غذا اضافه کنید.

هنگام تهیه کلم و سبزی پلو به نسبت سبزی ها توجه کنید. می توانید از ریحان بیشتر و ترخون کمتر استفاده کنید. استفاده زیاد از ترخون می تواند طعم کلم پلو را تلخ کند.

همچنین برای تهیه کلم پلو باید گوشت قلقلی را به همراه برنج در قابلمه بریزید. به این ترتیب کلگلیس همراه با برنج پخته می شود و طعم بهتری پیدا می کند.

می توانید به جای استفاده از گوشت چرخ کرده از گوشت چرخ کرده استفاده کنید و کوفته قلقلی درست کنید. برای این کار گوشت را خرد کرده و با پیاز و زردچوبه تفت دهید. سپس یک قاشق رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و دوباره تفت دهید. مقداری آب بریزید و صبر کنید تا گوشت بپزد. بعد از اینکه پخته شدند، گوشت چرخ کرده را با لایه برنج کلم بچینید.

برای تزیین کلم پلو می توانید کوفته های شکم پر در کنار ظرف بچینید و از آنها برای تزیین استفاده کنید.

اگر به جای گوشت چرخ کرده یا خورش می خواهید کلم پلو با مرغ تهیه کنید، می توانید کلم پلو با مرغ تهیه کنید.

چاشنی کلم برنج نی سایت چاشنی کلم برنج کلم پلو رستورانی چیه طرز پخت کلم پلو اصفهانی چاشنی کلم شیرازی چاشنی کلم تهران چاشنی کلم شیرازی ادویه کلم شیرازی کلم پلو شیرازی

اگر می خواهید کلم پلو بدون گوشت تهیه کنید، می توانید کمی بیشتر از حد معمول از کلم استفاده کنید.

همچنین اگر می خواهید از حبوبات در کلم پلو استفاده کنید، عدس بهترین گزینه است. با استفاده از عدس می توانید کلم پلو عدس خانگی درست کنید و با لذت میل کنید.

می توانید کلم پلو شیرازی را با سالاد شیرازی یا ترشی سرو کنید تا یک وعده غذایی کامل تری داشته باشید.

راز کلم پلو خوشمزه شیرازی

در کلم پلو شیرازی به دلیل استفاده از سبزی و کلم، غذا معمولا سبز رنگ است. اما ممکن است برخی از افراد برای افزایش طعم غذا از کمی رب گوجه فرنگی در ترکیب سبزیجات و کلم استفاده کنند، اما این ماده در نسخه اصلی کلم پلو شیرازی وجود ندارد.

با کلم و برنج شیرازی باید هنگام پخت برنج کوفته ها را کنار برنج بگذارید تا طعم بی نظیری با گوشت بگیرید.

برخی از افراد ممکن است بوی کلم را در غذا دوست نداشته باشند. برای رفع این مشکل می توانید کلم را در آب با کمی سرکه بجوشانید و سپس سرخ کنید تا بوی کلم در غذا کم شود.

برای افزایش طعم کوفته ها می توانید از زعفران، پودر لیمو و دارچین استفاده کنید.

اگر از ته قابلمه برای پخت کلم و پلو استفاده می کنید، مناسب است ابتدا حرارت زیر برنج را زیاد کنید تا غذا تبخیر شود، سپس با استفاده از شعله پخش کننده زیر قابلمه، شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید پلو کاملا بپزد. ته قابلمه ترد و خوش طعم می شود.

برنج کلم برای گیاه خواران بسیار مناسب است زیرا می توانند با حذف گوشت آن را به راحتی مصرف کنند.

برخی افراد به جای گوشت چرخ کرده از تکه های مرغ پخته و رنده شده استفاده می کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا