آشپزی

فوت و فن خورش گوجه سبز در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!

خرید فالوور از سایت اینبو

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن خورش گوجه سبزو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.

هنر خورش گوجه سبز

هنر خورش گوجه سبز راز خوشمزه خورش خانگی با گوجه سبز در سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.

خورش گوجه سبز یکی از خورش های خوشمزه ایرانی است که در فصل بهار و تابستان طرفداران زیادی دارد. این خورش که با گوجه سبز، میوه فصلی محبوب ایرانی ها درست می شود، طعم ترش خوبی دارد. اگر شما هم به غذاهای خورشتی علاقه دارید پیشنهاد می کنیم خورش را با گوجه سبز امتحان کنید که علاوه بر طعم خوب فواید زیادی دارد.

برای داشتن گوجه سبز در فصول سرد سال می توانید آن را فریز کنید. این خورش را معمولا با گوشت گاو یا بره درست می کنند، اما برخی ترجیح می دهند آن را با مرغ یا بوقلمون درست کنند. در ادامه دو روش تهیه خورش گوجه سبز یکی با گوشت خورشتی و دیگری با مرغ ارائه می کنیم.

با شروع فصل بهار زمان تهیه خورش گوجه سبز فرا می رسد و بسیاری از دوستداران آشپزی منتظر این فصل هستند. همه ما با طعم ترش و مطبوع گوجه سبز با نمک آشنا هستیم. اکنون وقت آن است که از طعم خوشمزه و متفاوت خورش گوجه سبز لذت ببرید.

مواد لازم برای پخت خورش گوجه سبز با گوشت

گوجه سبز: 500 گرم

گوشت خورشتی: 300 گرم

نعنا خرد شده: 1 پیمانه

جعفری خرد شده: 1 پیمانه

پیاز بزرگ: 2 عدد

دم کرده زعفران: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری

نمک، زردچوبه و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه خورش گوجه سبز با گوشت

ابتدا جعفری و پیازچه خرد شده را با کمی روغن در تابه تفت می دهیم تا آب آن ها گرفته و خوب بپزند. بعد از پخت آنها را از فر خارج کرده و کنار بگذارید. پیاز را پوست گرفته و به صورت نوارهای نازک برش می دهیم و با دو یا سه قاشق روغن در تابه ای دیگر با حرارت ملایم تفت می دهیم تا طلایی شود.

گوشت را به قطعات دو سانتی متری برش می دهیم و به پیاز داغ شده اضافه می کنیم. گوشت و پیاز را با هم حدود 5-6 دقیقه تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید و دو دقیقه دیگر همه مواد را با هم تفت دهید. سپس حدود سه فنجان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و بگذارید بپزد. سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید گوشت کاملا بپزد.

بعد از دو ساعت جعفری تفت داده شده و پیازچه را به قابلمه اضافه کنید. خورش را نمک زده و در صورت لزوم کمی آب جوش اضافه می کنیم. گوجه سبز را تمیز کرده و اجازه دهید آب آن کاملا خشک شود. بعد از نیم ساعت گوجه سبز را به خورش اضافه کنید و بگذارید بجوشد. حدود 30 دقیقه طول می کشد تا خورش گوجه سبز کاملا بپزد.

اگر آب خورش زیاد بود حرارت را زیاد کنید و اجازه دهید آب آن کم شود تا روغن خورش کم شود. در مرحله آخر زعفران پخته شده را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. سپس خورش را از روی حرارت بردارید و بگذارید خودش را بگیرد. خورش گوجه سبز را در ظرف مناسبی بریزید و با برنج آب پز سرو کنید.

مواد لازم برای پخت خورش گوجه سبز با مرغ

گوجه سبز: 500 گرم

سینه یا ران مرغ: 4 عدد

جعفری خرد شده: 300 گرم

نعنا خشک: 2 قاشق غذاخوری

پیاز متوسط: 3 عدد

روغن مایع: به میزان لازم

نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

طرز تهیه خورش گوجه سبز با مرغ

قابلمه ای مناسب برای آب پز کردن مرغ انتخاب کنید و روی اجاق بگذارید. 3 پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید و تکه های مرغ خرد شده، پیاز، کمی نمک و فلفل را اضافه کنید. اجازه دهید جوجه ها روی حرارت متوسط ​​بپزند تا نیمه پخته شوند. این روش پخت مرغ با پیاز، نمک و فلفل بوی آن را از بین می برد.

دو پیاز دیگر را ریز خرد کرده و تفت دهید. در قابلمه ای دیگر کمی روغن بریزید و یک عدد پیاز خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید. صبر کنید تا پیاز نرم شود و کمی تغییر رنگ دهد. حالا وقت اضافه کردن سبزیجات و ادویه جات است.

بعد از نرم شدن پیاز، مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید. پیاز و زردچوبه را هم بزنید تا خوب مخلوط شوند. بعد از شستن جعفری با آب سرد، آن را بشویید و بگذارید آب اضافی آن خشک شود. جعفری را نگینی خرد کرده و همراه با پیازچه خشک به پیاز اضافه کنید. چند دقیقه دیگر به تفت دادن سبزیجات ادامه دهید تا جعفری و پیازچه کاملا برشته شوند. سپس ماهیتابه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.

بعد از اینکه حجم آب قابلمه مرغ را به نصف کاهش دادید، پیاز را از قابلمه خارج کنید. موسیر سرخ شده و جعفری را به همراه پیاز سرخ شده به مرغ اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید تا همه مواد کاملا بپزند. حالا نوبت اضافه کردن گوجه سبز است.

گوجه سبز را تمیز کرده و انتهای آن را جدا کرده و بعد از پخت کامل مرغ با کمی شکر به خورش اضافه کنید. 15 دقیقه صبر کنید تا گوجه سبز کاملا جا بیفتد و روغن را اضافه کنید. خورش تمام شده را با برنج سرو کنید.

هنر خورش گوجه سبز

اگر گوجه سبز را خیلی زود به خورش اضافه کنید باعث له شدن آن ها و از دست دادن طعم و ظاهر اصلی خورش می شود. این مشکل باعث تغییر شکل نامطلوب خورش می شود.

وجود گوجه سبز در خورش باعث افزایش اسیدیته می شود. بنابراین در پختن خورش گوجه سبز نیازی به افزودن مواد اسیدی دیگر مانند لیمو عمانی نیست، مگر اینکه طعم اسیدی بیشتری بخواهید.

برای این خورش می توانید از نعناع تازه هم استفاده کنید تا عطر و تازگی خاصی به شما بدهد.

هنگام تهیه خورش سینه مرغ، تکه های مرغ را به صورت فیله برش دهید تا طعم بهتری پیدا کند.

استفاده از آب مرغ نیز می تواند طعم خورش را افزایش دهد.

اگر خورش اسیدی کمتری داشت می توانید کمی آبلیمو اضافه کنید تا اسیدیته آن بیشتر شود.

برای افزایش طعم خورش می توانید در حین پخت مرغ یک تکه دارچین به آن اضافه کنید.

در صورت تمایل می توانید کمی رب گوجه فرنگی به خورش اضافه کنید البته مقدار آن کمتر از یک قاشق غذاخوری باشد.

فلفل قرمز نیز می تواند به خورش طعم بدهد. مقداری پیاز را جداگانه تفت دهید و در 15 دقیقه آخر پخت به خورش اضافه کنید.

توجه داشته باشید که خورش گوجه سبز نباید خیلی کمیاب باشد. اگر آب زیاد بود حرارت را زیاد کنید تا آب اضافی آن کم شود.

برای تهیه این خورش می توانید از جعفری خشک هم استفاده کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا