آشپزی

فوت و فن خورشت قلیه ماهی در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!

خرید فالوور از سایت اینبو

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن خورشت قلیه ماهیو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.

هنر خورش خاویار

هنر خورش خاویار راز خورش قلیه ماهی خوشمزه خانه در سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.

خورش قلیه ماهی یک غذای محلی است که در برخی جوامع شبیه به قورمه سبزی است. اما برخلاف قورمه سبزی که در اقصی نقاط ایران تهیه می شود، خورش خاویار در مناطق شمالی و جنوبی کشور رواج بیشتری دارد. این تفاوت به دلیل دسترسی آسان مردم این مناطق به ماهی تازه و تنوع ماهی های موجود است که به آنها امکان طبخ ماهی را از طرق مختلف می دهد. خورش خاویار که ریشه جنوبی دارد از ترکیب ماهی و سبزیجات تهیه می شود و در این فرآیند سبزیجات مختلف به روش های مختلف با هم ترکیب می شوند. اگر تا به حال تجربه درست کردن خورش خاویار را نداشته اید، در مطلب بعدی ایده های جدیدی برای افزایش تنوع در تهیه این غذا خواهید یافت.

قلیه ماهی در شمال ایران

حتماً با اصطلاح چوچاق در پخت مناطق شمالی و همچنین با ترفندهای پرورش زیتون آشنا هستید. در واقع چوچاق به عنوان سبزی بومی شناخته می شود که عمدتاً در مناطق شمالی ایران می روید و به دلیل عطر و طعم منحصر به فردش در غذاهای شمالی به صورت تازه یا خشک استفاده می شود. در غذاهای شمالی، چوچاگ را به ترکیبی از گیاهان چند ساله مانند گشنیز و شنبلیله در خورش قلیه ماهی اضافه می کنند. به عنوان مثال برای خورش قلیه ماهی شمال به ازای هر کیلوگرم سبزی خرد شده 850 گرم گشنیز، 90 گرم شنبلیله و 60 گرم چوهاگ مصرف می شود. توجه داشته باشید که مصرف زیاد شنبلیله باعث تلخ شدن غذا می شود و نسبت شنبلیله به شنبلیله باید حدود دو سوم به یک سوم باشد و نه بیشتر. وجود رنگ تیره و طعم ترش در خورش خاویار شمالی نیز به دلیل رب انار ترش اضافه شده به آن است.

خاویار ماهی خوزستان

قلیه ماهی خوزستان هنوز از ترکیب اولیه سبزیجات از جمله گشنیز و شنبلیله استفاده می کند. همانطور که گفته شد، تعادل مقدار شنبلیله در مخلوط سبزیجات مهم است. به عنوان مثال در هر کیلوگرم سبزی می توان از 900 گرم گشنیز و 100 گرم شنبلیله استفاده کرد. مردم منطقه جنوب نیز خورش خاویار را به شکل ترش درست می کنند و از تمر هندی برای ایجاد طعم ترش خاص خود استفاده می کنند.

خاویار ماهی بوشهر

شاید جالب باشد بدانید که در سبزی هایی که برای خورش خاویار بوشهری استفاده می شود سبزی دیگری به نام «شسته» اضافه می شود. این سبزی مانند شنبلیله بوی مطبوعی دارد. در این ترکیب، تعادل مقادیر شنبلیله، شوید و گشنیز نیز مهم است. برای مثال می توانید به ازای هر کیلوگرم سبزی خرد شده از 800 گرم گشنیز، 100 گرم شنبلیله و 100 گرم شوید استفاده کنید.

نوع ماهی انتخاب شده

در آشپزی سنتی جنوب، ماهی هرگز سرخ نمی شود. مطمئن باشید که این ماهی به دلیل تنوع طعم سبزیجات و ادویه ها بسیار خوشمزه خواهد بود. اگر به دلایلی می خواهید ابتدا ماهی را سرخ کنید، به یاد داشته باشید که ماهی داخل خورش نباید خیلی خشک باشد. پس با سرخ کردن زیاد آن را خشک نکنید.

سبزیجات را برش دهید

هرچه سبزی کوچکتر باشد خورش بهتر آماده می شود. حتی اگر سبزی و پیاز را در غذاساز کاملا له کنید، با مشکلی مواجه نمی شوید. در این خورش در واقع از سبزیجات و ترشی به عنوان نوعی سس استفاده می شود و این سبزی ها باید کاملا خرد شوند. سبزی های بزرگ ممکن است طعم خورش شما را تغییر ندهند، اما باعث می شوند خورش کمتر قابل هضم باشد.

استفاده از ملات

با وجود انواع میکسرها و مخلوط کن های مختلف، بسیاری از افراد در حال حاضر کمتر از ملات استفاده می کنند. البته همانطور که قبلا گفته شد از سبزیجات این خورش به عنوان یک نوع سس استفاده می شود. بنابراین اگر هنوز هاون و هاون در آشپزخانه خود دارید، می توانید سبزی را همراه با سیر و پیاز چرخ کرده و سپس آن را خرد کنید. از نتیجه شگفت انگیز لذت خواهید برد.

بهبود رنگ خورش

طعم سبزی و ماهی به اندازه کافی مطبوع است، اما اگر می خواهید خورش خوش رنگ تر باشد، می توانید کمی رب گوجه فرنگی اضافه کنید. برای تهیه خورش از روش معمول استفاده کنید: رب گوجه فرنگی را در کمی روغن تفت می دهیم تا بوی خامی آن از بین برود، سپس به خورش اضافه می کنیم.

استفاده از ماهی های گوشتی

برای تهیه این غذا علاوه بر ماهی سالمون می توانید از هر ماهی گوشتی دیگری استفاده کنید. یک روش بسیار مطمئن برای طبخ این غذا استفاده از فیله ماهی بدون استخوان است. به این ترتیب می توانید به راحتی از آن استفاده کنید و نگران تیغه های ماهی نباشید.

روغن گیری آسان قلیه ماهی

برای خورش های ایرانی بهترین روش برای روغن انداختن به غذا این است که بعد از پخت کامل در قابلمه را نیمه باز بگذارید و بگذارید روغن به آرامی روی حرارت باقی مانده در قابلمه داغ شود. امیدواریم با رعایت این نکات یک قلیه ماهی بی نظیر و خوشمزه بپزید.

چاشنی آسان ماهی

برای کاهش بوی ماهی می توانید از تخم گشنیز له شده استفاده کنید. قبل از پختن ماهی، نیم ساعت قبل مقداری گشنیز روی گوشت ماهی بپاشید تا بوی آن کم شود. بعد از پختن ماهی، دانه های گشنیز را از ماهی جدا کنید.

همچنین برای طعم دادن به ماهی می توانید از پاپریکا یا فلفل سیاه به عنوان چاشنی معمولی استفاده کنید. روی گوشت ماهی به مقدار کافی فلفل قرمز پاشیده می شود و منتظر می مانیم تا طعم آن به ماهی برسد. اگر از حساسیت به فلفل قرمز رنج می برید، می توانید از فلفل سیاه استفاده کنید که طعم خوبی نیز به ماهی می دهد.

در این روش از دانه های گشنیز برای کاهش بوی ماهی و از فلفل قرمز یا فلفل سیاه برای طعم دادن به ماهی استفاده می شود. با این حال، باید به یاد داشته باشید که تجربه و ترجیحات سلیقه هر کسی ممکن است متفاوت باشد، بنابراین این روش ممکن است بهترین گزینه برای همه نباشد.

به قلیه ماهی طعم ترش می دهد

استفاده از برند هندی به عنوان ماده اصلی خاویار ماهی و توصیه هایی برای حفظ طعم اصلی آن در زیر ذکر شده است:

برند هندی یک ماده بسیار مهم و بی نظیر در تهیه قلیه ماهی است و به شدت توصیه می شود که جایگزینی برای آن در نظر نگیرید. ممکن است برخی افراد به جای فوک هندی از رب انار استفاده کنند اما برای حفظ طعم اصلی و منحصر به فرد قلیه ماهی استفاده از فوم هندی بسیار توصیه می شود.

برای دریافت طعم اصیل خاویار ماهی چاپ هندی مراحل زیر را دنبال کنید:

یک ساعت قبل از شروع پخت قلیه ماهی، فوک هندی را در یک قابلمه آب جوش برای مدت معینی خیس کنید. این کار باعث می شود پرس هندی بهترین ویژگی های خود را نشان دهد و به طعم و لعاب خورش شما بیفزاید.

پس از خیس خوردن فوک هندی آن را از آب خارج کرده و با احتیاط روی گوشت ماهی قرار دهید. فوک هندی معمولاً در ورقه های کوچکی عرضه می شود که می توانید آنها را روی گوشت ماهی قرار دهید.

ماهی را به طور معمول طبق دستور خاویار آماده کنید. فوک هندی با پختن ماهی ذوب می شود و طعم منحصر به فرد خود را به گوشت ماهی می بخشد.

با انجام این مراحل می توانید از طعم بدیع و بی نظیر قلیه ماهی با استفاده از فوک هندی لذت ببرید. توجه داشته باشید که تمر هندی به تنهایی قلیه ماهی را بهتر نمی کند، باید با سایر ادویه ها و طعم دهنده ها استفاده شود تا بهترین نتیجه را بگیرید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا