چند راهکار برای حل مشکل بوی بد دهان بعد از بیدار شدن از خواب
بوی بد دهان می تواند یک جلسه کاری یا یک قرار عاشقانه را خراب کند. اما با توجه به بهداشت دهان و دندان و رعایت چند قانون ساده می توانید از بروز این مشکل جلوگیری کنید.
در ادامه در مورد راه حل هایی صحبت خواهیم کرد که به شما کمک می کند حتی پس از یک خواب طولانی بوی بد دهان نداشته باشید.
1- آب بیشتری بنوشید
بر اساس گزارش روزیاتو، بزاق دهان به مرطوب و تمیز نگه داشتن دهان کمک می کند و کمبود بزاق مانع از تمیز و سالم ماندن دهان می شود. به همین دلیل است که خشکی دهان می تواند باعث بوی بد دهان یا حتی ترک خوردن لب و گوشه های دهان شود.
را
میتوانید درمانهای خانگی مانند نوشیدن آب بیشتر، مکیدن تکههای یخ، جویدن آدامس بدون قند یا مکیدن آب نبات بدون قند را امتحان کنید. همه اینها می توانند تولید بزاق دهان را افزایش دهند. با این حال، اگر هیچ یک از این موارد مؤثر نبود، باید به پزشک مراجعه کنید، زیرا خشکی دهان ممکن است نشانه ای از مشکل در غدد بزاقی یا سایر شرایط باشد.
2- به جای آدامس نعنایی از آدامس بدون قند استفاده کنید
بوی بد دهان ناشی از اسیدی است که به طور طبیعی در دهان تولید می شود. این می تواند در نتیجه مصرف شکر باشد، زیرا شکر همان چیزی است که دهان برای تولید اسید فوق الذکر استفاده می کند. علاوه بر این، شکر می تواند باعث پوسیدگی دندان شود.
یکی از راه های کاهش مصرف قند، استفاده از آدامس یا آب نبات بدون قند به جای آدامس شیرین شده با شکر است. جویدن آدامس به دهان شما کمک می کند تا بزاق بیشتری تولید کند، که راه طبیعی بدن برای مبارزه با پلاک اسیدی است.
3- بیشتر به دندانپزشک مراجعه کنید
اگر از بهداشت دهان و دندان خود به خوبی مراقبت نکنید، به احتمال زیاد پلاک در دهان خود دارید، لایه ای از باکتری که دندان های شما را می پوشاند. این پلاک ها به تدریج سفت می شوند و به پلاک تبدیل می شوند که می تواند منجر به حفره های کوچک در فضای بین دندان ها و لثه ها شود که در آن مواد غذایی، باکتری ها و پلاک جمع می شوند. این فرآیند که پریودنتیت نامیده می شود، می تواند منجر به بوی بد دهان شود.
پلاک را نمی توان با مسواک زدن پاک کرد، بنابراین باید به پزشک مراجعه کنید. اگر به پریودنتیت مشکوک هستید، باید در اسرع وقت آن را درمان کنید، زیرا می تواند به یک مشکل جدی تبدیل شود که دندان ها را تحت تاثیر قرار دهد.
4- بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید
شاید برای بسیاری از ما بدیهی به نظر برسد، اما بهداشت نامناسب دهان عامل اصلی بوی بد دهان است. دهان شما مملو از باکتری هایی است که ذرات غذا را تجزیه می کنند و ترکیب این باکتری ها با مواد غذایی در حال پوسیدگی بوی نامطبوعی ایجاد می کند و به همین دلیل مسواک زدن و نخ دندان کشیدن بسیار مهم است.
کارشناسان توصیه می کنند حداقل دو بار در روز، بعد از غذا، با خمیر دندان حاوی فلوراید مسواک بزنید. با این حال، این تنها 60 درصد از باکتری های دهان شما را از بین می برد. به همین دلیل است که نخ دندان کشیدن و تمیز کردن زبان بسیار مهم است.
استفاده از دهانشویه های بدون الکل قبل از خواب نیز می تواند به کنترل موثرتر رشد باکتری ها در دهان شما کمک کند.
5- رژیم غذایی خود را تغییر دهید
غذاها و نوشیدنی هایی که بوی تند دارند، مانند پیاز، سیر یا قهوه، می توانند باعث جذب روغن معده در طول فرآیند هضم شوند. این روغن ها می توانند از طریق جریان خون وارد ریه ها شده و تا ۷۲ ساعت پس از خوردن غذا در بدن باقی بمانند و باعث بوی بد دهان شوند.
از سوی دیگر، اگر رژیم روزهداری را دنبال میکنید که در آن ساعتهای طولانی از غذا خوردن پرهیز میکنید یا از یک رژیم کم کربوهیدرات پیروی میکنید، ممکن است بوی بد دهان را نیز تجربه کنید. دلیل آن تولید کتون هایی است که بوی تند دارند.
کمتر سیر، پیاز، غذاهای تند و شیرین و قهوه بخورید. اگر رژیم غذایی خاصی دارید، با پزشک خود مشورت کنید تا ببینید آیا رژیمی وجود دارد که حاوی کربوهیدرات بیشتری باشد یا تولید کتون را تحت کنترل نگه دارد. همچنین می توانید آووکادو، آجیل و روغن زیتون بیشتری بخورید.
۶- سنگ های لوزه را از بین ببرید
اگر متوجه توده های کوچک و زرد رنگ در دهان خود شدید، می توانند سنگ لوزه باشند. اگرچه سنگ لوزه ها خطرناک نیستند، اما می توانند باعث بوی بد دهان شوند. این سنگ ها در واقع باکتری و آلودگی هستند، در کنار لوزه ها تشکیل می شوند و برخی از آنها کوچک و نرم و برخی بزرگتر و سفت هستند.
اگرچه همانطور که گفته شد سنگ لوزه خطری ندارد اما در برخی موارد باعث عفونت می شود. برای جلوگیری از سنگ لوزه ها، به طور مرتب از دهانشویه استفاده کنید تا باکتری های موجود در دهان خود را کاهش دهید و به طور مرتب از نخ دندان استفاده کنید.