طرز تهیه محلبی شکلاتی +راز خوشمزگی در سال ۱۴۰۳
طرز تهیه محلابی شکلاتی
ملاس شکلاتی یکی از دسرهای خوشمزه و پرطرفدار ترکیه است که در همه کشورها و به روش های مختلف تهیه می شود و بافتی لطیف و نرم فرنی مانند دارد. برای معرفی کامل گام به گام طرز تهیه محلابی شکلاتی برای سایت آموزشی مفید همراه باشید
محصولات مورد نیاز برای 4 نفر | |
شیر نر | 1 لیتر |
قند | 1 فنجان |
نشاسته ذرت | 5 قاشق غذاخوری ادویه |
وانیل | نصف قاشق چایخوری |
کره | 1 قاشق غذاخوری پر |
مواد لازم برای سس | |
سس شکلات به صورت پودر | 1 پاکت |
شیر نر | 2 لیوان و نیم |
مواد گاناش | |
کرم رنگ | 200 میلی لیتر |
شکلات | 180 گرم |
طرز تهیه محلابی شکلاتی
مرحله اول
برای تهیه شکلات های خوشمزه ابتدا شیری را که به دمای محیط رسیده است در قابلمه ای بریزید و شکر را اضافه کرده و مخلوط کنید سپس نشاسته ذرت را روی مواد بریزید و با همزن دستی خوب هم بزنید تا کاملا یکدست شود.
مرحله دوم
سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و مخلوط را مدام هم بزنید تا بجوشد و غلظت آن زیاد شود، وقتی مخلوط غلیظ شد و قوام یکنواختی به وجود آمد، قابلمه را از روی حرارت بردارید.
سطح سوم
بعد بلافاصله وانیل را اضافه کرده و هم می زنیم تا عطر وانیل به مخلوط نفوذ کند سپس کره جامد را اضافه کرده و هم می زنیم تا کره کاملا در مخلوط حل شود و جذب مواد شود.
نکته: اگر از شکر وانیلی استفاده می کنید باید از یک بسته شکر وانیلی معادل 5 گرم از آن استفاده کنید.
مرحله چهارم
وقتی بافت مخلوط صاف و یکدست شد آن را در ظرف های مناسب سرو بریزید و به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا استراحت کند و بافت محالبی یکدست شود.
مرحله پنجم
برای تهیه سس شکلاتی شیر تازه را در ظرف مناسبی بریزید و پودر سس شکلات را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا ترکیب شده و بافت یکدستی به دست آید.
مرحله ششم
سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و مایع را مدام هم بزنید تا شروع به جوشیدن کند، سپس بگذارید یک دقیقه با هم بجوشد و سپس از روی حرارت بردارید.
مرحله هفتم
سس را در دمای اتاق بگذارید تا خنک شود، اگر سس شکلاتی ندارید یا طعم آن را دوست ندارید می توانید به جای سس از گاناش استفاده کنید.
مرحله هشتم
برای تهیه گاناش 200 میلی لیتر خامه را در قابلمه ای بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود و هم بزنید تا بافت خامه نرم و سبک شود اما به جوش نیاید.
مرحله نهم
سپس 180 گرم شکلات را به خامه اضافه می کنیم و با همزن هم می زنیم تا شکلات کاملا در خامه حل شود و جذب شود و وقتی قوام مواد یکدست و یکدست شد گاناش را از روی حرارت بردارید.
نکته: می توانید به دلخواه شکلات کم و بیش اضافه کنید.
مرحله دهم
در این مرحله سس شکلاتی یا گاناش را در دمای محیط قرار دهید تا خنک شود سپس مولی سفید را از یخچال خارج کرده و سس شکلاتی یا گاناش را به دلخواه بریزید و روی آن را تزئین کنید.