آشپزی

فوت و فن چکدرمه در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!

خرید فالوور از سایت اینبو

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن چکدرمهو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.

هنر چکدارمه

هنر چکدارمه و راز طعم چکدرمه خوشمزه و خانگی و درجه یک سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.

غذای ترکمنی چکدرمه به عنوان یکی از مشهورترین نمادهای فرهنگی در منطقه دشت ترکمن صحرا واقع در شمال ایران، در کنار سایر نمادهای فرهنگی این منطقه مانند روسری، اسب، هنر چهره از جایگاه ویژه ای برخوردار است. نقاشی، کلاه سنتی ترکمنی و انواع دیگر غذاهای لذیذ این قوم از ارزش و اهمیت بالایی برخوردار است. چکدرمه که با نام های دیگری مانند چگیدرمه یا چکیدرمه نیز شناخته می شود، یکی از غذاهای سنتی معروف و معروف مردم ترکمن است که گفته می شود بیش از هزار سال قدمت دارد و در فهرست غذاهای مورد علاقه قرار گرفته است. غذاهای ایرانیان این غذای لذیذ مخصوصاً در ماه مبارک رمضان، مراسم نذری محرم و به عنوان غذای اصلی در جشن عید قربان بندرترکمن سرو می شود و با استفاده از برنج و گوشت گوسفندی تهیه می شود که طعم آن را می توان با استامبولی پیلاو تلفیق کرد.

مواد مورد نیاز برای تهیه چک

برنج 6 لیوان فرانسوی دسته دار

700 گرم گوشت گوسفند

آب جوش 4 لیوان فرانسوی دسته دار

گوجه فرنگی 500 گرم

1 عدد پیاز متوسط

رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذاخوری

نمک و فلفل و زردچوبه و چاشنی پلو به میزان دلخواه

روغن مایع برای سرخ کردن به مقدار لازم

روغن حیوانی به میزان دلخواه برای برنج

نحوه تهیه چک

برای تهیه چکرمای خوشمزه ابتدا برنج را به مدت ۱ تا ۲ ساعت در آب نمک خیس کنید. در همین حین، گوشت را به قطعات بزرگتر از حد معمول برای خورش برش دهید، بشویید و بگذارید کاملا خشک شود.

در مرحله بعد پیازها را خرد کرده و با کمی روغن تفت دهید سپس زردچوبه را اضافه کرده و تفت دهید. گوشت ها را به این مخلوط اضافه کرده و روی حرارت ملایم سرخ می کنند. نمک، فلفل و ادویه پیلو را به گوشت اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.

گوجه فرنگی های رنده شده را به مخلوط اضافه کنید و اجازه دهید آب آنها کاملا جذب شود و با گوشت یکنواخت شود.

سپس پوره گوجه فرنگی را اضافه کنید و صبر کنید تا خوب تفت داده شود و طعم خامی خود را از دست بدهد.

برخلاف روش پخت استانبولی که برنج را مستقیماً به گوشت سرخ شده اضافه می کنند، هنگام پخت چکدارمه، ابتدا گوشت باید جداگانه پخته شود. 4 پیمانه آب به گوشت پخته شده اضافه کنید و بگذارید آرام آرام با حرارت ملایم بپزد.

بعد از اینکه گوشت پخت، برنجی را که زودتر خیس کردید اضافه کنید و مقدار آب را طوری تنظیم کنید که دو بند انگشت روی برنج بیشتر شود. پلو را روی حرارت ملایم قرار دهید تا دم بکشد، ابتدا حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید، سپس شعله را کم کنید و اجازه دهید برنج آرام آرام بجوشد. در نهایت در صورت تمایل می توانید کمی چربی حیوانی روی برنج دم کرده بریزید.

هنر چکدارمه

در تهیه چکدرمه گمبادی استفاده از انواع گوشت مانند گوشت گاو، مرغ، بوقلمون و حتی ماهی توصیه می شود. برای کسانی که گیاهخوار هستند می توان چکدرمه پلو را با گوشت گیاهی یا حتی بدون گوشت تهیه کرد. بنابراین می توان گوشت را جداگانه و برنج را به صورت کتلت و بدون استفاده از سیب زمینی پخت. طبق آداب و رسوم سنتی ترکمن ها، هنگام سرو، گوشت را روی برنج می گذارند، البته در تهیه چکدرمه پلو سنتی، معمولاً برنج و گوشت را با هم خورش می دهند.

چکدرمه پلو در میان اقشار ترکمن در مناسبت های خاص مانند جشن ها، عزاداری ها و عروسی ها رایج است و معمولا در دیگ بزرگی به نام قازان سرو می شود که در زبان های ترکی و ترکمنی و همچنین سایر محلی ها به این نام معروف است. اسامی مانند قزگون. «قزگون» یا «قزگون» به گویش های مختلفی طبخ می شود. با تعداد افراد کمتر، استفاده از قابلمه های چدنی یا آلومینیومی کوچکتر توصیه می شود.

این برنج اغلب با روغن شتر محلی سرو می شود، اما می تواند با ترشی، ماست یا سالاد نیز بسیار خوشمزه باشد. به جای تکه های بزرگ گوشت گوسفند می توان از گوشت چرخ کرده چکدارمه نیز استفاده کرد. افزودن تکه های سیب زمینی به پیلو، مشابه کاری که هنگام تهیه استامبولی پیلو انجام می شود، در طرز تهیه چکدرما نیز رایج است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا