راز خوشمزگی آش گوجه فرنگی + ترفندهای ویژه در سال ۱۴۰۳
در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم نکات و راز خوشمزگی آش گوجه فرنگی را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم در ادامه مطلب همراه ما باشید.
راز سوپ گوجه فرنگی خوشمزه
راز طعم سوپ گوجه فرنگی نکاتی برای درست کردن سوپ گوجه فرنگی خیلی خوشمزه سایت سرگرمی روزامیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
آش گوجه یکی از غذاهای لذیذ و معروف ایرانی است که به دلیل تفاوت جزئی در طرز تهیه و پخت، در مناطق مختلف کشور شهرت دارد. با این حال، تفاوت های اصلی معمولا مربوط به مواد به کار رفته در تهیه این سوپ است. به عنوان مثال در برخی استان ها علاوه بر حبوبات، از گوشت کلقلی (کوفته قلقلی) نیز برای تهیه آش گوجه فرنگی استفاده می شود. با این حال آش گوجا نسبت به سایر استان ها به ویژه در منطقه همدان و تبریز محبوبیت بیشتری دارد.
اگر به طعم های تند علاقه دارید، به شدت توصیه می کنم طعم سس گوجه فرنگی را امتحان کنید. چون این سوپ اصولا با طعمی تند پخته و سرو می شود. طرز تهیه سوپ گوجه فرنگی بسیار ساده است و به راحتی می توانید این غذای خوشمزه را در منزل تهیه کنید. آش معمولا به عنوان یک پیش غذای خوشمزه سرو می شود.
مواد لازم برای پخت سوپ گوجه فرنگی
گوجه فرنگی پوست گرفته: 1 کیلوگرم
آش سبزی (تره، جعفری و گشنیز): 1 کیلوگرم
برنج: 1 پیمانه
لوبیا چشم سیاه: 1 پیمانه
آب: 1 فنجان
پیاز: 2 عدد
نعنا خشک: 2 قاشق غذاخوری
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به میزان لازم
طرز تهیه سوپ گوجه فرنگی
برای پختن سوپ ابتدا لوبیاها را بجوشانید. برای این کار لوبیا چشم بلبلی را با مقدار لازم آب داخل دستگاه تصفیه کن بریزید و کمی نمک به آن اضافه کنید. سپس اجازه دهید حبوبات خوب بجوشد. در بسیاری از مناطق، علاوه بر لوبیا چشم بلبلی، از انواع حبوبات دیگر مانند لوبیا، گندم، بلغور و عدس برای تهیه سوپ استفاده می شود.
بعد از جوشاندن حبوبات، برنج را به سوپ اضافه کنید. توجه داشته باشید که هنگام اضافه کردن برنج ممکن است محتویات قابلمه سرریز شود. به همین دلیل شعله گاز را روی متوسط قرار دهید و از قابلمه ای با اندازه مناسب استفاده کنید تا برنج خوب پخته شود.
در مرحله بعد گوجه فرنگی های پوست گرفته را پوره کنید. برای این کار می توانید از غذاساز یا رنده استفاده کنید و سپس پوره گوجه فرنگی را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. بگذارید لوبیا، برنج و گوجه فرنگی خوب مخلوط شوند و خوب هم بزنید.
سپس سبزی ها را اضافه کنید و بگذارید غذا خوب جا بیفتد. در آخر مایه را به همراه پیازچه و پیازچه اضافه کنید.
در برخی موارد ممکن است گوجه فرنگی رنگ مناسبی نداشته باشد و ظاهر خوبی داشته باشد. برای رفع این مشکل می توانید از رب گوجه فرنگی استفاده کنید. برخی از افراد ماکارونی را مستقیماً به سوپ اضافه می کنند و برخی دیگر آن را در روغن سرخ می کنند و سپس به غذا اضافه می کنند. پاستا سرخ شده رنگ و عطر بهتری به غذا می دهد. برای طعم بهتر می توانید مقداری سیر یا پودر سیر نیز به سوپ اضافه کنید. در عین حال از افزودن پاستا به سوپ برای حفظ طعم اصیل آن خودداری کنید.
نحوه پوست کندن گوجه فرنگی
ابتدا یک برش عمیق در امتداد سطح گوجه فرنگی ایجاد کنید، اما مطمئن شوید که برش به اندازه ای عمیق باشد که از ته گوجه فرنگی تا ساقه آن کشیده شود. سپس در قابلمه ای مناسب مقداری آب بریزید و بجوشانید. شعله گاز را کم کنید و گوجه فرنگی ها را حداکثر یک دقیقه در آب جوش قرار دهید. سپس آنها را از آب خارج کرده و با آب سرد بشویید. همچنین در صورت تمایل می توانید ظرفی را انتخاب کرده و داخل آن را با یخ پر کنید. بعد از یک دقیقه پوست گوجه فرنگی به راحتی جدا می شود.
طرز تهیه فلفل قرمز
ابتدا پیاز را ورقه ای و یکنواخت خرد کنید. سپس ظرف مناسبی را انتخاب کنید و آب کافی در آن بریزید. آب را به جوش آورده و سپس حرارت را کم کنید. پیاز خلال شده را حداکثر به مدت 5 دقیقه در آب جوش قرار دهید تا شفاف شود. سپس پیازها را از آب خارج کرده و با آب سرد بشویید تا آب کاملا خشک شود. اگر می خواهید کار سریعتر پیش برود، پیاز را بعد از آبکشی روی یک حوله نخی قرار دهید تا آب آن بهتر جذب شود.
استفاده از این تکنیک باعث کاهش جذب روغن پیاز و در عین حال ترد شدن آن می شود. یک تابه مناسب انتخاب کنید و به اندازه کافی روغن در آن بریزید. اجازه دهید روغن داغ شود و سپس پیاز را با نمک و زردچوبه تفت دهید.
اگر از اندازه تابه مطمئن نیستید، بهتر است پیازها را به دو دسته تقسیم کنید و در دو مرحله سرخ کنید. مهم است که در حین سرخ کردن پیازها را هم بزنید و شعله گاز را روی متوسط یا کم قرار دهید. به محض اینکه پیاز ترد و طلایی شد آن را از روی حرارت بردارید و در ظرف مناسبی منتقل کنید. توجه داشته باشید در زمان برداشتن از روی حرارت، حرارت باقی مانده در پیاز ممکن است کمی رنگ آن را تیره کند. پس سعی کنید پیاز را کمی زودتر از روی شعله گاز بردارید.
طرز پخت گوشت برای سوپ گوجه فرنگی
برای پختن گوشت قالخلی در آش گوجه فرنگی ابتدا گوشت را با چاشنی آن آماده کنید. برای این کار پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید. سپس پیاز رنده شده را با زردچوبه و نمک و فلفل به گوشت چرخ کرده اضافه کنید. برای گوشت و پودر پیاز هم می توانید از ادویه های مخصوص استفاده کنید. سپس گوشت چرخ کرده را خوب مخلوط کنید تا چسبندگی کافی پیدا کند. در مرحله بعد این مخلوط را به شکل گلوله های کوچک به اندازه یک فندق یا کمی بزرگتر در آورید. در آخر کوفته ها را با پیاز داغ تفت دهید و به سوپ اضافه کنید.
طرز تهیه سوپ گوجه فرنگی
در سبزیجات، علاوه بر گوجه فرنگی و پیاز، می توانید از اسفناج نیز استفاده کنید. در مناطق شمالی مانند مازندران نیز از گزنه به عنوان سبزی اصلی در آش استفاده می شود. اگر به گزنه تازه دسترسی ندارید می توانید از گزنه خشک استفاده کنید که این امر نیز به طعم و اصالت سوپ کمک می کند.
طرز تهیه سوپ سبزیجات
برای پختن هرگونه سوپ از جمله گوجه فرنگی لازم است حبوبات را از شب قبل خیس کنید تا حجم آنها کم شود. اگر این امکان وجود ندارد، لوبیاها را یکی دو بار بجوشانید و آب آن را بگیرید.
در سوپ ها و خورش هایی که از برنج استفاده می شود بهتر است از برنج نیم دانه استفاده شود و در صورت نیاز برنج را قبل از پخت خیس کنید تا بهتر بپزد.
شروع پخت سوپ با تفت دادن پیاز ناگینی با زردچوبه می تواند طعم سوپ را بهتر کند. سپس مواد دیگر را با مقدار لازم آب به پیاز اضافه کنید و اجازه دهید به مدت کافی بپزد.
استفاده از آب گوشت می تواند طعم غذا را افزایش دهد و به طعم سوپ کمک کند.
در برخی مناطق، افزودن سیر داغ به سوپ می تواند به طعم و اصالت سوپ بیفزاید.
برای سرو غذا علاوه بر نعناع می توانید از پنیر دلمه نیز استفاده کنید تا تنوع طعم و جذابیت غذا بیشتر شود. همچنین با افزودن زعفران به کشک، رنگ و تزیین ظرف را بهتر کنید.
استفاده از برنج در سوپ باعث ایجاد لعاب و غلظت کافی می شود. در صورت تمایل می توانید با حل کردن کمی آرد در آب سرد قوام سوپ را بهتر کنید.