آشپزی

طرز تهیه حلیم بادمجان +راز خوشمزگی در سال ۱۴۰۳

خرید فالوور از سایت اینبو

طرز تهیه بادمجان حلیم

حلیم بادمجانی یکی از غذاهای سنتی و بسیار خوش طعم ایرانی است که همانطور که از نامش پیداست شباهت هایی با حلیم گندم دارد. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه حلیم بادمجان در ادامه مطلب هدف سایت چیست؟ همراه باشید

محصولات مورد نیاز برای 4 نفر
بادمجان 4 عدد وسط
عدس نصف فنجان
گوشت بره و گوسفند 200 گرم
پیاز 2 عدد وسط
برنج نصف فنجان
سیر 2 قرص
پنیر کوتاژ 2 قاشق غذاخوری
گردو نصف فنجان
جوجن خشک شده 1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل کافی
زردچوبه و روغن مایع کافی

طرز تهیه بادمجان حلیم

مرحله اول

من آماده می کنم حلیم باجان مجلسی ابتدا گوشت گوسفندی را در قابلمه می ریزیم که بهتر است از آن تازه استفاده شود، 1 عدد پیاز را پوست گرفته و شسته و روی تخته آشپزخانه ریز خرد می کنیم.

مرحله دوم

سپس به گوشت اضافه کرده و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم. گوشت و پیاز را به مدت 5 دقیقه به طور مداوم تفت دهید و زردچوبه را روی گوشت بریزید و پوست آن را بگیرید و 1 حبه سیر را بشویید و از وسط نصف کنید.

سطح سوم

سپس به مواد اضافه می کنیم و حرارت را کم می کنیم و درب قابلمه را می بندیم تا آب گوشت گرفته شود. حالا 4 تا 5 فنجان آب جوش روی گوشت بریزید و بگذارید 2 تا 3 ساعت روی حرارت ملایم کاملا بپزد.

مرحله چهارم

تا زمانی که گوشت آماده شود، بادمجان ها را پوست گرفته و بشویید و در آبکش بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود، سپس بادمجان ها را از وسط نصف کنید و در تابه بریزید. سپس روی آنها نمک بپاشید.

مرحله پنجم

سپس 30 دقیقه استراحت می دهیم تا اگر تلخ شد عدس ها را شسته و در صافی می ریزیم و در قابلمه می گذاریم و 2 تا 3 لیوان آب اضافه می کنیم و روی حرارت می گذاریم تا زودتر بجوشد.

مرحله ششم

سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید عدس کاملا بپزد. بعد از پختن عدس، برنج را شسته و آب آن را آبکش کرده و به عدس اضافه کنید و صبر کنید تا برنج کاملا پخته و پوره شود، سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.

مرحله هفتم

بادمجان ها را در آبکش می گذاریم و می شوییم تا نمک روی آن ها از بین برود سپس یک قابلمه بزرگ را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و روغن را می ریزیم تا داغ شود.

مرحله هشتم

سپس بادمجان ها را در تابه می گذاریم تا سرخ شوند و کمی زردچوبه روی آن ها می پاشیم و وقتی سرخ شدند برمی گردانیم تا طرف دیگر بادمجان ها سرخ شود سپس در آبکش یا روی دستمال می گذاریم تا جدا شوند. چربی اضافی

مرحله نهم

سپس تابه را می شوییم و دوباره روی اجاق می گذاریم و پیاز باقی مانده را پوست می گیریم و می شوییم و خلال می کنیم و تابه را روی اجاق می گذاریم و داخل تابه روغن می ریزیم و می گذاریم داغ بپزد.

مرحله دهم

سپس پیاز را در ماهیتابه می ریزیم و تفت می دهیم تا کمی نرم شود و صبر می کنیم تا رنگ طلایی به خود بگیرد و سپس در آبکش می گذاریم تا چربی اضافی آن گرفته شود و سیر باقی مانده را پوست گرفته و شسته و رنده می کنیم.

مرحله یازدهم

سپس در تابه می گذاریم و تفت می دهیم تا سرخ شود سپس در بشقاب می گذاریم و کنار می گذاریم. داغ

مرحله دوازدهم

حالا 2 قاشق نعنا خشک را در روغن بریزید و نعنا را به مدت 1 دقیقه تفت دهید. نعناها نباید سیاه شوند و رنگ سبز خود را از دست بدهند، به محض اینکه کمی تفت دادید، شیر در حال جوش را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.

مرحله سیزدهم

پس از آماده شدن کامل گوشت، قابلمه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید و تکه های گوشت را از آب گوشت خارج کنید.

مرحله چهاردهم

سپس گوشت را ریز خرد می کنیم و دوباره در همان قابلمه ای که آب گوشت مانده است می ریزیم و برنج و عدس پخته شده و بادمجان های سرخ شده را به آن اضافه می کنیم.

مرحله پانزدهم

حالا مقداری زعفران آب پز شده را به مواد اضافه می کنیم و حدود 15-20 دقیقه روی حرارت ملایم می گذاریم با هم بپزند تا تمام آب غذا تبخیر شود سپس مواد را در غذاساز یا مخلوط کن می ریزیم.

مرحله شانزدهم

سپس آن را مخلوط تحویل می دهیم. اگر غذاساز یا مخلوط کن ندارید، می توانید این کار را با همزن برقی یا دستی نیز انجام دهید. در آخر 2 قاشق غذاخوری پنیر دلمه به مواد اضافه کنید.

مرحله هفدهم

در این مرحله با قاشق مواد را خوب برمی گردانیم و هم می زنیم تا پنیر کوتیج با مواد مخلوط شود و کمی از پیاز و سیر سرخ شده را برای تزیین رزرو می کنیم. سپس بقیه را به آب بادمجان اضافه می کنیم.

هجدهم

سپس آن را در ظرف مورد نظر بریزید و روی آن را با کشک سفید یا مقداری زعفران بپوشانید تا جذابیت بیشتری پیدا کند. از پیازداغ، سیرداغ و نعناع هم می توانید برای تزیین استفاده کنید و با نان میل کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا