فوت و فن پخت کلوچه شوشتری در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!
در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن پخت کلوچه شوشتریو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.
تکنیک درست کردن کلوچه شوشتری
هنر و تکنیک درست کردن کلوچه شوشتری راز طعم شیرینی شوشتری در سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
بیسکویت شوشتری دو نوع است: نوع معمولی با شکر و نوع دیگر با خرما. این دو نوع شیرینی سنتی خوزستان بسیار خوش طعم هستند و طرفداران خود را دارند. اگر قصد سفر به استان خوزستان را دارید، می توانید این شیرینی های خوشمزه را به عنوان سوغاتی جالب به خانه بیاورید. البته تهیه کلوچه شوشتری در منزل نیز امکان پذیر است، اما هر کدام از این انواع طرز تهیه مخصوص و منحصر به فرد خود را دارند. پس اگر می خواهید طرز تهیه این شیرینی های سنتی را یاد بگیرید ما در سایت سرگرمی روز به شما کمک می کنیم.
مواد لازم برای تهیه بیسکویت 20 نفره
4 پیمانه آرد شیرینی پزی
1 فنجان آرد گندم
1 فنجان شیر
نصف پیمانه کره مایع
پودر قند یا پودر قند 1.5 پیمانه
1 قاشق غذاخوری پودر مخمر فوری
1/4 قاشق چایخوری بیکینگ پودر
1/4 قاشق چایخوری نمک
3 قاشق غذاخوری شوید
3 قاشق غذاخوری زیره
زعفران به مقدار لازم
طرز پخت کلوچه شوشتری
ابتدا پودر مایه را با یک قاشق غذاخوری شکر در نصف پیمانه شیر ولرم مخلوط کنید. سپس ظرف حاوی این مواد را به مدت 15 دقیقه کنار بگذارید تا مایه مایه فعال شود.
در ظرفی دیگر بیکینگ پودر و نمک را با 5 پیمانه آرد مخلوط کنید و سپس آرد را 3 بار الک کنید. سپس رازیانه و زیره را به آرد اضافه کنید و مواد را خوب مخلوط کنید.
برخی از دستور العمل ها آرد را همراه با رازیانه و زیره الک می کنند تا ذرات درشت تر و مخلوطی همگن تر به دست آید.
بهتر است آرد را در ظرفی عمیق و جادار بریزید. سپس وسط آرد را سوراخ کنید و روغن مایع و پودر قند و زعفران را وسط آرد بریزید و همه مواد را با قاشق مخلوط کنید.
در این مرحله پودر مایه را به تدریج به آرد اضافه کنید و با دست مواد را مخلوط کنید. سپس نصف فنجان شیر باقیمانده را در مخلوط آرد بریزید.
خمیر این کیک بسیار سفت است اما از افزودن مایع بیشتر به آن خودداری کنید و با وجود این قوام آن را با دست خوب ورز دهید.
حالا خمیر را در ظرف مناسبی بریزید و در صورت تمایل دو دانه هل روی آن قرار دهید. سپس در ظرف را بپوشانید و به مدت 2-3 ساعت در جای گرم و تاریک قرار دهید.
فر را روشن کنید و دمای آن را روی 180 درجه سانتیگراد تنظیم کنید. روی سینی فر کاغذ روغنی بگذارید.
خمیر تمام شده را روی سطح مناسبی با وردنه پهن کرده و به شکل های دلخواه به ضخامت حدود یک سانتی متر برش دهید.
شکل سنتی کلوچه شوشتری معمولا به شکل الماس است اما در این صورت می توانید به سلیقه خود به آن شکل دلخواه بدهید.
کیک ها را در سینی فر بچینید و با چنگال سوراخ کنید و کمی کنجد بپاشید.
بعد از 15-20 دقیقه شیرینی ها آماده هستند اما خوب است در دقایق آخر پخت از شعله فر گریل استفاده کنید تا روی آن ها طلایی شود.
طرز تهیه کوکی خرمایی
این نوع کلوچه یک کلوچه مغزی است که درست کردن آن زمان بیشتری نسبت به کلوچه شوشتری دارد. اما این نوع کلوچه شوشتری نیز بسیار خوشمزه و پرطرفدار است. برای تهیه آن مراحل زیر را انجام دهید:
دو قاشق شیر ولرم را با یک قاشق شکر و یک قاشق بیکینگ پودر در ظرفی مخلوط کنید و کنار بگذارید تا بکینگ پودر خوب فعال شود.
یک پوند آرد را با 3.4 فنجان کره مایع و 1.8 قاشق چایخوری نمک در یک کاسه مخلوط کنید. سپس 2 قاشق غذاخوری از مخلوط زیره و رازیانه ساییده شده را به آرد اضافه کنید و همه مواد را کاملا مخلوط کنید.
شکر باقی مانده را در شیر حل کرده و به آرد اضافه می کنیم. سپس خمیر مایه را به آرد اضافه کرده و بدون اینکه بچسبد خوب مخلوط کنید.
خمیر نباید خیلی چسبنده باشد اما اگر خیلی سفت شد می توانید کمی آب ولرم اضافه کنید. هنگام ورز دادن خمیر زیاده روی نکنید تا خمیر داخل روغن نریزد و کیک ها خشک نشوند.
حالا خمیر تمام شده را به مدت یک ساعت و نیم در جای گرم بگذارید. در این مدت مواد میانی کوکی ها را آماده کنید.
برای تهیه مواد کوکی متوسط، خرما بدون هسته را با 1 قاشق چایخوری دارچین و 1 قاشق چایخوری زنجبیل مخلوط کنید. سپس با اضافه کردن 2 قاشق غذاخوری کره مایع، این مواد را روی حرارت ملایم قرار دهید تا نرم و یکدست شوند.
خمیر تمام شده را کمی ورز دهید تا پف کند سپس چانه ها را به اندازه یک نارنگی کوچک از خمیر جدا کرده و هر چانه را در دست پهن کنید. وسط هر ریش کمی از مخلوط خرما گذاشته و خمیر را تا کنید تا خرمای داخل آن مشخص نباشد. سپس هر کوکی را با وردنه کمی صاف کنید.
کیک ها را در فر گرم شده با دمای 170 درجه قرار دهید و نیم ساعت بگذارید تا کاملا بپزد. در 3-4 دقیقه آخر پخت، فر گریل را روشن کنید تا کیک ها طلایی و خوش رنگ شوند.
برای برس زدن کیک ها می توانید از زرده تخم مرغ یا مخلوط زعفران، شکر و آب استفاده کنید.