راز خوشمزگی دلمه + ترفندهای ویژه در سال ۱۴۰۳
در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم نکات و راز خوشمزگی دلمه را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم در ادامه مطلب همراه ما باشید.
راز طعم و مزه
راز طعم دولام و فوت و هنر دولام با سرکه و شکر نکات آشپزی برای دلمه روی مو در سایت سرگرمی روزامیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
دلمه یک غذای سنتی و پرطرفدار است که در خاورمیانه، آسیای مرکزی و روسیه مصرف میشود و به معنای پر شده است. این غذا با استفاده از برگ انگور، گوجه فرنگی، فلفل و بادمجان تهیه می شود. یکی از محبوب ترین انواع دلمه دلمه برگ مو نام دارد که از برنج نیم دانه، گوشت چرخ کرده، لپه و سبزیجات تهیه می شود. البته معمولاً دلمه با گوشت یا بدون گوشت استفاده می شود و به عنوان ناهار سرو می شود.
مواد لازم برای تهیه دمنوش
2 فنجان برنج نیم دانه
1 فنجان لپه
400 گرم گوشت چرخ کرده
مقدار کافی برگ برای مو
2 عدد پیاز متوسط
نمک، فلفل و زردچوبه به اندازه کافی
نیم کیلوگرم سبزیجات دلمه (شامل جعفری، ترخون، پیازچه، شوید، پیازچه و مرزه)
آموزش پخت دلمه خوشمزه
ابتدا لپه ها را در آب قرار دهید تا خیس بخورد و حجم آنها کم شود. این کار باعث کاهش زمان پخت و پخت آنها می شود.
سپس لپه ها را با کمی آب و نمک در قابلمه بریزید. مقدار آب باید به اندازه ای باشد که تمام لپه ها را کاملاً بپوشاند.
قابلمه را روی حرارت زیاد بگذارید و بگذارید بجوشد. سپس حرارت را کم کنید و لپه ها را حدود 15-20 دقیقه بپزید. در این مدت لپه ها باید کاملا پخته شده و روی آب ماسه داشته باشند.
لپه ها را پس از به جوش آمدن از آب خارج کرده و در آبکش یا ظرف مناسبی قرار می دهند. می توانید قبل از سرو سبزیجات خرد شده را به آن اضافه کنید.
اکنون آماده خدمت است. می توانید با سس مورد علاقه خود یا سایر مواد افزودنی سرو کنید.
توجه داشته باشید که میزان آب و زمان پخت لپه ها به سختی و ضخامت آنها بستگی دارد. پس هنگام پخت بهتر است به لپه ها نگاه کنید و از پخته شدن کامل آن ها مطمئن شوید.
یک قابلمه دیگر آماده کنید و مقداری آب و مقداری نمک داخل آن بریزید. مقدار آب باید به اندازه ای باشد که برنج را کاملا بپوشاند.
قابلمه را روی اجاق قرار دهید و حرارت را زیاد کنید تا آب داخل قابلمه بجوشد.
در این مرحله برنج را تمیز کرده و در آبکش بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود. این کار باعث می شود برنج خوب بپزد و دانه های آن جدا شود.
برنج را به قابلمه اضافه کنید و به آرامی با قاشق یا چنگال هم بزنید تا دانه ها به هم نچسبند و به طور یکنواخت در قابلمه پخش شوند.
حالا حرارت را کم کنید و در قابلمه را ببندید. اجازه دهید برنج حدود 20 تا 30 دقیقه بپزد. در این مدت برنج نرم شده و آب آن را به خود جذب کرده است.
پس از مدت زمان مشخص شده، برنج را با دقت از آب جوش بشویید. اطمینان حاصل کنید که آب به طور کامل از برنج خارج شده و برنج کاملاً خشک شده است.
حالا برنج آماده سرو است. می توانید آن را تکه تکه کنید یا به طور کامل در بشقاب یا سینی قرار دهید.
ابتدا پیاز را پوست بگیرید و سپس بشویید. سپس پیاز را به صورت خلالی خرد کنید.
تابه ای آماده کنید و مقداری روغن در آن بریزید. می توانید از روغن زیتون یا روغن نباتی استفاده کنید. تابه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا روغن داغ شود.
پیاز را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا نرم و کمی سرخ شود.
سبزی هایی مانند جعفری، نعناع، ترخون، رازیانه، پیازچه و پیاز را به تابه اضافه کنید و هم بزنید تا سبزی ها نرم شوند. می توانید سبزیجات را قبل از اضافه کردن به تابه خرد کنید یا بعد از اضافه کردن با قاشق هم بزنید.
سپس فلفل سیاه و زردچوبه را به تابه اضافه کنید و هم بزنید تا طعم ها به خوبی با هم ترکیب شوند.
گوشت چرخ کرده را به تابه اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ گوشت قهوه ای شود و رنگ آن تغییر کند. برای این منظور می توانید از گوشت قرمز، مرغ یا ماهی استفاده کنید. برای طعم دادن به گوشت از نمک و فلفل استفاده کنید.
وقتی گوشت سرخ شد، ماهیتابه را از روی حرارت بردارید.
ابتدا سبزی ها را تمیز کرده و بشویید و ریز خرد کنید.
مخلوط گوشت، پیاز و سبزیجات را که قبلا آماده کرده بودید به دلمه اضافه کنید.
بعد از اینکه کمی خنک شد لپه و برنج پخته شده را به دلمه اضافه کنید و هم بزنید تا همه مواد خوب مخلوط شوند.
برای پختن دلمه پیچیده، قابلمه ای انتخاب کنید و داخل آن آب بریزید و روی اجاق بگذارید تا بجوشد.
حالا برگ های انگور پیچیده شده را در آب جوش بریزید و بگذارید حدود 2 تا 3 دقیقه در آب در حال جوش بماند. این باعث می شود که برگ ها نرم و آماده برای استفاده در گال شوند.
سپس برگ ها را با احتیاط از آب در حال جوش خارج کرده و با آب ولرم بشویید تا کاملا تمیز شوند و آب باقی مانده را بردارید.
پس از شستن و خشک شدن برگ های انگور، پنجه های برگ ها را از سمت چپ به سمت وسط برگ بگیرید.
با ایجاد فشار، تمام میخ ها را یکی یکی وارد کرده و به سمت راست برگ بیاورید. این کار باعث می شود که برگ ها به شکل پوست پیچیده شوند و مواد میانی داخل آن قرار گیرد.
در این مرحله اگر مقدار مواد میانی زیاد است باید دقت بیشتری داشته باشید تا به نحو احسن اجرا شود. می توانید کم کم مقدار مواد را زیاد کنید و به دستور بالا ادامه دهید تا کراست خوب شکل بگیرد.
در حین پخت احتمال باز شدن پوسته ها وجود دارد. بنابراین مواد متوسط باید برای پختن دلمه کافی باشد. در صورت لزوم، می توانید متوسط مواد را افزایش دهید و پوسته را محکم تر بپیچید.
همچنین برای جلوگیری از باز شدن پوست ها باید برگ ها را کمی محکم بپیچید تا هنگام حرکت در قابلمه یا هنگام سرو باز نشوند. اما به یاد داشته باشید که برگها را محکم نپیچید یا خیلی محکم فشار ندهید تا از شکستن یا خراب شدن برگها جلوگیری کنید.
در تابه ای کمی روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود.
حالا برش های پیچیده شده را در قابلمه بریزید و به کره اضافه کنید. اطمینان حاصل کنید که گلدان از قطر صفحه ای که قلمه ها را روی آن قرار می دهید کوچکتر باشد.
یک بشقاب روی آن ها قرار دهید تا بهتر بپزند. این کار باعث می شود بخار تولید شده در قابلمه جمع شود و برگ ها بهتر بپزند.
درب قابلمه را کاملا ببندید تا بخار در قابلمه حبس شود و کوفته ها خوب بپزند. در حین پخت بهتر است درب ظرف را باز نکنید تا حرارت داخل ظرف بماند.
برای جلوگیری از سوختن پوسته ها، می توانید حرارت را روی متوسط تا کم نگه دارید. به این ترتیب، دلمه ها به طور یکنواخت و بدون سوختن پخته می شوند.
بهترین چاشنی برای دلمه
برای تهیه سس انار می توانید از مواد زیر استفاده کنید:
عناصر:
رب انار به میزان دلخواه
شکر به میزان دلخواه
نمک به میزان دلخواه
در ظرف مناسبی به دلخواه رب انار را اضافه کنید. مقدار رب انار را با توجه به سلیقه شخصی خود تنظیم کنید، بهتر است از مقدار کمی شروع کنید و در صورت لزوم تا زمانی که به طعم دلخواه برسید.
سپس شکر را به میزان دلخواه به رب انار اضافه کنید.مقدار شکر را با توجه به طعم شیرین خود تنظیم کنید. اگر رب انار شیرین است، ممکن است نیازی به افزودن شکر نداشته باشید.
همچنین به میزان دلخواه به سس نمک اضافه کنید. مقدار نمک را با توجه به سلیقه و سلیقه شخصی خود تنظیم کنید. اگر به نمک نیاز ندارید، می توانید آن را کنار بگذارید.
مواد را خوب مخلوط کنید تا همه مواد افزودنی با هم ترکیب شوند و سس یکدست شود.
سس انار هم اکنون آماده است و می توانید آن را با برگ مو سرو کنید.
در مرحله بعد سس انار را روی کوفته های پخته شده بریزید و به مدت 10 تا 15 دقیقه بگذارید تا کوفته ها سس را جذب کنند. سپس برش ها را در ظرف مناسبی بریزید و با زرشک تزیین کنید و با نان سرو کنید. اگر نیاز به نگهداری پوستهها برای مدت طولانی دارید، میتوانید آنها را در فریزر نگهداری کنید تا بعداً استفاده کنید.
