خواص رب ازگیل در طب سنتی برای لاغری و کبد چرب در بارداری
خواص رب ازگیل
خواص رب ازگیل در طب سنتی برای لاغری و کبد چرب در بارداری همگی در سرگرمی روز و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
آشنایی با رب ازگیل
میوه ازگیل بسیار سخت و اسیدی است و تا زمانیکه خوب رسیده نشود قابل خوردن نیست.
خواص دارویی ازگیل (Mespilus germanica) از روزگاران بسیار دور مورد توجه بوده.
بقراط ازگیل را برای مبتلایان به ترشی معده و مدفوع سوزان و عوارض تب نافع می پنداشت.
ازگیل برای فشار خون و چربی خون و قند خون مفید است.
ازگیل یا کونوس میوه ای است که در فصل پاییز در گیلان به وفور یافت میشود.
این میوه سرشار از ویتامین B و C بوده و خواص دارویی فراوانی دارد.
در روستای اسکبو ساری در زمان برداشت این میوه را چیده و علاوه بر استفاده بر سر سفره شب یلدا، از آن رب تهیه می کنند
که به رب کاندس ترشی معروف است که طعم ترش و شیرین و رنگ قهوه ای دارد.
از این رب به عنوان چاشنی در طبخ ماهی، آش ترش و مخلوط با رب انار در فسنجان استفاده می کنند.
مدت زمان طبخ این رب یک الی دو ساعت می باشد.
خواص رب ازگیل در طب سنتی
از نظر طب سنتی طبع رب ازگیل سرد می باشد و در ۱۰۰ گرم رب ازگیل حدود ۳۴۰ کالری موجود است.
سرشار از ویتامین C، ویتامین A، ویتامین B1 و ویتامین B2 میباشد
سرشار از ویتامینهای گروه ب است. به همین دلیل اعصاب را تقویت مىکند
داراى مقدار زیادى کربوهیدرات است که موجب تولید انرژى در بدن میشود
حاوی مادهاى به نام ”تانن” است که بهترین دارو براى درمان عفونتهاى رودهی بزرگ به شمار میرود و به عنوان قابض و رفع التهاب معده توصیه می شود
به دلیل داشتن ویتامین ث برای کمخونی ناشی از فقر آهن مفید است. زیرا این ویتامین جذب آهن را افزایش میدهد
برای فشار خون و چربی خون و قند خون مفید است
برای معالجهی اسهال ساده اثر قطعى دارد
ادرار آور است، بنابراین برای بیماریهایی مثل سنگ کلیه و مثانه و دفع آنها مفید استو
برای سلامت مغز مفید است و کارکرد آن را بهتر می کند.
برای پیشگری از سندروم پای بی قرار روی خواص ازگیل حساب کنید.
ازگیل تنظیم کننده دمای بدن است و سرعت اکسیژن رسانی به اعضا را افزایش می دهد.
برای کم خونی مفید است و از ابتلا به بیماری های مزن جلوگیری می کند.
تقویت کننده سیستم ایمنی بدن است و برای کاهش خستگی مفید است.
برای درمان بی خوابی مفید است و از بیماری های قلبی و عروقی جلوگیری می کند.
برای لاغری خوب است و یبوست را درمان می کند و برای رشد مفید است.
برای پیشگیری از سرطان و مبارزه با سندرم قاعدگی زود رس مفید است.
خواص رب ازگیل برای لاغری
ازگیل از حمله میوه های با کالری پایین است و مقادیر بسیاری فیبر در ان وجود دارد که باعث کاهش اشتها می شود
و همچنین از پرخوری پیشگری می کند به لاغری و کاهش وزن کمک می کند.
فیبر موجود در ازگیل تقریبا مانع از جذب چربی در روده می شود
و به همین دلیل در کاهش چربی شکم نقش بسزایی دارد و باعث لاغری و کاهش وزن می شود.
برای کاهش وزن همچنین می توانید از رب ازگیل نیز استفاده کنید.
خواص رب ازگیل برای دیابت
مصرف میوه ازگیل و چای و دمنوش برگ ازگیل و رب ازگیل باعث کاهش قند خون می شود
و همچنین مانع از افزایش سطح کلسترول و چربی خون در افراد دیابتی جلوگیری می کند.
خواص رب ازگیل در بارداری و شیردهی
رب ازگیل دارای آهن بسیار زیادی می باشد که از کم خونی در زنان باردار پیشگری می کند.
فیبر موجود در رب ازگیل از ابتلا به یبوست در دوران بارداری پیشگیری می کند.
وجود ویتامین ها و مواد معدنی در رب ازگیل به افزایش رشد جنین در دوران بارداری کمک می کند.
اما بهتر است زنان باردار و شیرده قبل از مصرف رب ازگیل با پزشک متخصص مشورت کنند.
طرز تهیه رب ازگیل
برای تهیه رب ازگیل به ۵ کیلو از این میوه به همراه یک لیتر آب و یک قاشق غذاخوری نمک نیاز داریم.
ابتدا باید ازگیل های رسیده را با آب روی گاز بگذارید تا خوب بپزید.
عد از آن هسته و پوست میوه را جدا می کنیم و از صافی می گذرانیم و دوباره حرارت می دهیم تا غلظتش بیشتر شود.
حالا نمک را به آن اضافه می کنم و صبر می کنیم تا به غلظت مورد نظر برسد
و سپس از روی شعله بر می داریم و در یک ظرف ششه ای میریزیم و محکم در آن را می بندیم.
البته در روش پخت محلی روش طبخ کمی متفاوت تر است با چیزی که گفته شد.
در این روش ازگیل ها را زودتر از موعد چیده و در بالکن یا انبار به دور از نور مستقیم آفتاب نگهداری می کنند تا برسد.
پس از آن آنها را آبپز کرده و از یک توری رد کرده و می چلانند تا گوشت میوه از آن جدا شود
و سپس عصاره به دست آمده را می جوشانند تا غلیظ شود.
در نگهداری و استفاده از این رب نباید از قاشق فلزی استفاده کنید.
مرغ ترش معمول ترین غذایی است که با رب ازگیل درست می کنند.
همچنین می توانید به عنوان سس بر روی مرغ و انواع کوکو بریزید.
خواص رب ازگیل همان خواص میوه ازگیل است.
مصرف رب ازگیل برای دیابت و لاغری خوب است.
رب ازگیل و کبد چرب
رب ازگیل دارای خواص پاک سازی و سم زدایی قوی می باشد که سم زدایی کبد یکی از این موارد است
در نتیجه اگر کبد پاکسازی شود بیماری های کبد مانند کبد چرب را درمان می کند.
ازگیل و فشار خون
در طب سنتی آمده است که رب ازگیل برای فشار خون مناسب است و کاهش دهنده فشار خون است.
برای اطمینان حتما با نظر پزشک از رب ازگبل استفاده کنید.
ازگیل یکی از میوههایی است که سرشار از پتاسیم میباشد.
به همین علت برای افرادی که مبتلا به فشارخون بالا میباشند، مناسب است.
بسیاری از مطالعات نشان میدهد که افراد مبتلا به فشارخون بالا، باید مصرف مواد غذایی سرشار از سدیم را کاهش دهند
و در عوض مصرف مواد غذایی سرشار از پتاسیم، منیزیم و کلسیم را افزایش دهند.
از این رو مصرف میوههایی که سرشار از پتاسیم میباشند
مانند موز، گوجهفرنگی، زرشک، ریواس، ازگیل و … برای این افراد بسیار مناسب میباشد.
موارد استفاده رب ازگیل
مرغ ترش معمول ترین غذایی است که با رب ازگیل درست می کنند.
همچنین می توانید به عنوان سس بر روی مرغ و انواع کوکو بریزید.
قیمت رب ازگیل
قیمت این رب در انتهای سال ۱۴۰۱ حدود ۹۰ هزار تومان برای یک بسته ۴۵۰ گرمی می باشد.
مرغ با رب ازگیل
مرغ ۱ عدد
مغز گردو ۱۵۰ گرم
پیاز ۲ عدد متوسط
رب ازگیل یا آلوچه یا انار ۴ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان دلخواه
زرشک به میزان دلخواه
برای شروع پخت لونگی مرغ ابتدا باید مرغ را آماده کنید.
دقت داشته باشید که فرآیند آماده سازی مرغ را حداقل یک شب قبل از زمان پخت، شروع کنید. ابتدا باید داخل مرغ را کاملا تمیز کرده و بشویید.
بعد از آن روی قسمت هایی از گوشت مرغ که سفت تر هستند، مثل سینه و ران ها، سوراخ های ریز ایجاد کنید.
اینکار باعث می شود تا موادی که پس از پر شدن داخل مرغ قرار می گیرند بهتر حرارت را جذب کنند، که باعث بهتر پخته شدن آنها می شود.
بعد از آن رب انار یا رب ازگیل را با کمی آب هم زده و مقداری نمک و فلفل نیز به آن بیفزایید.
سپس مرغ را درون محلول رب و آب قرار داده و حدود ۲۴ ساعت صبر کنید
تا مرغ مزه دار شده و طعم آن عوض شود. با اینکار رنگ مرغ نیز تغییر می کند.
در این مرحله نوبت به پر کردن شکم مرغ می رسد. ۱۵۰ گرم مغز گردو را در یک ظرف بریزید و با رب انار یا ازگیل مخلوط کنید.
پس از آن دو عدد پیاز متوسط بردارید و درون هاونگ بکوبید تا کامل له شوند و بعد پیازها را به ظرف محتوی مغز گردو و رب اضافه کنید.
نمک و فلفل و مقداری زرشک را به میزان دلخواه به غذا اضافه کنید.
سپس محتویات ظرف را کاملا باهم مخلوط کنید تا حالتی خمیری به خود بگیرد.
با ۱۰۰ گرم از مواد آماده شده داخل شکم مرغ را پر کنید.
حال برای بستن شکم مرغ می توانید از نخ و سوزن استفاده کنید.
پاهای مرغ را هم با نخ به هم ببندید تا در هنگام پخته شدن، شکل ظاهری خود را حفظ کند.
بعد از اتمام اینکار لونگی مرغ آماده پخت است.
برای اینکه مدت زمان پخت لونگی مرغ درون فر طولانی نشود،
بهتر است به مدت نیم ساعت تا ۴۵ دقیقه آن را داخل قابلمه بپزید.
برای اینکار محلول رب انار یا رب ازگیل که مرغ از شب قبل در آن بود را داخل یک قابلمه بریزید و مرغ را داخل آن قرار دهید.
سپس پخت ۴۵ دقیقه ای داخل قابلمه را انجام دهید.
مرحله بعد قرار دادن لونگی مرغ درون فر است. روی سینی فر را با فویل بپوشانید تا مرغ بعد از پخته شدن به سینی نچسبد.
مقداری روغن روی سینی بریزید. مرغ را داخل فر، با دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد و به مدت نیم ساعت قرار دهید.
مقداری از مواد بعد از پر کردن شکم مرغ باقی مانده که می توانید آن را با کمی روغن تفت داده و به عنوان سس، هنگام سرو مرغ استفاده نمایید.
مضرات رب ازگیل
درست است که رب ازگیل دیورتیک طبیعی می باشد و برای درمان سنگ کلیه مفید است
اما زیاده روی در مصرف رب ازگیل به خاطر وجود مقادیر بالای کلسیم که دارد ، خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش می دهد.
پزشکان می گویند که از مصرف رب ازگیل در دوران یبوست خوددداری کنید.
رب ازگیل در بعضی از افراد باعث حساسیت می شود و باید با احتیاط مصرف کنند.
مصرف بیش از حد رب اگیل باعث اسهال و تهوع و گرفتگی معده می شود.
دانه های ازگیل دارای اسید هیدرو سیانید هستند که سمی است و باید مراقب باشید آنها را نخورید.
مصرف بیش از حد این رب می تواند سطح کلسترول خون را بالا ببرد.
توجه داشته باشید که نباید این رب را پس از فعالیت جسمی زیاد مصرف کرد.
مصرف بیش از حد در دوران بارداری باعث ایجاد مشکلات معده و اسهال می شود.
رب ازگیل اگر از ازگیل نارس تهیه شده باشد بسیار سفت است
و مشکلات شکمی برای شما ایجاد می کند چرا که هضمش سخت است.