طرز تهیه پلو مخلوط با هویج و بادمجان بسیار خوشمزه با رسپی ساده در سال ۱۴۰۳
طرز پخت برنج مخلوط با هویج و بادمجان
گاوآهن مخلوط با هویج و بادمجان یک غذای خوشمزه و خوش رنگ ایرانی است که با ترکیب سبزیجات، گوشت و ادویه درست می شود. این دستور غذا با استفاده از مواد مغذی و طعم های طبیعی، یک وعده غذایی کامل و مغذی را فراهم می کند. برنج مخلوط با هویج و بادمجان علاوه بر ارزش غذایی بالا، طعمی مطبوع و ظاهری جذاب دارد.
برای تهیه پلو مخلوط با هویج و بادمجان، ابتدا برنج را خیس کنید و کنار بگذارید. بعد از خیساندن لوبیاها را بجوشانید و آبکشی کنید. هویج و بادمجان ها را جداگانه بجوشانید و سپس بادمجان ها را سرخ کنید. پیاز و گوشت چرخ کرده را با ادویه تفت دهید و مواد پخته شده را اضافه کنید. برنج را بجوشانید و آبکش کنید و با کف قابلمه دم بکشد. در آخر برنج را با خلال پسته و بادام تزیین کرده و با مخلوط گوشت و سبزیجات سرو کنید.
عناصر | اندازه ی |
برنج | 3.5 فنجان |
پیاز | 2 عدد |
لوبیا قرمز یا چیتی | 1/2 فنجان |
هویج | 2 عدد |
گوشت چرخکرده | 250 گرم |
بادمجان | 2 عدد |
پسته و بادام | کافی |
نمک، فلفل، دارچین | کافی |
زعفران | کافی |
طرز پخت برنج مخلوط با هویج و بادمجان
مرحله 1: برنج را آماده کنید
ابتدا برنج را در یک کاسه بزرگ بریزید و کمی نمک اضافه کنید. سپس برنج را با آب سرد بشویید و بگذارید حداقل 2 ساعت خیس بخورد. به این ترتیب برنج بهتر می پزد و دانه های تکی دارد.
مرحله 2: پختن لوبیا
لوبیاها را از شب قبل با آب کافی خیس کنید تا تورم آن برطرف شود. سپس حبوبات را با آب کافی در قابلمه یا زودپز بریزید و بگذارید کاملا بجوشد. پس از پخت، آبکشی کرده و کنار بگذارید.
مرحله 3: آماده سازی و پخت هویج
هویج ها را پوست بگیرید و به صورت ورقه ای یا به دلخواه برش دهید. آن ها را با کمی آب در قابلمه بریزید و بگذارید نرم شوند. هویج ها را بعد از پخت آبکشی کرده و برش دهید.
مرحله چهارم: بادمجان را آماده و سرخ می کنیم
بادمجان ها را پوست بگیرید و به اندازه دلخواه برش دهید. برای از بین بردن تلخی آن ها را به مدت نیم ساعت در آب نمک قرار دهید سپس آنها را بشویید و بگذارید خشک شوند. در آخر بادمجان ها را در روغن داغ سرخ کنید و کنار بگذارید.
مرحله پنجم: گوشت را سرخ کرده و مواد را با هم مخلوط کنید
پیاز را پوست گرفته و ریز خرد کنید. پیاز را با کمی روغن در تابه تفت دهید تا طلایی شود. سپس گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و با ادویه ها تفت می دهیم. سپس هویج، لوبیا و بادمجان را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا همه مواد مخلوط شوند.
مرحله 6: پختن و جوشاندن برنج
برنج را آبکشی کرده و در قابلمه آب جوش و کمی نمک بریزید. وقتی برنج نرم شد اما هنوز جویدنی شد، آن را آبکش کنید. در قابلمه ای کمی روغن می ریزند و کف قابلمه مورد نظر می گذارند. سپس برنج را بریزید و با حرارت ملایم بپزید.
مرحله 7: تزئین و سرو کنید
خلال های پسته و بادام را در کمی گلاب خیس کنید و در تابه ای با کمی روغن تفت دهید. برنج خورشتی را در بشقاب بریزید و روی آن را با مخلوط گوشت، هویج، لوبیا و بادمجان تزیین کنید. در آخر روی برنج پسته تفت داده شده و خلال بادام و مقداری زعفران پخته شده بریزید و نوش جان کنید.