فناوری و تکنولوژی

ویدئویی تماشایی از جراحی دقیق ربات سونی روی یک دانه ذرت

خرید فالوور از سایت اینبو

جراح ربات سونی مجهز به سیستم تصویربرداری سه بعدی و هدست واقعیت مجازی است که اطلاعات را با کمترین تاخیر منتقل می کند.

به گزارش دیجیاتو، سونی به تازگی ویدئوی جدیدی از ربات میکروجراحی ویژه خود منتشر کرده است که می تواند با دقت بالا برشی روی دانه ذرت ایجاد کند و سپس برش را با بخیه ببندد. چنین روبات‌هایی می‌توانند نویدبخش جراحی‌های بسیار دقیق‌تر با عوارض کمتر در آینده‌ای نه چندان دور باشند.

کد ویدیو

ربات جراح جدید سونی چه ویژگی هایی دارد؟

بر اساس ویدئویی که به تازگی توسط سونی منتشر شده است، ربات جراحی این شرکت قادر به ایجاد برش های کوچک با دقت بالایی است. در زیر دوخت ربات با نخ بسیار نازک را مشاهده می کنیم که می تواند پس از ریکاوری اثری نامحسوس از خود به جای بگذارد. جراح ربات سونی اولین نمونه از نوع خود است که می تواند به طور خودکار ابزار را تغییر دهد و آزمایشات بالینی را روی حیوانات با موفقیت پشت سر گذاشته است.

ربات گفته شده برای استفاده در میکروجراحی ساخته شده است. اعمالی که نیاز به دقت بالایی دارند و در آنها جراح عروق و اعصاب بسیار نازک با ضخامت کمتر از 1 میلی متر را تحت تاثیر قرار می دهد. ایجاد برش های بسیار کوچک به دست های ناپایدار و میکروسکوپ برای دیدن موقعیت نیاز دارد و روبات های جراحی مانند آنچه که توسط سونی ساخته شده است می تواند بسیار مفید باشد. علیرغم پیشرفت های صورت گرفته، استفاده از ربات های کنترل شده توسط اپراتور (غیر هوشمند) هنوز گسترده نیست و تنها محصولات چند شرکت مانند Intuitive Surgical و Stryker استفاده محدودی دارند.

اگرچه روبات‌های جراحی فعلی نیاز به اپراتور دارند و اکثر آنها نمی‌توانند به طور خودکار عمل جراحی را انجام دهند. اما می توانند فشار وارده بر جراح را در حین عمل به میزان قابل توجهی کاهش دهند. در این حالت، قدرت مانور جراح افزایش می یابد و لرزش دست کمتر باعث آسیب بافتی می شود. در نتیجه، خطر کلی جراحی کمتر از قبل می شود. همچنین حذف لرزش های غیر ارادی ربات به افراد بیشتری اجازه می دهد تا نقش اپراتور و جراح را بازی کنند.

برتری سونی در زمینه دوربین و نمایشگر باعث شده است که در زمینه ایجاد جراح ربات چندین گام جلوتر باشد. نمونه اولیه ساخته شده توسط این شرکت از چندین سنسور حساس به فشار استفاده می کند که روی دست جراح یا اپراتور قرار می گیرد و می تواند حرکات را با تاخیر بسیار کم به بازوهای مکانیکی منتقل کند. تصویر موضع از طریق یک سیستم تصویربرداری استریوسکوپی سه بعدی با وضوح 4K به جراح منتقل می شود که از طریق آن می توان حتی کوچکترین جزئیات را نیز تشخیص داد. در نهایت نمایشگرهای OLED که به شکل هدست واقعیت مجازی روی چشمان جراح قرار می گیرند. می تواند تصویر به دست آمده از محل عملیات را نشان دهد.

سونی اعلام کرده است که جراح ربات این شرکت می تواند به طور خودکار حرکات مختلف را تشخیص دهد. به عنوان مثال، هنگام بخیه زدن وریدهای بسیار نازک، ربات روی یک حالت دقیق برای اجرای دقیق کوچکترین حرکات جراح تنظیم می شود. اما هنگام کشیدن نخ، درجه دقت آن کاهش می یابد، بنابراین جراح مجبور نیست دست خود را زیاد حرکت دهد. یکی از ویژگی های مهم دیگر آن این است که می تواند به سرعت بین ابزارهای مختلف جراحی جابجا شود و در کمتر از 10 ثانیه دست ها را عوض کند.

آزمایشات بالینی ربات جراحی سونی امسال در دانشگاه علوم پزشکی آچی ژاپن انجام شد. این ربات طی آزمایشات انجام شده توانست بین دو رگ (آناستوموز عروقی) به قطر حدود 0.6 میلی متر در نمونه حیوانی ارتباط برقرار کند. سونی اعلام کرد که روند تحقیق و توسعه ربات خود را ادامه خواهد داد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا