فوت و فن کیک کشمشی در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!
در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن کیک کشمشیو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.
طرز تهیه کیک کشمشی
هنر کیک کشمشی و راز خوشمزه کیک کشمشی خانگی سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
کیک کشمشی یکی از محبوب ترین و لذیذترین دسرها در سنت آشپزی ایرانی است که معمولاً به عنوان میان وعده عصرانه یا صبحانه سرو می شود. ترکیب بوی وانیل و طعم شیرین کشمش طعم بی نظیر و دلپذیری به این کیک داده است. افزودن گردو به این دستور پخت، بسته به ذائقه شخصی، می تواند طعم کشمش و گردو فوق العاده ای را به ارمغان بیاورد. این کیک از مواد اولیه ای استفاده می کند که به راحتی در دسترس هستند و به راحتی آماده می شوند، اما برای رسیدن به نتیجه ایده آل، رعایت نکات تخصصی ضروری است.
مواد لازم برای پخت کیک کشمشی
3 عدد تخم مرغ
آرد شیرینی سفید یک و نیم پیمانه
شکر 1 لیوان
نصف پیمانه شیر
نصف پیمانه کره مایع
نصف قاشق غذاخوری بیکینگ پودر
یک چهارم قاشق چایخوری وانیل
کشمش یک چهارم تا نیم پیمانه
یک چهارم پیمانه گردو
طرز تهیه کیک کشمشی
اولین قدم در تهیه کیک کشمشی این است که کشمش ها را بشویید و روی حوله پهن کنید تا خشک شوند. زیرا کشمش مرطوب سنگین تر است و در کیک به ته می رسد.
بعد از خشک شدن کامل کشمش ها را با گردوی آسیاب شده مخلوط کنید و طبق دستور یکی دو قاشق از آرد را به این مخلوط اضافه کنید و خوب هم بزنید. این کار از ته نشین شدن کشمش در کیک جلوگیری می کند.
آرد و بکینگ پودر را خوب مخلوط کرده و سه بار الک کرده و کنار می گذاریم.
زرده و سفیده را جدا کنید. سفیده ها را در ظرفی ریخته و با همزن شروع به زدن آن ها کنید.
در حین هم زدن سفیده ها کم کم نصف شکر را اضافه کنید و ادامه دهید تا سفیده کاملا سفت شود و دیگر آب نخورد.
زرده تخم مرغ، وانیل و شکر باقیمانده را در ظرف دیگری با دور تند همزن هم بزنید تا غلیظ و کرم رنگ شود.
سپس شیر و کره مایع را به ترتیب به مخلوط اضافه کنید و هر کدام را بزنید تا مخلوط شوند.
(در صورت تمایل می توانید برای طعم خاص یک قاشق غذاخوری گلاب به همراه شیر به کیک اضافه کنید، البته بستگی به ذائقه شما دارد).
مخلوط آرد و بیکینگ پودر را در دو مرحله به مواد اصلی اضافه کنید و با حرکات دایره ای آرام مخلوط کنید تا یکدست شود.
سفیده ها را کم کم به مواد اصلی اضافه کنید و به آرامی با حرکات دایره ای مخلوط کنید تا سفیده ها حجم خود را از دست ندهند و با بقیه مواد یکدست نشوند.
قبل از ریختن مایه کیک، داخل قالب را با روغن آزاد کننده خوب چرب کنید و یک سوم مایه کیک را داخل قالب بریزید. هنگام ریختن مارشمالو فرم را تکان دهید تا خمیر از جای مخصوص وارد شود. این کار از ته نشین شدن کشمش جلوگیری می کند.
قالب را در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه قرار دهید و به مدت 40 دقیقه بپزید. توجه داشته باشید که زمان پخت بسته به فر ممکن است متفاوت باشد.
بعد از پخت می توانید کیک را به صورت ساده سرو کنید یا روی آن را با پودر قند تزئین کنید.
راه هایی برای نخوابیدن کیک پفکی
مهم است که تا دو سوم از زمان پخت کیک، در فر را برای بررسی کیک باز نکنید. زیرا می تواند روی وضعیت پف کیک تاثیر بگذارد.
دلیل ته نشین شدن کشمش در کیک چیست؟
این به دلیل بافت سبک خمیر کیک و وزن نسبی کشمش و سایر مغزها است. برای جلوگیری از این مشکل، می توانید از روش های زیر که قبلا در متن ذکر شد استفاده کنید:
کشمش ها را بشویید و خوب خشک کنید تا وزن بیشتری پیدا کنند.
کشمش ها را در کمی آرد بغلتانید تا سریع در خمیر تکان نخورد.
کشمش و آجیل را در مرحله آخر به مخلوط اضافه کنید و با دقت و با احتیاط مخلوط کنید.
علائم پخت کیک چیست؟
برای تست کیک از خلال دندان یا سیخ چوبی استفاده کنید. اگر خلال دندان یا سیخ بدون اینکه خمیری به آن بچسبد از کیک خارج شد، کیک را از فر خارج کنید. اجازه دهید کیک در قالب کاملا خنک شود سپس از قالب خارج کنید.
راهی برای از بین بردن بوی تخم مرغ
هنگام هم زدن زرده ها با سرعت زیاد همزن، مهم است که کناره های کاسه را با کفگیر خوب بکشید تا بوی تند تخم مرغ در شیرینی احساس نشود. همچنین برای دادن طعم دلخواه به کیک می توانید از موادی مانند گلاب، دارچین یا هل استفاده کنید.
مواد و روش ها پف کردن سفیده تخم مرغ
برای اطمینان از اینکه سفیده ها خوب هم زده و فرم گرفته، تیغه های همزن و کاسه ای که برای زدن سفیده ها استفاده می شود باید کاملا خشک و بدون چربی باشد. استفاده از ظروف فلزی یا شیشه ای برای تهیه سفیده تخم مرغ توصیه می شود، زیرا ظروف پلاستیکی می توانند چربی را جذب کرده و از بالا آمدن سفیده تخم مرغ جلوگیری کنند.
مواد و روش ها اگر قالب کیک خاصی ندارید
اگر قالب کیک معمولی ندارید می توانید از یک قالب کوچک بیست در سی سانتی متری استفاده کنید و کیک را در آن بپزید. سپس بعد از پخت کیک را با چاقو به ورقه های کوچک برش دهید. قبل از قرار دادن مواد کیک در قالب حتما سطح آن را با کاغذ روغنی بپوشانید.
برای پخت کیک می توانید از قالب های مافین یا کپسول های کاغذی نیز استفاده کنید. دو سوم کپسول یا قالب را با خمیر کیک پر کنید و سپس در فر قرار دهید. باید در نظر داشته باشید که با این روش ها زمان پخت کمتر می شود، زیرا کیک به صورت تخت با ارتفاع کمتر و در کپسول های کاغذی سایز کوچکتر سریعتر پخته می شود.