راز خوشمزگی خورشت لوبیا سبز + ترفندهای ویژه در سال ۱۴۰۳
در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم نکات و راز خوشمزگی خورشت لوبیا سبز را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم در ادامه مطلب همراه ما باشید.
راز خوشمزه خورش لوبیا سبز
راز طعم خورش لوبیا سبز و تکنیک ها و نکات درست کردن خورش لوبیا سبز سایت سرگرمی روزامیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
خورش لوبیا سبز یکی از خورش های خوشمزه و پرطرفدار در ایران است. این خورش با طعم بسیار لذیذ خود طرفداران خود را به خود جذب می کند. علاوه بر طعم لذیذ، خورش لوبیا سبز به دلیل وجود سبزیجات مغذی مانند لوبیا سبز برای سلامتی و بهبود بدن نیز بسیار مفید است.
پیشگیری از عفونت: لوبیا سبز دارای خواص ضد عفونی کننده طبیعی است که می تواند در پیشگیری از عفونت های مختلف بدن موثر باشد.
سلامت پوست، مو و استخوان: وجود ویتامین ها و مواد معدنی در لوبیا سبز می تواند به حفظ و تقویت سلامت پوست، مو و استخوان کمک کند.
سم زدایی بدن: فیبر موجود در لوبیا سبز به دلیل توانایی در جذب و دفع سموم و آلاینده های بدن می تواند به سم زدایی بدن کمک کند.
تقویت سیستم ایمنی: لوبیا سبز دارای ویتامین ها و آنتی اکسیدان های مختلفی است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند و از بدن در برابر بیماری ها و عوامل مضر محافظت می کند.
از لوبیا سبز معمولا در خورش های گوشت قرمز استفاده می شود، اما می توانید این خورش را با گوشت های سفید مانند مرغ و بوقلمون نیز درست کنید. همچنین می توانید خورش لوبیا سبز را بدون استفاده از گوشت درست کنید و کاملا گیاهی سرو کنید.
با مواد این دستور برای 4 نفر لوبیا سبز درست کنید. اگر می خواهید مقدار کمتر یا بیشتر خورش تهیه کنید، می توانید مقدار مواد را جداگانه تنظیم کنید. برای محاسبه مقادیر دقیق، می توانید مقدار مواد را با ضرب یا تقسیم بر تعداد افراد تنظیم کنید. به این ترتیب می توانید میزان مواد را با توجه به تعداد افراد مورد نظر تنظیم کنید.
مواد لازم برای تهیه خورش لوبیا سبز
لوبیا سبز: 400 گرم
خورش گوشت: 400 گرم
سیر: 3 حبه
پیاز درشت: 1 عدد
روغن مایع و آبلیمو: به مقدار لازم
رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
طرز تهیه خورش لوبیا سبز
ابتدا سیر و پیاز را ریز خرد کنید. سپس ظرف مناسبی را روی اجاق بگذارید و مقداری روغن مایع داخل آن بریزید. بعد از داغ شدن روغن سیر و پیاز ریز شده را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا سیر و پیاز نرم شوند.
پس از نرم شدن سیر و پیاز، مقداری زردچوبه اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا مواد یکدست شوند. در ضمن پس از شستن، گوشت خورشتی را چرخ کرده و به مخلوط سیر و پیاز اضافه کنید.
تفت دادن را ادامه دهید تا گوشت قهوه ای شود و رنگ آن تغییر کند. پس از تغییر رنگ گوشت، چند فنجان آب جوش به قابلمه اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید و حرارت زیر قابلمه را کم کنید تا گوشت پخته شود.
بعد از اینکه گوشت کمی نرم شد، پوره گوجه فرنگی را به همراه کمی آبلیمو به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید تا گوشت کاملا بپزد. در مرحله بعد باید لوبیا سبز را آماده کنید. برای این کار لوبیاها را بشویید و آبکشی کنید.
لوبیا سبزها را بعد از آبکشی به قطعات 1-2 سانتی متری برش بزنید و ظرف مناسبی روی اجاق بگذارید و کمی روغن مایع داخل آن بریزید. وقتی روغن داغ شد، لوبیاها را در روغن تفت دهید تا کمی قهوه ای شوند.
لوبیا سبز را هر چه بیشتر سرخ کنید رنگ آن قوی تر می شود و در نهایت خورش خوش رنگ و لعاب تری خواهید داشت. اما توصیه نمی شود زیرا ممکن است باعث از بین رفتن برخی از خواص لوبیا سبز شود.
بعد از پختن لوبیا سبزها را به همراه مقداری نمک و فلفل به خورش اضافه کنید و اجازه دهید آب آن کم شده و روغن آن کشیده شود. وقتی خورش کاملا آماده شد آن را با برنج سرو کنید.
مرغ در خورش لوبیا سبز
اگر در هنگام تهیه لوبیا سبز قصد استفاده از مرغ را به جای گوشت قرمز دارید، می توانید از 600 تا 800 گرم مرغ برای 4 نفر استفاده کنید. در این صورت مراحل پخت با پخت خورش با گوشت قرمز فرقی نمی کند و با مرغ خورش سریعتر پخته می شود.
استفاده از لپه در خورش لوبیا سبز
استفاده از لپه در تهیه خورش لوبیا سبز باعث می شود علاوه بر خوش طعم بودن، جلوه زیبایی نیز داشته باشد. لپه به خورش لوبیا سبز عمق و طعم خاصی می بخشد و خورش را براق می کند و آن را با ظرافت بیشتری تزیین می کند.
برای استفاده از لپه در خورش لوبیا سبز برای 4 نفر می توانید 200 گرم لپه را از قبل در یک ظرف آب به مدت 2 ساعت خیس کنید. سپس در حین تفت دادن گوشت، لپه را به قابلمه اضافه کرده و همراه با گوشت تفت دهید. این باعث می شود لپه در خورش پخته شود و به طعم و عمق خورش می افزاید.
از گوشت مناسب استفاده کنید
برای تهیه خورش لوبیا سبز می توانید از انواع گوشت آب پز مانند گوشت گاو، بره و یا گوشت سفید مانند مرغ استفاده کنید. اما طبق توصیه سرآشپزها، گوشت مغز استخوان گوسفند مهمترین گزینه برای پخت خورش لوبیا سبز محسوب می شود. استفاده از این نوع گوشت خورش را بسیار خوشمزه تر می کند.
راز خوشمزه خورش لوبیا سبز
4 قاشق روغن را در قابلمه ای روی حرارت ملایم گرم کنید و پیاز خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا کمی رنگ شود.
سپس گوشت یا مرغ را به پیازها اضافه کنید و خوب تفت دهید. سپس گوجه فرنگی و پاستا را به مرغ یا گوشت اضافه کنید و کمی هم بزنید. سپس روی گوشت یا مرغ شش فنجان آب جوش بریزید و حرارت را کم کنید و در قابلمه را ببندید.
اگر برای تهیه این غذا از گوشت قرمز استفاده می کنید باید حدود سه ساعت آن را بپزید تا گوشت کاملا پخته شود و طعم خوبی به خورش بدهد. اما اگر از مرغ استفاده می کنید بعد از نیم ساعت از پخت اولیه می توانید بقیه مراحل پخت را طی کرده و خورش را درست کنید.
در پایان ساعت دوم پخت، لوبیا سبز را به خورش اضافه کنید و نمک و فلفل بزنید. سپس حرارت را کم کنید و حدود یک ساعت تا یک ساعت و نیم صبر کنید تا لوبیا سبز بپزد و خورش غلیظ شود. در این مدت لوبیا سبز باید کاملا پخته و خورش آماده باشد.
در پایان پخت و زمانی که آب خورش به حدود نیم لیتر رسید، آماده سرو است. برای تزیین خورش می توانید از هویج سرخ شده استفاده کنید. هویج را تمیز کرده و رنده کنید. سپس در روغن داغ سرخ می شود تا کمی طلایی و شفاف شود. سپس هویج موی سرخ شده را به عنوان تزیین روی خورش سرو کنید. همچنین برای طعم بهتر می توانید مقداری زعفران به خورش اضافه کنید. زعفران را در یک قاشق آب گرم حل کرده و به خورش اضافه می کنند
در صورت تمایل قبل از تهیه خورش می توانید نیم ساعت قبل از سرو خورش سیب زمینی های پخته را اضافه کنید. اما بهتر است سیب زمینی ها را نسبتا بزرگ برش دهید. افزودن سیب زمینی به خورش لعاب و قوام آن را افزایش می دهد.
یکی از غذاهای محبوب ترکی خورش لوبیا سبز است که بهتر است با گوشت گوسفند تهیه شود. می توانید این خورش را با برنج سرو کنید و یا به عنوان غذا درست کنید.