راز طعم و مزه
در بیشتر موارد، غذا از برگ مو بدون گوشت چرخ کرده تهیه می شود. اما در برخی مناطق از گوشت چرخ کرده نیز استفاده می شود. اگر از گوشت استفاده نمی کنید، می توانید جایگزینی برای آن در نظر بگیرید.
یکی از گزینه های جایگزین برای گوشت در کاری برگ مو سویا است. می توانید از سویا یا ترکیبی از نیمی از سویا و نیمی از گوشت چرخ کرده استفاده کنید. با استفاده از دانه سویا می توانید یک وعده غذایی گیاهی سرشار از پروتئین درست کنید.
می توانید به جای رب انار از آب لیمو طبیعی، آب یا سرکه در چاشنی برگ مو استفاده کنید، این گزینه ها می توانند به عنوان جایگزین رب انار در چاشنی برگ مو استفاده شوند و به طعم غذا بیافزایند.
در این مرحله باید به یک نکته مهم توجه کنید و آن حرارت قابلمه است. اگر حرارت خیلی زیاد باشد، آب به سرعت تبخیر می شود و ممکن است دلمه بسوزد. از طرفی اگر حرارت کم باشد زمان بیشتری طول می کشد تا برگ ها تغییر رنگ دهند و صدف ها به درستی نپزند.
بنابراین در این مرحله تنظیم دقیق گرما بسیار مهم است.
بسته به اندازه قابلمه و تعداد کوفته ها، ممکن است نیاز به مصرف آب و زمان بیشتری برای پخت آنها داشته باشید. در حین پخت حتما آب را چک کنید. اگر دلمه ها هنوز رنگی ندارند، باید به آرامی آب جوش را به آنها اضافه کنید.
این دستور برای چهار نفر مناسب است. اگر تعداد افراد تغییر کرده است، می توانید نسبت ها را با توجه به تعداد افراد تنظیم کنید. همچنین با توجه به سلیقه هر فرد می توانید میزان ملات پوسته ها را تغییر دهید.
تکنیک های انتخاب مو
برگ های جوان و به اندازه خرما بهترین انتخاب برای تهیه دلمه های ترد و خوش طعم است. اگر قصد دارید برگ های ترشی رازیانه درست کنید، می توانید سرکه بیشتری اضافه کنید. همچنین برای داشتن طعم شیرین تر، می توانید مقداری شکر را به همان نسبت افزایش دهید. ادویه دولما برگ مو شبیه شربت سکنجبین است اما خیلی ها ملاس را دوست دارند.
برگ ها نباید خیلی بزرگ باشند تا نرمی و طراوت خود را از دست ندهند و خیلی کوچک نباشند تا توانایی غلتیدن خود را از دست ندهند و شما را دچار دلمه نکنند. اگر ورقه ای کوچکتر از اندازه معمولی داشتید یا پارگی داشت، می توانید دو ورقه کوچک را روی هم قرار دهید و به هم بغلتانید و از آنها استفاده کنید.
ادامه دهید تا به انتهای آن برسید تا صدف ها را بپیچید. سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و یک بشقاب نسبتا سنگین را روی پوست ها قرار دهید. سپس یک سوم قابلمه را با آب جوش پر کنید و درب قابلمه را بگذارید. سپس صبر کنید تا رنگ برگ ها تغییر کند و غلاف ها نیم پز شوند.
راز طعم ملاس دلمه
یک ادویه محبوب برای گال ساکجانبین است. اما در دستور فوق از شکر نیز برای دستیابی به طعم شیرینی شبیه شربت سکنجبین استفاده شده است.
اگر می خواهید شیرینی دلمه تان بیشتر شود، می توانید یک قاشق غذاخوری شکر به دلمه اضافه کنید. همچنین اگر می خواهید دلمه شما ترش بیشتری داشته باشد، می توانید مقدار سرکه را افزایش دهید و به مواد دیگر اضافه کنید تا دلمه ترش تری به دست آید.
راه حل این است که آن را ترد تر کنید
برای بهتر شدن قوام کوفته ها و جلوگیری از پر شدن ست می توانید از روش ترد کردن کوفته ها استفاده کنید. پس از جوشاندن کوفته ها، آنها را در ظرف مناسبی قرار دهید و در مایکروفر قرار دهید.
برای بهتر شدن قوام دولام ها و جلوگیری از پر شدن مجلسی می توانید از روش ترد کردن دولام ها با مایکروفر، فر یا توستر استفاده کنید. مراحل زیر را دنبال کنید:
مایکروفر را روشن کرده و کاملا خاموش کنید.
پوستها را در ظرف مخصوص مایکروویو قرار دهید.
صدف ها را به مدت یک تا دو دقیقه در مایکروویو قرار دهید تا ترد شوند.
بعد از اتمام زمان، کوفته ها را همانطور که هستند سرو کنید.
نکاتی برای طعم و عطر بهتر دلمه
برای بهتر شدن طعم و عطر پیراشکی خود، استفاده از سبزیجات تازه توصیه می شود. همچنین هنگام تمیز کردن سبزیجات، ساقه آنها را دور بریزید و فقط از برگ های تازه استفاده کنید.