فناوری و تکنولوژی

آخرین خبر‌ها از سنگین‌ترین ماهواره ایرانی در ارتفاع ۵۰۰ کیلومتری سطح زمین

خرید فالوور از سایت اینبو

دکتر حسن سالاریه رئیس سازمان فضایی اعلام کرد که برخی از زیرسیستم های ماهواره پارس 1 بدون نقص کار کرده و این روزها روند اصلاح طراحی سخت افزاری برای اجرا در نمونه های بعدی این ماهواره در حال انجام است.

به گزارش سرگرمی روز، ماهواره پارس 1 روز پنجشنبه 19 اسفند 1402 توسط پرتابگر سایوز از پایگاه پرتاب وستوچنی روسیه به فضا پرتاب شد و در مدار خورشید آهنگ در ارتفاع 500 کیلومتری از سطح زمین قرار گرفت. این ماهواره 134 کیلوگرمی یک ماهواره تحقیقاتی است که مراحل طراحی، ساخت، مونتاژ و آزمایش آن در پژوهشگاه فضایی ایران انجام شده و با هدف تصویربرداری کاربردی، توسعه بازار داده های اندازه گیری داخلی و توسعه و توسعه طراحی و ساخته شده است. آزمایش فناوری های مورد نیاز برای ماهواره های اندازه گیری عملیاتی محلی

آخرین خبر سنگین ترین ماهواره ایرانی در ارتفاع 500 کیلومتری از سطح زمین

سالاریه درباره آخرین وضعیت عملیاتی ماهواره پارس 1 گفت: تمامی قسمت‌های زیرسیستم‌های ارتباطی این ماهواره در باندهای S و U/V، زیرسیستم‌های کنترل دما و ساختار و زیرسیستم ارتباطی باند X بررسی شده است. فعال هستند و ارتباط مناسب 24/7 امکان پذیر است. در عرض 20 دقیقه غروب می کند.”

ضمناً راه اندازی و بهره برداری از زیرسیستم برق و توزیع، قطعات پنل های خورشیدی، باتری ها، شارژ، مبدل های ولتاژ، بخش های عمده زیرسیستم موقعیت یاب ماهواره ای شامل انواع سنسورها، بردهای پردازش و بخش های عمده موقعیت یابی را به اطلاع می رساند. زیرسیستم و کنترل موقعیت، داد

رئیس سازمان فضایی ایران یادآور شد: واحد تثبیت هم از نظر سخت افزاری و هم از نظر نرم افزاری خوب کار می کند و در عین حال اصلاحات در حال انجام است.

آخرین خبر سنگین ترین ماهواره ایرانی در ارتفاع 500 کیلومتری از سطح زمین

سالاریه ادامه داد: این ماهواره نزدیک به سه ماه است که در مدار بوده و تجربیات ارزنده ای در زمینه ماهواره های حسگر در اختیار محققان صنعت فضایی ایران قرار داده است. در برخی از زیرسیستم‌ها باید طراحی را در سخت‌افزاری که در نمونه‌های بعدی این ماهواره پیاده‌سازی و اجرا می‌شود، اصلاح کنیم.»

سالاریه در تشریح تاریخچه این ماهواره و قابلیت های آن گفت: این ماهواره قابلیت تصویربرداری در طیف حرارتی و مرئی را دارد و خدمات خوبی برای ارائه تصاویر لازم به کشور در زمینه های مختلف کشاورزی، محیط زیست، پایش آب ارائه می کند. منابع، شناسایی مراکز آلودگی، داده ها منطقه نقشه لازم و … را پس از تثبیت فراهم می کند. البته طراحی های فعلی ماهواره باید پس از رفع اشکال و به روز رسانی های لازم به طور کامل ارزیابی و مورد استفاده قرار گیرند. نمونه اولیه و اصلاح شده بعدی این ماهواره در دست ساخت است و در سال جاری تکمیل خواهد شد.

آخرین خبر سنگین ترین ماهواره ایرانی در ارتفاع 500 کیلومتری از سطح زمین

از دیگر ماموریت های این ماهواره می توان به تست مکانیزم پنل خورشیدی باز شونده، تست تصحیح مدار با پیشرانه گاز سرد، تست عملکرد تعیین موقعیت ماهواره مستقل از GPS بر اساس روش موقعیت یابی بومی، تست عملکرد اشاره کرد. از مجتمع تولید، تبدیل و توزیع نیرو در مدار با پنل های خورشیدی قابل باز شدن و پیروزی های محلی.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا