آشپزی

فوت و فن شله مشهدی در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!

خرید فالوور از سایت اینبو

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن شله مشهدیو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.

هنر کلبه مشهدی

شله مشهدی و راز صدف های خوشمزه و خانگی مشهدی در سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.

شله مشهدی که مشهدی ها آن را صرفاً به نام شله می شناسند یکی از انواع آش است. این غذا از ترکیب گوشت، انواع حبوبات و ادویه تهیه می شود و گاهی مغز گاو نیز برای افزایش غنای طعم و ارزش غذایی به آن اضافه می شود.

با بررسی مواد تشکیل دهنده شله مشهد می توان دریافت که این غذا قادر است انواع ذائقه ها را برآورده کند. این غذا حاوی انواع حبوبات، برنج، گوشت و ادویه جات است و برای دوستداران غذای برنج، آب‌غذا، دوستداران غذاهای گوشتی و حبوبات جذاب است.

اگرچه شله مشهدی در کتاب‌های آشپزی در طبقه‌بندی آش و حلیم آمده و شباهت‌هایی به قیمه، حلیم و آش دارد، اما در واقع یک غذای مخصوص به خود است. این غذا به دلیل تشابهات در فرمول پخت در این دسته بندی ها قرار می گیرد.

مواد لازم برای تهیه صدف مشهدی

500 گرم گوشت گاو

2 فنجان نخود

1 فنجان لوبیا چیتی

لوبیا رشتی ۱ پیمانه

1 فنجان لوبیا سفید

1 فنجان فرنی

عدس 1 فنجان

بلغور گندم 3 فنجان

1 1/2 فنجان برنج نیم دانه

1/2 کیلوگرم پیاز

نمک و فلفل به میزان لازم

1 قاشق چایخوری جوز هندی رنده شده

1 قاشق چایخوری زنجبیل

1 قاشق چایخوری پودر دارچین

1/4 قاشق چایخوری پودر هل

طرز تهیه پوسته مشهدی

آش شله مشهد یکی از محبوب ترین و لذیذترین غذاهای محلی مشهد است که عمدتاً در مناسبت های مذهبی خاص و در ماه های مبارک رمضان و محرم تهیه می شود. این سوپ طعم بی نظیری با موادی مانند گندم، گوشت، برنج، حبوبات و ادویه جات دارد. برای پخت شلا ابتدا حبوبات را خیس می کنیم و آب آن را چند بار عوض می کنیم تا تورم آن ها کم شود. سپس گوشت را در یک قابلمه آب می پزیم تا پیاز کامل و پوست کنده شود. بعد از پخت، پیاز را دور بریزید و گوشت را رنده کنید و کنار بگذارید.

در مرحله بعد بلغور گندم را در قابلمه می ریزیم و آب گوشت را به آن اضافه می کنیم. بعد از اینکه به جوش آمد حرارت را کم کرده و برنج نیم دانه را به آن اضافه کنید. بعد از پخته شدن برنج، لوبیاهای پخته شده را به سوپ اضافه کرده و هم می زنیم تا لوبیاها خوب له شوند. گوشت پخته و رنده شده نیز به مخلوط اضافه شده و مخلوط می شود. در نهایت ادویه های انتخاب شده را با کمی آب داغ رقیق کرده و به سوپ اضافه می کنند. بعد از اینکه کاملا آماده شد و سوپ غلیظ شد، آن را در بشقاب های سرو بریزید و با قیمه تزیین کنید و روی نان تست سرو کنید.

هنر کلبه مشهدی

می توانید به جای گوشت چرخ کرده معمولی از گوشت چرخ کرده برای اضافه کردن قیمه به عنوان چاشنی روی پوسته آش استفاده کنید.

در آش شله مانند حلیم هم زدن مداوم برای رسیدن به بافت غلیظ و یکدست مهم است.

اگر می خواهید خورش خود را جذاب تر و خوش طعم تر کنید، اضافه کردن آب گوشت گاو یا گوساله و همچنین استفاده از آبگوشت یا آب گوشت انتخاب خوبی است. افزودن پودر هل به سوپ صدفی نیز می تواند طعم خوبی به آن بدهد.

برای تزیین آش شله مرسوم است که از گوشت چرخ کرده استفاده کنند. در صورت تمایل می توانید خورش گوشت چرخ کرده را تهیه کرده و به آش اضافه کنید. این کار برای افزایش زیبایی و طعم سوپ انجام می شود اما اختیاری است و به ذائقه شما بستگی دارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا